Circ în PSD. Doi deputaţi au plecat, s-au întors, iar acum pleacă din nou. Mihai Popa şi Mihai Mohaci, deputaţi PSD de Braşov, ameninţă că vor pleca din PSD, dacă Liviu Dragnea nu îl va trage pe linie moartă pe Marius Dunca, preşedintele filialei Braşov. Dunca, fost ministru al Sportului în Guvernul Grindeanu, este unul dintre oamenii fideli liderului PSD. „Dragnea i-a mai întors o dată din drum pe Popa şi Mohaci, dar nu cred că va mai reuşi acum. Ori îl schimbă pe Dunca, ori cei doi pleacă la Ponta“, susţin surse social-democrate pentru „Adevărul“.

politic showFoto: Colaj foto

Şedinţă extraordinară CGMB: Schimbarea din funcţie a viceprimarului Bădulescu. Consilierii municipali urmează să se întrunească în şedinţă extraordinară miercuri, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând două proiecte de hotărâre care prevăd schimbarea din funcţia de viceprimar al Capitalei a lui Aurelian Bădulescu şi, respectiv, alegerea unui nou viceprimar. Conform unei informări a PMB, şedinţa a fost convocată de 22 de consilieri membri ai PSD şi ALDE, scrie Digi24.

La Madrid, dl. Liviu Nicolae Dragnea nu a păcălit pe nimeni. Pe tot parcursul lunii ianuarie, o țară întreagă s-a dat de ceasul morții ca să afle pe unde e, pe ce meleaguri își face veacul președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Omul își delegase competențele de președinte al Camerei Deputaților servantului său credincios Florin Iordache, anunțase că pleacă în concediu și dus a fost. Presa ne-a furnizat informații contradictorii. Unele surse vorbeau despre faptul că dl. Dragnea ar fi plecat spre țările calde, acolo unde își petrece o vacanță de lux în compania domnișoarei Irina Tănase, viitoarea lui soție, altele credeau a ști că președintele PSD ar avea serioase probleme de sănătate, scrie Contributors.ro.

Președintele sud-coreean Moon are nevoie de un succes la întâlnirea SUA - Coreea de Nord. Miza e mare pentru președintele Coreei de Sud, Moon Jae In: el va putea să-și pună planurile de cooperare și de politică internă în aplicare numai dacă summit-ul SUA - Coreea de Nord se încheie cu succes la Hanoi. La a doua întâlnire dintre Statele Unite și Coreea de Nord, reflectoarele și camerele TV se vor îndrepta aproape în totalitate către Donald Trump și Kim Jong Un. Altfel decât în cazul celor doi protagoniști, pentru un al treilea politician evenimentul va fi de mare importanță pentru soarta sa politică: președintele Coreei de Sud, Moon Jae In poate să-și continue cursul de apropiere intra-coreeană numai dacă negocierile cu privire la înarmarea nucleară nu eșuează, scrie Deutsche Welle.

Cum l-a şantajat Cuc pe Dragnea pentru postul de ministru la Transporturi. Ca să oprească un nou val de plecări din PSD, Liviu Dragnea s-a văzut nevoit să-i ofere lui Răzvan Cuc postul de ministru al Transporturilor, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Cuc a mai ocupat aceeaşi funcţie şi în guvernele Grindeanu şi Tudose, dar a fost schimbat pentru incompetenţă. Între timp, a fost reevaluat de partid, iar Iohannis l-a acceptat. În negocierile din PSD pentru împărţirea celor două ministere rămase fără şef, deputatul PSD Răzvan Cuc i-a cerut lui Liviu Dragnea portofoliul Transporturilor, ameninţând că, în caz contrar, va pleca la partidul lui Victor Ponta, Pro România, susţin surse social-democrate pentru „Adevărul“.

Ce urmează la Chișinău și cum se va poziționa blocul pro european ACUM. OccupyGuguță, principala mișcare civică de peste Prut, a continuat luni la Chișinău protestele îndreptate împotriva regimului oligarhic al lui Vladimir Plahotniuc. „Protest permanent” și „Participarea nu se termină cu alegerile. Din contră, ea abia incepe” se poate citi deseori pe pancartele acestora. Translatat la rezultatele votului de duminică din Moldova, sloganul se potrivește și ar trebui adaptat și de blocul ACUM. Acțiunile lor post electorale ar trebui să fie în logica Opoziției permanente la ceea ce semnifică regimul dominat de Plahotniuc, scrie Contributors.ro.