Elena Basescu a confundat finala Europa League (UEFA), care va fi gazduita de Bucuresti in 2012, cu un termen inventat de ea, “Euro clic”. “Nu stiu ce este acest Euro clic. Nu sunt pasionata de fotbal. Imi place ca o sa fie acest Euro clic, dar mi-ar placea sa se faca mai multe si pentru alte sporturi”, a spus Elena Basescu, care le-a marturisit celor prezenti la eveniment ca nu este chiar straina de sport. “Am facut calarie, gimnastica si chiar natatie. Am inotat cu Razvan Florea si Camelia Potec, scrie Cotidianul.

Partidele politice ar trebui sa se gandeasca la sustinerea unui candidat unic la alegerile prezidentiale impotriva lui Traian Basescu, care ar reprezenta "inamicul numarul unu al natiunii". Aceasta este sugestia Institutului "Ovidiu Sincai", facuta publica astazi intr-un raport. Reactiile din partea partidelor politice nu au intarziat sa apara. Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a sustinut si el ca orice constructie politica care il poate debarca pe Traian Basescu de la conducerea Romaniei trebuie luata in consideratie, afirma EvZ.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, daca acestea ar avea loc duminica viitoare, Traian Basescu ar castiga un nou mandat din primul tur de scrutin, fiind creditat de 59% din participantii la sondaj. Pe locul doi, la distanta considerabila, s-ar situa liderul PSD, Mircea Geoana, care ar strange 13% din voturi. Topul preferintelor alegatorilor ar fi completat de primarul general, Sorin Oprescu (8%), de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu (3%), si de fostul premier Adrian Nastase (3%). Topul increderii este condus tot de Traian Basescu, urmat insa de Sorin Oprescu, Emil Boc si Mircea Geoana. Pe de alta parte, daca ar fi alegeri parlamentare, PDL ar obtine 43% din voturi, la distanta de 11 procente de PSD, iar PNL ar strange 14% din optiunile alegatorilor, scrie Romania Libera.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, pare sa devina din ce in ce mai puternic in partid, mai ales ca va candida la functia de vicepresedinte la urmatorul congres. Sansele sale de a deveni vicepresedinte pe zona Bucuresti-Ilfov sunt foarte mari in acest moment, deoarece e presedinte PSD Bucuresti si conduce interimar PSD Ilfov dupa scandalul "Vulpea". Mai mult, actualul vicepresedinte pe zona Bucuresti-Ilfov, Rodica Nassar, nu va mai candida inca o data, din cate se pare, scrie Curentul.

Vicepresedintele executiv al UDMR, deputatul Laszlo Borbely, a declarat astazi, la Targu Mures, ca incepand de saptamana viitoare Uniunea va monitoriza atent activitatea Guvernului. "Saptamana viitoare vom avea o discutie cu cele doua grupuri parlamentare ale UDMR, vom avea oameni pe fiecare minister, vom monitoriza foarte atent activitatea Guvernului. Primul lucru pe care-l vom monitoriza va fi bugetul. Aceasta luna nu m-a lamurit ca Guvernul are o activitate foarte coerenta, pentru ca s-au luat decizii in pripa", a declarat Borbely, scrie Adevarul.

De concedieri si re­du­ceri de leafa vor fi afectati insa nu­mai angajatii de rand ai sectorului bu­getar, cei numiti in posturi de PSD si de PDL capatand imunitate in fata crizei. Ordonanta de urgenta pri­vind unele masuri in domeniul sa­larizarii personalului din sectorul bu­getar, publicata in Monitorul Ofi­cial din 29 ianuarie, spune ca persoanele care detin functii de condu­cere in institutiile si autoritatile pu­blice care sunt supuse restructurarii vor fi mutate pe un post vacant din „structura organizatorica“. Or­do­nan­ta spune ca, in cazul in care postul vacant este inferior celui detinut anterior de persoana respectiva, acel post va fi ridicat la acelasi nivel ca functie si salarizare cu cel ante­rior. Aceeasi ordonanta arata ca, da­ca nu exista un post vacant pe ca­re sa fie mutata persoana „re­struc­turata“, se infiinteaza pur si sim­plu un post de conducere la ace­lasi nivel de functie si salarizare. Surse din conducerea PSD au de­clarat pentru Cotidianul ca ideea adoptarii acestei ordonante a aparut si a fost dezbatuta miercuri noapte, in cadrul sedintei liderilor coalitiei cand, la discutiile pe marginea concedierilor care trebuie operate in apa­ratul de stat, liderii PSD si PDL au spus ca trebuie sa-si apere oa­me­nii proaspat plasati in functiile negociate cu greu intre cele doua partide.