Europarlamentarul PSD Mihai Tudose afirmă că fostul preşedinte Traian Băsescu este un politician respectat în Parlamentul European, scrie News.ro. „Este un tip foarte bine informat şi un tip deştept”, l-a caracterizat Mihai Tudose pe fostul şef al statului, deşi au fost în tabere politice diferite.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Eurodeputatul PSD Mihai Tudose a fost întrebat, la Prima News, dacă Traian Băsescu mai e activ în Parlamentul European.

„Câteodată, da. Să ştiţi că este respectat. Domnul preşedinte Traian Băsescu, cu bune, cu rele, este un tip foarte bine informat şi un tip deştept”, a răspuns Mihai Tudose.

Europarlamentarul PSD susţine că bea o cafea cu Traian Băsescu şi discută cu fostul preşedinte subiecte ce ţin de agenda Parlamentului European.

„Da, beau o cafea cu el, chiar dacă, politic, am fost adversari, chiar duşmani. Acolo suntem români şi dacă îl suni să-i explici: „Avem o problemă la un vot, dumneavoastră ce ziceţi, n-ar fi bine să…”, domnul Traian Băsescu răspunde la telefon şi are argumente pro sau contra. E un tip care şi el sună. L-am auzit vorbind. Nu vorbeşte aiurea, nu ia cuvântul să se trezească în drum”, a concluzionat Mihai Tudose.