Sorin Oprescu nu candideaza la Presedintie. In ciuda zvonurilor potrivit carora la sfarsitul acestei saptamani primarul Capitalei, Sorin Oprescu, urma sa-si anunte candidatura pentru alegerile prezidentiale, edilul a infirmat. Nu va candida la Presedintia Romaniei in toamna acestui an. Raspunsul transant a fost dat, vineri, in Parcul Tineretului, raspunzand intrebarilor presei in acest sens. “Unii oameni sunt carcotasi, daca faci, te intreaba de ce faci. Daca nu, te intreaba de ce nu faci!”, a precizat Sorin Oprescu. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, vineri, ca nu intentioneaza sa-si anunte candidatura pentru Presedintie, precizand ca a facut promisiuni bucurestenilor pe care trebuie sa le indeplineasca, noteaza Gardianul.

Ministrul Placinta sustine ca a completat corect declaratia de avere. Ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a precizat vineri, intr-un comunicat, ca nu a consemnat in declaratia de avere pe 2008 statutul de actionar la firma Milcofil SA pentru ca a devenit actionar al acestei societati pe 26 mai 2009, situatie pe care o va prezenta in declaratia pe 2009, transmite NewsIn. Potrivit ministrului, la data de 31 decembrie 2008, nu era actionara la firma Milcofil SA, statut pe care l-a dobandit in mai 2009. In plus, ministrul Tineretului a respins afirmatiile din presa potrivit carora casa declarata din Elvetia este una imaginara si a adaugat ca nu mai detine functia de administrator al societatii elvetiene Maya Textiles SA din noiembrie 2008, scrie Romania Libera.

Boc le propune ministrilor taierea cu 20% a salariilor. Ponta: sa taie sporurile de la societatile lui Videanu! Bazac vrea un salariu injumatatit. Premierul Emil Boc a lansat, vineri, o noua masura anticriza: le va cere ministrilor sa accepte reducerea salariilor cu 20% in perioada august- decembrie. Mizand pe impactul pe care un astfel de exemplu de strangere a curelei la nivel de Guvern il va avea la adresa opiniei publice, seful Executivului ii invita pe membrii Cabinetului sa renunte la niste milioane bune din salariu. „Incepand cu august, ministrii, inclusiv premierul, trebuie sa aiba un salariu mai mic cu 20 la suta. Este o decizie voluntara, ceruta de premier, trebuie sa se aplice din august si pana in decembrie. Este un semn ca ce s-a inceput pe linia rationalizarii cheltuielilor publice va continua", a declarat Boc, citat de Gandul.

PDL declanseaza „razboiul comisiilor“. Anchetele parlamentare dorite de PNL in cazul Udrea si de PDL in cazul fostilor ministri liberali depind de PSD. Dupa ce liberalii au reusit infiintarea comisiei de ancheta in cazul Ridzi si au anuntat aceeasi intentie si pentru ministrul Turismului, PDL contraataca tot cu o comisie. Premierul Emil Boc a declarat ca democrat-liberalii vor cere PSD, in sedinta coalitiei, constituirea unei comisii de ancheta care sa verifice modul in care fostul guvern PNL a cheltuit 3,5 miliarde de euro din Fondul National de Dezvoltare, noteaza Adevarul.

Marko Bela a depus plangere penala pentru bannerul de la meciul Steaua-Ujpest. Presedintele UDMR, Marko Bela, s-a prezentat vineri la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde a depus plangere penala pentru “propaganda nationalist-sovina”, din cauza bannerului afisat la meciul Steaua-Ujpest. Purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei, procurorul Oana Balasa, a confirmat ca plangerea a fost inregistrata vineri, informeaza NewsIn. Aceasta a mai spus ca plangerea a fost trimisa initial joi, pe fax, iar Marko Bela a mers vineri la Parchet pentru a o depune personal, scrie Cotidianul.

Elena Udrea spune ca a cumparat perdele de doar 8.000 de euro. Ministrul PDL al Turismului, Elena Udrea, si “Jurnalul National” isi disputa public suma prevazuta in bugetul ministerului pentru cumpararea de perdele. Jurnalistii sustin ca e vorba de 75.000 de euro, ministrul afirma ca sunt doar 8.000, noteaza Cotidianul.

In editorialul "O boare de sifilis", Razvan Exarhu afirma ca "sa nu ai un dosar

de urmarire penala azi, e aproape ca si cum nu ai fi avut sifilis la 1500. Inteleptul Erasmus din Rotterdam, in 1519, scria ca orice nobil care nu facuse inca rost de un sifilis era considerat ignobilis et rusticans (taranoi si ignorant), dupa cum se arata intr- o carte excelenta - Bolile si Istoria (Cartwright&Biddiss, Ed. ALL). De la o vreme incoace, pare ca mai toata lumea care conteaza in diverse registre ale puterii si influentei trebuie sa-si justifice pedigree-ul prin aceasta tehnica aparent neplacuta. Daca esti important, daca esti o persoana, cum se zice, trebuie sa fii urmarit penal, macar un pic". Integral in EvZ.