Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a afirmat vineri seară, întrebat dacă există riscul ruperii coaliţiei dintre PSD şi PNL după alegerile din 9 iunie, că „nu e nimic sigur”, dar că strategia celor două partide este să guverneze împreună şi în următorii 10 ani. Tudose a spus că, după momentul 9 iunie, se va discuta despre candidaturile la funcţia supremă în stat.

Mihai TudoseFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Întrebat vineri seară, la Digi 24, dacă există riscul ca actuala coaliţie de guvernare să se rupă după alegerile locale şi cele europarlamentare din acest an, Mihai Tudose afirmă: „Nu e nimic sigur, dar asta e strategia, ca noi să guvernăm şi în următorii 10 ani”, transmite News.ro.

Totodată, întrebat care este scorul electoral pe care şi l-au propus PSD şi PNL pentru alegerile europarlamentare, eurodeputatul a răspuns: „Locul 1 cu cât mai multe mandate”.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru alegerile prezidenţiale, fostul prim ministru afirmă că după alegerile din 9 iunie va fi discutat acest subiect.

Tudose mai spune că nu există „război” în clasa politică, ci ceea ce se întâmplă sunt elemente care ţin de campania electorală.

„Eu nu văd niciun război în clasa politică, e campanie, sunt lucruri normale, când fiecare partid îşi prezintă strategia şi prezintă planul de campanie. Avem şi parte de circ, două partide care sunt specialiste în zgomot şi lumini, dar ăla nu e război, doar se fac ei de râs”, a mai afirmat Mihai Tudose.