Liderii PNL s-au reunit aseara, in cadrul Biroului Politic Central al partidului, pentru a analiza lista candidatilor la alegerile parlamentare. Inaintea BPC s-a intrunit conducerea interimara a PNL Bucuresti pentru a-si definitiva lista de candidaturi, sedinta care a durat cateva ore si la care au participat premierul Tariceanu si vicepresedintele Marian Petrache. Inghesuiala cea mai mare s-a inregistrat pentru un colegiu uninominal din sectorul 1, unde ar dori sa candideze premierul Tariceanu, vicepresedintii Ludovic Orban si Crin Antonescu, dar si Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor.

Olteanu insa nu si-a depus dosarul de candidatura la termenul stabilit de conducerea liberala, fapt ce l-a determinat ieri pe Ludovic Orban sa remarce ca are probleme de procedura.

Acelasi lucru l-a sustinut si liderul filialei sectorului 1. Orban s-a aratat totusi destul de impaciuitor, declarand ca, daca Olteanu isi va depune candidatura, "vom discuta cel mai bun colegiu in care poate sa faca cea mai buna performanta". Daca la sectorul 1 al Capitalei doresc sa candideze liderii partidului, la Iasi s-au inscris multi ministri. Cristian Adomnitei, Varujan Vosganisn, ex-ministrul Tudor Chiuariu si deputatul Relu Fenechiu au anuntat ca merg la Iasi, iar ministrul Eugen Nicolaescu la Mures.

Romania Libera