Spre amuzamentul tinerilor aflati la Congresul Uniunii Studentilor din Romania (USR), presedintele Basescu si liderul PIN, Cozmin Gusa, au avut un schimb de replici condimentat cu bancuri.

Ostilitatile au fost deschise de liderul PIN, Cozmin Gusa, care, invitat sa ia cuvantul, a povestit un banc referitor la seful statului. "Un roman si un american se intalnesc la Neptun", a spus Gusa in hohotele de ras ale asistentei. "Nu este nici o aluzie", a adaugat Gusa, aflat la mica distanta de presedintele Basescu. "Cum sunt oamenii, ei au inceput sa se laude, fiecare cu ce au in tara. Americanul, fiind cetatean al unei superputeri, incepe primul si zice: «Noi avem George W. Bush, noi avem Stevie Wonder, noi avem Bob Hope si avem Johnny Cash».

Romanul, saracul, sa se laude si el, intristat, asa, putin, spune: «Noi avem, de asemenea, presedinte, pe Traian Basescu, dar nu minune, nu speranta, nu bani (no wonder, no hope, no cash)»", a povestit Gusa, aplaudat de asistenta. Replica lui Basescu a venit la scurt timp.

Integral in Romania libera.