Oprescu revine la PSD. Deocamdata ca invitat. Primarul Capitalei este asteptat sa tina un discurs la Congresul PSD, social-democratii luand in calcul sa-i sustina candidatura pentru un nou mandat. Surpriza Congresului PSD va fi participarea lui Sorin Oprescu. Primarul general al Capitalei a fost invitat de Victor Ponta sa ia parte si sa tina un discurs la reuniunea social-democratilor desfasurata sambata. Acesta ar putea fi primul pas al revenirii doctorului in partidul pe care l-a pararsit in urma cu doi ani si jumatate. "Este adevarat ca a fost invitat sa participe la Congresul PSD. Asta e tot ce puteam spune in acest moment, si domnul Oprescu nu are alte comentarii deocamdata", a declarat, pentru EVZ, Anca Alexandrescu, consilierul primarului Capitalei, scrie EVZ.​

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ilie Sarbu: Daca trece motiunea, Basescu nu pune premier PSD-PNL, dar il sacrifica pe Boc. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, nu crede ca presedintele Traian Basescu va nominaliza un premier propus de PSD si PNL in eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura, fata de sansele careia el se arata rezervat. Tot pe scenariul adoptarii motiunii de cenzura, Sarbu apreciaza, intr-un interviu acordat Mediafax, ca Basescu s-ar putea folosi de situatie pentru a "scapa" de premierul Emil Boc. Senatorul PSD avanseaza ca posibile solutii pentru propunerea de nou premier persoane fie din institutii financiare internationale, fie dintr-o "banca renumita", fie cu succes in afaceri. El spune ca singura sansa ca PSD si PNL sa formeze guvernul dupa eventuala adoptare a motiunii de cenzura este ca parlamentarii PDL care o vor vota sa se declare transparent impotriva actualei majoritati guvernamentale, situatie in care opozitia ar putea trece, daca va fi cazul, si la suspendarea presedintelui, anunta Romania Libera.

Ion Iliescu: ''Nu vreau alianta cu PNL''. Ion Iliescu a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate ziarului "Puterea" ca nu a propus vreodata sustinerea unei aliante cu PNL, care sa se realizeze inaintea alegerilor parlamentare. Fostul presedinte este suparat pe unii ziaristi ca i-au atribuit afirmatii, pe care sustine ca nu le-a facut. "Am vazut ca isi permit unii gazetari sa imi atribuie declaratii pe care nu le-am facut. Este aberant. Este regretabil ca isi permit asemenea lucruri. Vreau sa imi arate care este sursa, este o rastalmacire care deformeaza total sensul spuselor mele. Spusele mele au fost facute intr-un cadru intern, la Comitetul Executiv, unde mi-am exprimat anumite dezamagiri legate de unii reprezentanti ai PNL, declaratii nepotrivite la adresa PSD, si eu am spus un singur lucru: ca suntem doua partide cu platforme ideologice diferite. Niciodata, PSD nu va putea promova politici liberale, si PNL politici social-democrate. Dar, dincolo de deosebirile firesti, intre doua partide cu platforme ideologice diferite exista platforme de interes comun. Interesul comun al celor doua partide este sa scapam tara de o guvernare paguboasa. Este absolut rationala o actiune comuna in cadrul Opozitiei si inclusiv tatonarea unor perspective de guvernare", informeaza Puterea.

Dupa revolutia din Politie, Vasile Blaga se intoarce la statutul de revolutionar. Politienii s-au rasculat, au dat cu chipiele de asfaltul neted din fata Cotrocenilor, iar Basescu s-a suparat. A renuntat la girofaruri si coloane oficiale, iar pe Vasile Blaga l-a tras, subit, curentul de opinie. A urmat gestul firesc, demisia de onoare. Iar Blaga stie foarte bine cum sta treaba cu onoarea, dar mai ales cum sta treaba cu orice revolta, razmerita sau revolutie, ce nu se poate incheia fara un cap retezat. Si alte multe capete ridicate, mai apoi, la rang de sefie. Pentru ca fostul ministru Vasile Blaga, in caz ca nu stiati, e un "luptator remarcat" in ceea ce Ion Iliescu inca sustine ca a fost "revolutia din decembrie '89". Cu toate ca, la vremea respectiva, Vasile Blaga era in Stei, un fel de localitate de linga Oradea, in postul de inginer, un sef mai mic la mina de uraniu de acolo. Si dormea. Integral in Academia Catavencu.

Monica Macovei: "Daca vrei sa tii partidul incremenit, te enerveaza bloggerii". Justificarea lui Vasile Blaga pentru o eventuala candidatura la sefia PDL, criticile "blogeristilor", a starnit riposta bloggerilor din partid. Eurodeputatul Monica Macovei a declarat ieri, pentru EVZ, ca, in opinia sa, "fara tensiuni si batalii nu exista progres. Depinde ce vrei si pe cine reprezinti". "Daca vrei sa mentii partidul incremenit, atunci te enerveaza bloggerii", a adaugat ea. Mai mult, Macovei a lansat, la randul sau, o critica voalata la adresa lui Blaga, unul dintre cei mai agreati lideri ai PDL in randurile opozitiei. "Cred ca ar trebui sa fie o ingrijorare pentru partid laudele aduse de PSD-isti si altii asemenea unor lideri PDL", a adaugat eurodeputatul. Un alt blogger al partidului, vicepresedintele Raluca Turcan, spune ca nu se simte in vizor, dar ii sugereaza lui Blaga sa-si puna si proiectele pe masa odata cu declaratiile despre candidatura, scrie EVZ.

In editorialul "Cine-l pregateste pe urmasul lui Basescu", Sabina Fati scrie: "Teodor Baconschi ar putea deveni unul dintre liderii PDL acceptati de toate fractiunile acestui partid, dar drumul sau spre politica mare este riscant, daca in ecuatia viitorului sunt puse si esecurile celorlalti fosti ministri de Externe care au intrat pe scena. Toti oamenii influenti din PDL stiu ca partidul are nevoie urgenta de un lider cu anvergura, care, chiar daca nu va putea tracta partidul dupa modelul Traian Basescu, sa poata lua macar startul in competitia cu liderii PSD si PNL din pole position. Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a transmis acest mesaj intr-un interviu pentru "Gandul", avertizand ca va candida la presedintia PDL daca "lucrurile vor evolua spre o tensionare a relatiilor de partid". Secretar general al PDL si bun cunoscator al felului in care interactioneaza activul de partid, Vasile Blaga i-a aratat si lui Emil Boc pista pe care trebuie sa evolueze, spunandu-i fara ocolisuri ca nu-l va sustine la presedintia PDL daca vrea sa pastreze in acelasi timp si functia de premier". Integral in Romania Libera.