Cum a devenit UNPR partid parlamentar. Partidul format din senatori si deputati plecati din PSD in jurul generalului Gabriel Oprea - UNPR - a devenit, incepand de ieri, formatiune parlamentara. Cu "acte". Majoritatea parlamentara PDL-UDMR-independenti- minoritati din Camera Deputatilor a recunoscut ieri printr-o hotarare grupul independetilor ca grup parlamentar cu drepturi depline. Pana acum, acest drept il aveau doar grupurile parlamentare ale formatiunilor care intrasera in parlament in urma alegerilor. Opozitia reclama un abuz si incalcarea Constitutiei. PSD si PNL vor contesta la Curtea Constitutionala de cizia de ieri din Camera Deputatilor, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Roberta Anastase vrea sa o dea in judecata pe Aura Vasile pentru calomnie. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, intentioneaza sa o dea in judecata pe Aura Vasile, deputat PSD, pentru calomnie. Conform unui comunicat remis agentiei Mediafax, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, intentioneaza sa o actioneze in instanta pe Aura Vasile, deoarece in sedinta de marti a Camerei deputatul PSD a avut o interventie la microfon in care sustinea ca Anastase nu este prezenta la lucrarile plenului, desi apare ca a votat mai multe proiecte de lege. "Presedintele Camerei Deputatilor intentioneaza sa o actioneze in instanta pe Aura Vasile pentru calomnie, Roberta Anastase exercitandu-si votul in mod regulamentar, fiind prezenta la lucrarile Camerei", se mai arata in comunicat. Votul final asupra unor proiecte de lege a fost intrerupt, marti, in Camera Deputatilor, pentru efectuarea unui apel nominal, la cererea liderului grupului UDMR Olosz Gherghely si dupa ce viceliderul grupului PSD Aura Vasile a semnalat ca Roberta Anastase apare ca a votat un proiect desi nu a fost in sala, informeaza Gandul.

Saftoiu: Doar Boc e vinovat de demisia lui Blaga. Fosta consiliera a lui Traian Basescu, Adriana Saftoiu, a facut la sfarsitul lunii septembrie, pe pagina de internet VoxPublica, cateva dezvaluiri cu privire la Vasile Blaga. Ea este convinsa ca nu Basescu a fost cel care l-a adus pe Blaga in situatia de a-si da demisia din functia de ministru de interne, ci premierul Emil Boc pentru "a-si salva scaunul". "Cred insa ca Traian Basescu nu s-a dezmintit! Ramane inca politicianul care nu rateaza momente", a mai scris ea adaugand ca Boc sacrifica pe oricine ca sa isi salveze scaunul. "Blaga a refuzat mimetismul. Daca ar fi produs niste demisii, si-ar fi pastrat functia", a mai spus ea. Saftoiu si-a amintit apoi ca cea mai dura, dar si cea mai buna scoala politica pe care a facut-o a fost in echipa de la PD intre anii 2000-2004. Fosta consiliera prezidentiala a aratat ca au fost momente cand il ura pe Vasile Blaga, in 2000, cand a fost numit seful de campanie al candidatului Basescu la Primaria Capitalei, dar a recunoscut ca pana la final au devenit prieteni buni, informeaza Puterea.

Geoana propune ca presedintele partidului sa fie ales de toti membrii PSD. Presedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoana, a declarat, astazi, pe blogul personal, ca a propus conducerii PSD cateva teze de modificare a statutului formatiunii, printre care si alegerea presedintelui partidului de catre toti membrii social-democrati. "Alegerea presedintelui de catre toti membrii PSD este un o masura esentialmente democratica, care va demonstra forta partidului. Implicarea activa a tuturor membrilor in viata interna a partidului duce la fidelizarea acestora, precum si la incurajarea atragerii de noi membrii", propune Mircea Geoana pe blogul personal. Fostul lider al PSD arata ca propunerea a fost sustinuta de Victor Ponta si de Adrian Nastase la Congresul din februarie si in afara faptului ca acum "ideea vine de el" si asta ar putea deranja, nu vede alt argument pentru a nu fi aplicata, scrie EVZ.

Traian Igas este un ministru de ziua a saptea. Anuntata cu mare tamtam, ba pentru ora 19, ba pentru 20, ceremonia de depunere a juramintului de investitura in functia de ministru al Administratiei si Internelor a lui Traian Igas, din data de 27 septembrie a.c., n-a mai fost difuzata in direct de nici o televiziune. Igas a depus un juramint discret, in afara bataii camerelor de luat vederi, ca sa nu devina subiectul unor comentarii rautacioase, pe motiv ca nu prea stie sa-si faca semnul crucii. Martori pentru a caror probitate bagam mina in foc, precum inaintasul nostru Mucius Scaevola, pretind cu limba de moarte ca Igas isi poarta simbetele la mare cinste, ca un adevarat adventist de ziua a saptea. In acest scop, ei fac recurs la memorie si invoca atitudinea lui Igas, din 24 noiembrie 2007, cu prilejul sfintirii casei de rugaciune "Agape", din Aradul Nou, a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, cind deputatul PDL de atunci a apreciat "rezistenta in timp pe care a dovedit-o Biserica Adventista in vremuri dificile, valoarea credintei in Dumnezeu ca motor fundamental al rezistentei si inaintarii". Din pacate, indiferent ce hram ar purta, Igas este un manelist de larga respiratie nationala. In scoala a fost repetent (carnetul de note o sa-l publicam cu alta ocazie), ca orice viitor om politic care se respecta, in tinerete a fost DJ la caminul cultural din Pecica, Arad, iar cind s-a vazut cu sacii in caruta ca parlamentar, a cistigat o gramada de licitatii pentru renovarea de scoli si constructia de sali de sport pe raza judetului Arad, pentru firma sa Costello 2000 SRL, anunta Academia Catavencu.

In editorialul "Cum se pierde si cum se castiga puterea", Elena Vijulie scrie: "Premierul Boc a repetat ieri ca PDL o sprijina pe Roberta Anastase, adica 80 voturi = 170 de voturi. Elena Udrea repeta ca PDL va castiga alegerile in 2012. Incercuiti in pumnul strans al partidului, multi democrat-liberali ezita sa denunte eroarea. De ce ezita? Intr-o tara in care oamenii se declara in masura de 61% neinteresati de politica, dar stiu in proportie de 80% ca tara merge intr-o directie gresita si ca alegerile sunt fraudate, intr-o tara in care increderea in institutiile politice este ultima pe lista, raspunsul la aceasta intrebare pare de la sine inteles. Lumea crede ca cei care accepta sa-si asocieze numele cu falsul si propaganda o fac pentru ca fie nu si-au umplut suficient buzunarele, fie sunt santajabili, fie sunt slabi; chiar si cei mai tineri si mai nepatati dintre parlamentarii PDL sunt complici sau martori neputinciosi la marea imparteala pe sub mana a banului public". Integral in Romania Libera.