Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că scandalul momentului a fost bine regizat, în timp ce Elena Lasconi și-a calculat declarațiile privind participarea la referendumul pentru familia tradițională pentru a atrage mai multe voturi din partea celor care în mod tradițional nu ar pune ștampila pe USR, iar fiica ei, Oana, a jucat teatru în clipul video în care tânăra o acuza de „discriminare jegoasă”.

Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul RecorderFoto: Captura de ecran

CTP a afirmat în emisiunea CAP la CAP difuzată exclusiv online, realizată împreună cu Anca Simina, pe canalul de YouTube Recorder Talks, că primarul din Câmpulung Muscel, care a fost numărul 1 pe lista USR la europarlamentare până duminică, a vrut să atragă simpatia oamenilor care nu se încadrează în profilul alegătorului formațiunii conduse de Cătălin Drulă și de aceea a declarat că a votat DA la referendumul pentru familia tradițională.

„Antioccidentalismul se poartă acum în România. Or, chestiunea asta cu familia tradițională, pe care a enunțat-o doamna vine fix în contradicție cu promovarea egaliății LGBT și a diversității, a liberalismului în Europa, care este o filozofie, o ideologie în Uniunea Europeană, în acest moment, și în SUA sub administrația Biden este la fel”, a spus CTP.

Jurnalistul crede că declarația Elenei Lasconi a venit după un calcul „cinic”, mai ales după ce în presă s-a vehiculat că fosta prezentatoare Pro TV nu ar avea pe spatele cărții de identitate abțibildul care dovedește participarea la referendumul din 2018.

De altfel, gazetarul este convins că nu a mers la urne atunci pentru că știa că fiica ei face parte din comunitatea LGBT.

CTP, despre Elena și Oana Lasconi: „Cinismul celor două este formidabil”

CTP crede că USR a greșit că a acceptat să iasă de pe lista partidului făcută pentru alegerile europarlamentare din 2024 pentru că nu a încălcat statutul formațiunii politice.

Gazetarul a acuzat-o și pe fiica ei, Oana, că a jucat un rol în momentul în care a afimat într-un clip video că este „absolut dezgustată, dezamăgită și șocată” după ce a aflat că mama ei a votat «DA» la referendumul pentru familia tradițională.

„Dacă se ducea să dea examenul la UNATC cu jocul ăsta, parcă îi și văd pe actorii buni care sunt profesori acolo ar fi izbucnit în râs la genul ăsta de actorie”, a comentat Cristian Tudor Popescu, precizând că „așchia nu sare departe de trunchi”, referindu-se la regia pusă la cale anterior de mama ei.

CTP consideră că Elena și Oana Lasconi profită de acest scandal pentru a se propulsa politic, mai ales că tânăra de 31 de ani pare că vrea să îi calce pe urme mamei ei anunțând că vrea să înceapă o carieră în acest sens.

„Cinismul celor două este formidabil! Mamă și fiică. Profită ambele în mod jegos, că așa a zis fata la un moment dat, această atitudine homofobă jegoasă. Eh, în mod jegos profită amaândouă una de alta în scop de afirmare politică”, a declarat CTP.

Oana Lasconi vrea să intre în politică

Oana Lasconi a anunțat, în limba română și engleză, pe contul său de Instagram că vrea să lase tastatura și să facă o „schimbare reală” intrând în politică.

„Am fost 'războinic de tastatură' mulți ani, iar acum e momentul să îmi folosesc pasiunea pentru politică și iubirea nemărginită pe care o simt pentru planeta noastră frumoasă și toate creaturile ei în direcția unei schimbări reale. Știu că nu va fi ușor, este deja dificil să navighez ura, însă a venit momentul să îmi îmbrățișez adevăratul scop”, a scris Oana Lasconi.

Fiica Elenei Lasconi a subliniat că nu mai vrea să păstreze tăcerea și că își dorește să vadă evoluție, chiar dacă nu este văzută într-o cheie pozitivă de către public.

„Nu am o diplomă, așa cum multe publicații țin să menționeze, însă am dorința de a lupta pentru dreptate cu orice cost. Nu vreau să fiu populară, vreau să văd progres. M-am săturat. Nu mai pot să tac. Acum e momentul să urlu pentru o lume mai bună”, a mai spus Oana Lasconi. Tânăra nu a precizat dacă vrea să își înceapă cariera politică în România sau în Franța, unde locuiește.

Anterior, Oana Lasconi a vorbit despre orientarea sa politică.

„Poziția mea politică este de stânga, însă nu stânga românească actuală sau istorică. Sunt socialistă pentru că susțin cu tărie că avem de unde să îi ajutăm pe toți. În loc să dăm bani pe războaie, trebuie să îi hrănim pe cei înfometați. Sunt anticapitalistă pentru că lumea actuală prioritizează profitul chiar și peste supraviețuirea omenirii. Putem să avem o piață liberă și de succes și fără să facem sacrificii abjecte sau să concentrăm averea planetei într-o mână de oameni”, a declarat Oana Lasconi.

Pe același subiect: