PDL curata listele de Don Juani. Democrat-liberalii au schimbat ieri lista de candidati in Bucuresti care ar urma sa fie depusa luni la Biroul Electoral, nemultumiti de viata de noapte a fostului iubit al Mioarei Mantale, Silviu Vaduva, trimis initial intr-un colegiu de deputat din sectorul 6, scrie EVZ.

Basescu a aprobat marirea chiriei lui Geoana. Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri cele doua legi de aprobare a ordonantelor guvernamentale de urgenta, prin care li se maresc chiriile locatarilor din locuintele de protocol si de serviciu. Este vorba despre chiriile pentru locuintele de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat. Guvernul a emis in acest an cele doua ordonante pentru “stabilirea tarifului lunar al chiriei pe metru patrat care se aplica pentru inchirierea locuintelor si terenului aferent acestora, aflate in domeniul public si privat al statului, informeaza Cotidianul.

Vadim o fereste pe Oana Zavoranu de Elena Udrea, „care da cu mopul si face autostopul". Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat-o oficial, ieri, intr-o conferinta de presa, pe actrita de telenovele Oana Zavoranu drept candidata pentru un mandat de deputat in sectorul 6. Tanara Oana a venit si ea la intalnirea cu ziaristii, dar de data aceasta s-a aratat sfioasa si supusa sefului. Si-a acoperit cat a putut tatuajele si a ascultat cuminte lungul discurs saptamanal al Tribunului. La sfarsitul cuvantarii, Vadim a prezentat-o mandru, precizand ca a avut grija sa nu-i aleaga un colegiu prea greu si, mai cu seama, s-o fereasca de confruntarea cu Elena Udrea: „Nu va candida Oana cu aia care da cu mopul si face autostopul”, a spus el mai in gluma, mai in serios, citat de Gandul.

Exercitii de imagine pe seama bugetarilor. Liderii tuturor partidelor invitate ieri de premierul Tariceanu la Palatul Victoria, mai putin PNL, fireste, au criticat Guvernul pentru ca nu respecta decizia Parlamentului de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice.Tariceanu a incercat sa-i convinga pe liderii politici de faptul ca orice majorare salariala genereaza un val de majorari cu efect, un dezastru economic, si a insistat ca n-ar dori sa lase viitorului Executiv o mostenire dezastruoasa. Premierul Tariceanu le-a propus liderilor sa se constituie un grup de lucru la nivelul Guvernului, care sa elaboreze un set minimal de principii care sa stea la baza salarizarii bugetarilor, printre care va figura corelarea cresterii salariilor cu performanta economica, scrie Romania libera.

Ponta promite ca PSD va desfiinta Compania Nationala de Energie. PSD s-a razgandit. Nu va mai depune motiune de cenzura, dupa ce Guvernul a infiintat Compania Nationala de Energie, asa cum anuntase Mircea Geoana, ci va respinge, dupa alegeri, actul normativ emis de Guvern in aceasta privinta, dupa cum afirma vicepresedintele Victor Ponta. Acesta din urma si-a exprimat ieri convingerea ca PSD va castiga alegerile si va ajunge la guvernare, noteaza Gardianul.

Partidele au cheltuit la locale 1,65% din PIB-ul pe 2008. Partidele politice au platit pentru campania din iunie circa 23,3 milioane de euro. Nivelul cheltuielilor a depasit cu patru milioane de euro nivelul veniturilor realizate de formatiunile politice in campania electorala. In conditiile in care PIB-ul pentru 2008 este estimat la 139,1 miliarde de euro, partidele au cheltuit la locale 1,65% din Produsul Intern. In documentul intitulat “Reguli si nereguli la alegerile locale 2008”, Asociatia Pro Democratia (APD) sustine ca, dupa datele primite de la Autoritatea Electorala Permanenta, veniturile totale raportate de catre partidele politice pentru alegerile din iunie se ridica la 73.591.186 lei (circa 19,3 milioane de euro), scrie Adevarul.