Liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a vorbit duminică despre o ezitare din partea conducerii PSD privind candidatura sa la Primăria Capitalei, că „aşa simte”, pentru că s-a statuat şi este prezentată drept canadidatul „deocamdată”, ceea ce nu o face să se simtă foarte bine. Firea arată că va tranşa acest lucru în interiorul partidului. Ea a mai spus că politica e un sport de echipă şi nu poate de una singură, pentru că nu este „un haiduc, să se ducă să spună gata, m-am supărat că nu sunt anunţată oficial, mă duc şi îmi fac culoar separat”.

Marcel Ciolacu și Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„În privinţa Bucureştiului, ştiţi, mi se spune - tu trebuie să te hotărăşti. Și eu am spus de fiecare dată, şi asta pot să spun public, nu e nicio discuţie confidenţială sau vreun secret că eu sunt foarte hotărâtă. Știu ce am făcut în cei 4 ani de primar, pe ce echipă m-am bizuit, pe ce tehnicieni, ce proiecte am lăsat la Primăria Capitalei şi ştiu ce s-a întâmplat în cei trei ani şi ceva. Problema este că politica este un sport de echipă, dacă nu suntem împreună în echipă dornici să revenim la Primărie şi să facem lucruri pentru oameni... Eu nu pot de una singură, eu nu sunt un haiduc, să mă duc să spun - gata, m-am supărat (pentru) că există o ezitare şi nu sunt anunţată oficial, eu mă duc şi îmi fac culoar separat. Eu sunt membru al acestei echipe şi aici rămân, în această echipă. Am votat PSD şi când nu eram membru PSD”, a spus Firea la Prima News, potrivit News.ro.

Întrebată dacă există o ezitare din partea conducerii partidului, Gabriela Firea a răspuns: „Aşa simt, pentru că s-a statuat un nou termen de `candidatul deocamdată`. Eu sunt prezentată drept `canadidatul deocamdată`, că deocamdată sunt candidat, dar e posibil ca... lucru care, spun sincer, nu mă face să mă simt foarte bine şi foarte susţinută dar aceasta fiind o problemă internă, o voi tranşa în interiorul partidului”.

Gabriela Firea a menţionat că este nevoie să fie „toţi împreună, preşedinţii celor şase sectoare, candidaţii de la cele şase sectoare ale Capitalei, primarii care sunt acum în funcţie, colegii noştri din PSD şi aliaţii PSD”.

„Trebuie cu toţii să spunem ce candidatură dorim, a mea, a altui candidat de la sectoare, a unui coleg parlamentar, şi împreună să îl susţinem”, a mai arătat Gabriela Firea.

Întrebată dacă va pleca din partid, în cazul în care nu va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, Firea a spus: „Nu plec sub nicio formă, sunt membru PSD, nu am venit aici pentru funcţii”.

Despre o candidatură a lui Robert Negoiţă la Capitală: Eu îl susţin, dacă doreşte. Nu îi voi face contra-campanie, nu plec la alt partid

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a mai declarat duminică la Prima News, despre o candidatură la Capitală a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, că ea îl susţine, dacă doreşte, la fel cum îl susţine şi pe Daniel Băluţă, de la Sectorul 4. „Nu îi voi face contra-campanie, nu plec la alt partid, nu plec în concediu, nu îmi pun piciorul în ghips”, a mai comentat ea, potrivit News.ro.

„Voi candida doar din partea PSD şi doar dacă întreaga conducere a partidului şi colegii mei de la Bucureşti, de la toate sectoarele, nu doar de la cinci sectoare, ca acum trei ani, mă vor susţine, că aşa este normal, nu pentru mine, ci pentru public, să nu fim ca în Caragiale - eu pe cine votez?”, a spus Gabriela Firea.

Ea a susținut că la ultimele alegeri pe Bucureşti s-a disipat şi risipit votul şi a pierdut „sută la sută” din cauza acestei neclarităţi.

„Am pierdut la diferenţă de patru şi foarte puţin, iar în Sectorul 3, bazinul cel mai mare de votanţi, eu aveam aproape 60% în sondaje. În momenul când cel mai mare sector s-a destabilizat, a fost o lovitură năpraznică. Plus sacul de voturi de la Sectorul 1”, a arătat ea.

Întrebată despre o candidatură a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, Gabriela Firea a spus: „Eu îl susţin, dacă doreşte. Îl susţin, dacă doreşte, şi pe Daniel Băluţă, şi pe colegii parlamentari. Nu sunt deloc ironică. Eu susţin candidatul PSD, oricare va fi acela. Şi nu îi voi face contra-campanie, nu plec la alt partid, nu plec în concediu, nu îmi pun piciorul în ghips. Merg cu el şi facem campanie”.