Alegeri în Republica Moldova. Rusia preia controlul. Bucureștiul, absent. În totala indiferență a politicienilor români, pe 24 februarie vor avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova. Deși nu există sondaje credibile, se conturează o înfrângere a taberei pro-europene. Pe locul I se va situa, cel mai probabil, Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM), condus oficial de Zinaida Greceanîi, dar aflat, de facto, sub controlul politic al președintelui filo-rus Igor Dodon, scrie Newsweek.ro.

Estul Romaniei si Republica MoldovaFoto: Stratfor

Lui Iohannis îi este frică de femeile frumoase și puternice. Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, l-a acuzat vineri pe președintele Klaus Iohannis că îi este frică de femeile frumoase și puternice și din acest motiv refuză să o numească pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de ministru. Refuzul, explică social-democratul, vine "dintr-un misoginism produs undeva între caligynefobie și ginofobie”, scrie G4Media.

Tudorel şi Codruţa în avionul groazei. Pentru zborul Bucureşti-Washington cu escală la Bruxelles îşi luaseră bilete mai mulţi doctori şi pacienţi. Printre ei mă număr şi eu. De obicei, preşedintele Liviu se plictiseşte groaznic în timpul zborului, aşa că m-a rugat să-l însoţesc ca să-i spun bancuri cu Klaus, Jean-Claude şi statul paralel, scrie Gândul.

Cum a reacţionat Dragnea după fiecare respingere a Olguţei Vasilescu de către Iohannis. Lia Olguţa Vasilescu a cerut partidului său să reacţioneze în ceea ce priveşte conflictul cu Klaus Iohannis, preşedintele respingând-o de mai multe ori pentru funcţiile de ministru al Transporturilor şi cea de ministrui al Dezvoltării. De altfel, Liviu Dragnea, un critic dur al şefului statului, mai mult a evitat să sară în apărarea colegei sale, preferând de multe ori să păstreze tăcerea, scrie Adevărul.

Băsescu, mesaj pentru Executiv. Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că anularea sentinţelor pronunţate de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin ordonanţă de urgenţă ar fi un precedent periculos şi ar reprezenta „cel mai abuziv act politic al unui guvern european”, scrie Digi24.