Democrat-liberalii vor sa lanseze vineri formula de executiv pentru alegeri, cu 17 sau 19 ministri si cinci „domenii prioritare“.

Inainte de lansarea de vineri a premierului de campanie si a garniturii de ministri ai PDL, liderii democrat-liberali isi fac intens calcule pentru portofoliile ministeriale. Se fac sedinte la partid pana noaptea tarziu, retusuri in oferta de guvernare si mai ales se cauta ministri. Potrivit unor surse democrat-liberale, scaunul premierului de campanie, revendicat de Theodor Stolojan, nu are deocamdata niciun alt pretendent si nici nu se intrevede vreo schimbare pana la Colegiul Director de joi, cand se va lua decizia.

Vehiculat ca posibil contracandidat al lui Stolojan in partid, Vasile Blaga a ramas la Interne. La ultimele intalniri, de duminica si de ieri, liderii PDL au renuntat insa la varianta lansarii lui Stolojan alaturi de doar 5 potentiali ministri in domenii considerate de partid prioritare si sa extinda lista pentru intregul guvern de campanie.

Blaga, Berceanu, Miclea - ministrii „prioritari“

Pentru viitorul guvern, PDL a pus pe hartie doua variante, una cu 17 si alta cu 19 ministere. Cinci dintre acestea sunt insa considerate domenii prioritare: infrastructura, educatie, sanatate, agricultura, descentralizare. Pentru doua dintre acestea, ministrii sunt ca si gata de lansare. Astfel, Vasile Blaga ar urma sa revina intr-un Minister al Descentralizarii, Internelor si Reformei Administrative, iar Radu Berceanu la Transporturi.

Evenimentul Zilei