"Configuratia initiala, o vrajeala". Acesta e argumentul lui Eugen Nicolicea pentru plasarea independentilor in comisiile de influenta. Dupa scenariul incercat la Senat, PDL s-a batut si la Camera Deputatilor pentru posturile oamenilor lui Gabriel Oprea din comisiile parlamentare. Miza: cei 19 deputati racolati de la PSD si PNL pot schimba majoritatea in comisii importante. Plasarea lor se loveste, insa, de o prevedere a Regulamentului potrivit careia impartirea locurilor se face potrivit configuratiei politice initiale, rezultata din alegeri, scrie EvZ.

Cum a imbracat Guvernul nudul lui Sabin Balasa. T. Basescu, J. Scheele sau fostul Patriarh nu s-au sfiit sa apara cu tabloul din Aula Universitatii Iasi in spate. Masura ilara luata ieri la Iasi, pentru ca sedinta Guvernului Boc sa se desfasoare netulburata, in cladirea Universitatii Al.I.Cuza. O pictura uriasa, reprezentand un nud, a fost acoperita cu un ecran, in sala in care premierul urma sa sustina conferinta de presa. Organizatorii s-au incurcat in diverse explicatii cand au fost intrebati despre aceasta schimbare de peisaj. Reporterului Mediafax i s-a spus ca motivul este o defectiune tehnica la motorasul care urca si coboara ecranul-gigant. Reporterului Gandul i s-a oferit alta explicatie: ca pe acel paravan urma sa fie proiectata sigla Guvernului.

Parlamentul a cedat Guvernului puterea legislativa. Fara nici un vot "impotriva" si cu doar doua abtineri, plenul Camerei Deputatilor a acceptat ieri sa lase Guvernului posibilitatea de a modifica, completa si chiar abroga orice act normativ dupa ce acesta apare in Monitorul Oficial si pana intra in vigoare. Cu 256 de voturi "pentru" si doar doua abtineri (liberalul Ludovic Orban si independentul Dan Bordeianu), deputatii au aprobat Ordonanta de Urgenta nr. 61 din 2009 prin care Guvernul si-a arogat dreptul de a modifica, completa si chiar abroga actele normative, in perioada dintre publicarea lor in Monitorul Oficial si intrarea in vigoare, scrie Romania libera.

"Nu ma tem de nimic dupa ce am luat-o de sotie pe fata lui Sarbu". Presedintele PSD, Victor Ponta, a marturisit, astazi, ca nu se mai teme de nimic dupa ce l-a convins pe Ilie Sarbu sa ii dea fiica de nevasta. Nu ii este teama nici de o bataie cu Traian Basescu. "Nu mai mi-e teama de nimic dupa ce l-am convins pe Ilie Sarbu sa imi dea fiica de nevasta. Nu o sa am nicio teama sa ma bat cu Traian Basescu", a spus liderul PSD, la Timisoara, in fata catorva sute de membri ai partidului, scrie EvZ.

Ce se ascunde in spatele armistitiului de la Senat. Pedelistii au primit ordin de la mai-marii partidului, Emil Boc, Vasile Blaga si Radu Berceanu, sa deblocheze situatia de la Senat, ca sa salveze imaginea partidului. "Marti seara am decis sa mai respiram putin, sa ne gandim in liniste ce avem de facut, chiar cu riscul amanarii revocarii lui Geoana cu cateva luni. Se uita omul la televizor si vede ca de aproape doua saptamani nu se voteaza nimic in plen si evident ca PDL iese tap ispasitor. Deja Geoana si ai lui incepusera sa-si construiasca o retorica negati, scrie Romania libera.

In "Sezonul primarilor corupti", Calin Hera sustine ca "Hotia nu are culoare politica. Hotia nu are legatura cu performanta politica. Hotia are legatura cu politica.Iata trei enunturi in care apar, nu intamplator, cuvintele „hotie” si „politica”. Primarul de succes din Baia Mare, Cristian Anghel (PNL), a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare, cu executare, pentru acte de coruptie". Integral in EvZ.

Sabina Fati, in "Cine il mosteneste pe Basescu: Udrea sau Monica" afirma ca "influenta presedintelui Traian Basescu asupra partidului sau este in scadere acum, cand PDL se simte puternic si are impresia ca nu mai are nevoie de liderul care i-a asigurat marirea. Reforma politica pe care presedintele vrea sa o impuna la nivelul tarii nu poate fi insa experimentata nici macar la nivelul PDL, unde centrele concentrice de putere expulzeaza orice nou-venit care ar putea deranja piramida bine organizata de vechii baron". Integral in Romania libera.