Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a declarat miercuri seară, despre candidatura la Primăria Capitalei, că este convins că „îi bate măr pe amândoi”, şi pe Gabriela Firea şi pe Nicuşor Dan, pentru că „bucureştenii vor altceva”. El a mai spus că „Bucureştiul bălteşte, stă pe loc şi nu mai are timp de pierdut”.

Sebastian Burduja Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Cred că Bucureştiul nu mai are timp de pierdut, (...) sunt probleme urgente, sunt milioane de bucureşteni care aşteaptă altceva, sunt sute de mii de bucureşteni care stau în frig şi nu au apă caldă. (...) Sunt hotărât să muncesc până pic jos, ca să las ceva în urma mea”, a spus Sebastian Burduja, în emisiunea „Insider Electoral” de la Prima News, potrivit agenției News.ro.

Liderul PNL Bucureşti a arătat că sondajul comandat de filială arată că două treimi dintre bucureşteni nu o vor pe Firea primar şi două treimi nu îl vor pe Nicuşor primar.

„Deci asta înseamnă să îi asculţi pe oameni şi să le oferi o alternativă. Eu nu aş putea să mă uit în oglindă şi să ştiu că nu candidez, pentru că asta ar însemna că mă resemnze să aleg din nou răul cel mai mic, şi ăsta a fost blestemul şi al României şi al Bucureştiului de prea mulţi ani. Ne rezumăm la reţeta cumetriilor, 2016-2020, sau la reţeta blocajelor şi a lipsei de reacţie, de implicare. Nu le rezum eu aşa, se vede cu ochiul liber în Bucureşti, nu trebuie să fii specialist să vezi. Bucureştiul bălteşte, stă pe loc. Stăm în trafic, stăm pe loc”, a susținut Burduja.

Sebastian Burduja a mai afirmat că liberalii i-au dat lui Nicuşor Dan toate şansele să reuşească.

„Din păcate este o mare dezamăgire şi o mare dezamăgire în primul rând pentru noi. Eu m-am mai fript încă o dată cu Clotilde, aceeaşi poveste, am mers în campanie şi cu Clotilde şi cu Nicuşor. Sunt pur și simplu furios că un om care pretindea că vine dintr-o nouă generaţie, care trebuia să vină cu un suflu nou, cu o implicare, o dezvoltare a oraşului, pur şi simplu a ales să se închidă în birou, să nu răspundă la telefon. Nu îl înţeleg, cred că a uitat de ce a fost ales de oameni”, a spus liderul PNL Bucureşti.

Despre Nicuşor Dan, Burduja a afirmat că „este un om decent şi un activist civic foarte bun. „Bucureştiul a pierdut un activist foarte bun şi a câştigat un primar foarte slab”, a completat el.

Întrebat dacă ar putea fi în situaţia lui Cătălin Predoiu, din 2016, când Gabriela Firea a câştigat mandatul de primar, Burduja a spus: „Nu, şi sunt convins că îi bat măr pe amândoi, şi pe Firea şi pe Nicuşor Dan, pentru că bucureştenii vor altceva, au văzut ce a făcut şi Firea şi ce a putut şi Nicuşor, de fapt ce nu au putut”.

Potrivit lui Burduja, nu există un bucureştean care să fi venit să îi spună că Bucureştiul arată bine, că s-a schimbat în bine. „Toată lumea recunoaşte că suntem într-un eşec”, a completat el.

Despre criticile că ar putea să o ajute pe Gabriela Firea să ajungă primar, Sebastian Burduja a spus că aceasta este „logica lui Nicuşor” şi este o logică ieftină.

„Se vinde ieftin, pentru că alegerea asta nu ar trebui să fie despre care e candidatul care o bate pe Firea, ci care este candidatul care are soluţii pentru Bucureşti”, a mai declarat Burduja, precizând că este o logică „abundentă în aroganţă, într-o autosuficienţă pe care Nicuşor Dan o manifestă”.

„I-am spus lui Nicuşor: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi pe mine!”, a mai afirmat Sebastian Burduja, arătând că i-a propus primarului Capitalei alegeri primare.