Cum a jucat PDL la imagine in "cazul Pasat". Democrat-liberalii nu au reusit, ieri, sa se mobilizeze suficient la votul propunerii de arestare a colegului Dan Pasat. Au jucat astfel sedinta Comisiei Juridice pentru cateva puncte in plus la imagine. Desi in sala erau 12 deputati ai puterii, cererea de incuviintare a PDL-istului a trecut cu doar 10 voturi "pentru", adica numarul de parlamentari prezenti la sedinta din partea opozitiei. Astfel, propunerea de arestare a fost votata favorabil fie numai de deputatii PSD, PC si PNL, fie mai multi deputati ai puterii au trecut peste sfatul lui Basescu catre Pasat de a da piept cu justitia si au votat "impotriva", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc, despre cash, discoteci si "tinerii de la Bamboo". Ajutorul financiar rezervat tinerilor care infiinteaza microintreprinderi va fi eliberat pe baza de facturi si nu intr-un mod necontrolat, care sa le permita acestora sa cheltuiasca banii in Bamboo sau alte discoteci, a declarat, miercuri seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc. Tinerii in varsta de pana la 35 de ani vor primi finantare nerambursabila de maximum 10.000 de euro pentru infiintarea de microintreprinderi, dar trebuie sa angajeze minimum doua persoane si sa reinvesteasca anual 50% din profit, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate, miercuri, de Guvern, anunta Gandul.

Mircea Draghici: Decizia de miercuri in cazul Nicolescu a fost luata in unanimitate. Deputatul PSD Mircea Draghici a declarat, miercuri, ca decizia Curtii de Apel Pitesti in cazul Nicolescu a fost luata in unanimitate, votul fiind "trei la zero", el mentionand ca justitia si-a facut datoria, iar romanii incep sa creada din nou in institutiile statului, informeaza Mediafax. Draghici a declarat, in fata Curtii de Apel, dupa pronuntarea deciziei, ca aceasta ar fi trebuit sa fie hotararea inca de la inceput. "Cred ca cetateanul din Romania incepe sa creada din nou in institutiile statului si mai ales in justitie. Dupa parerea noastra asa trebuia de la inceput. Domnul Nicolescu nu trebuia sa treaca prin acest calvar si nici prin aceasta drama intreaga familie. Justitia sunt convins ca isi va face datoria in continuare, se va judeca pe fond si vom vedea daca procurorii sau dumnealui au dreptate", a spus deputatul, informeaza Romania Libera.

Udrea: Eu nu sunt o stea. Sigur presedintele nu se referea la mine. Elena Udrea se exclude dintre "stelele" PDL despre care presedintele Traian Basescu a remarcat ca "stau ascunse", manifestandu-si astfel nemultumirea ca "greii" democrat-liberalilor, de cand au plecat din guvern ii lasa pe cei din esalonul doi sa apere partidul. "Eu nu sunt o stea. Sigur nu se referea la mine", a spus astazi Elena Udrea, intrebata cum comenteaza criticile prezidentiale. Traian Basescu care le-a reprosat luni fostilor ministri, fara sa-i nominalizeze insa, ca-i lasa doar pe cei din esalonul doi sa apere PDL. "Stelele partidului stau bine ascunse in transee, ca sa nu-i atinga vreun glont. Din ce-am vazut, partidul e aparat doar de Visan (deputatul PDL Gelu Visan- n.r.)", a spus seful statului, scrie EVZ.

Initiativa legislativa in Parlament. Vrajitoarele vor dezlega cununiile pe baza de contract. Regina magiei albe Dayana, cea mai puternica vrajitoare Persia, tamaduitoarea Valentina Codreanca, tamaduitoarea Maria Sunita, clarvazatoarea Nicoleta, clarvazatoarea Aurora, vrajitoarea Irina si chiar clarvazatorul Vasile (singurul barbat cu astfel de ocupatie pe care l-am gasit in anunturile de pe internet) au incurcat-o cu parlamentarii care au de gand sa-i puna sa plateasca taxe la stat pentru serviciile prestate. Chiar daca sunt "singurele" si "unicele" detinatoare ale tainelor magiei albe, acceptate de biserica, vrajitoarele si clarvazatorul Vasile care "vin cu leacuri de trup si de cap" vor fi nevoite sa elibereze chitante si sa plateasca TVA pentru "eliberarea de farmece, blesteme", pentru "ajutorul in afaceri", pentru "facaturile de dragoste", pentru "dezlegarea cununiilor", pentru fiecare "deschidere a Cartii de Tarot chiar si prin telefon" si pentru ajutor "in gasirea linistii, a bunastarii si impacarea cu cel mai bun prieten", anunta Puterea.

In editorialul "Ponta anunta razbunarea ce va veni dupa Basescu", Mircea Marian scrie: "Nu stim ce vor face PSD, PNL si PC, atunci cand vor ajunge la putere, cu cota unica. Nu stim ce program economic au, in afara de niste promisiuni de majorare a pensiilor fostilor generali din Securitate si armata. Dar liderii social-democrati ne-au spus clar ce se va intampla cu procurorii si judecatorii care si-au permis sa incerce sa-i pedepseasca pe coruptii din PSD: vor plati. Va mai aduceti aminte de planul pe care-l pregatise omul lui Vanghelie, senatorul Catalin Voicu, in cazul in care Geoana ajungea presedintele Romaniei? DNA urma sa fie "purificat", iar ANI era lasata fara "forta juridica". Sef la DNA urma sa fie numit procurorul care instrumentase dosarul "Flota", Adrian Miclescu". Integral in EVZ.