Ordinul lui Voiculescu: Gabriela, Fii-rea cu Ponta. Victor Ponta a plecat suparat de la o emisiune festiva a postului Antena 3 dupa ce a fost atacat si hartuit de moderatorii postului patronat de aliatul Dan Voiculescu. Probleme mari in paradisul Uniunii Social-Liberale. La nici doua zile dupa marea unire, armonia s-a stricat exact in "centrul nervos" al aliantei opozitiei: Antenele lui Dan Voiculescu. Moderatorii de la trustul de presa aliat cu PSD si PNL l-au atacat frontal pe Victor Ponta. Gabriela Firea l-a catalogat ca "neprofesionist si plin de frustrari" si a refuzat sa-i mai adreseze intrebari. In replica Ponta a reclamat "un atac incorect" si a refuzat sa mai raspunda la intrebari. A plecat jurandu-si sa nu mai cale in emisiunile postului lui Voiculescu, scrie EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Planurile lui Felix: Basescu, suspendat in martie. Liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, crede ca seful statului ar putea fi suspendat in mai putin de o luna, cu toate ca opozitiei ii lipsesc cel putin 30 de voturi in Parlament. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe protocolul semnat de sefii PSD si ACD, ca au si redeschis discutia despre suspendarea presedintelui Traian Basescu, un fel de sperietoare pe care o folosesc din cand in cand, mai mult la intimidare decat cu sanse reale. Aritmetica parlamentara este inca in favoarea puterii, dar Dan Voiculescu, artizanul unificarii opozitiei, mizeaza pe tradari in PDL si pe sprijinul UDMR. "Din momentul in care vom avea majoritatea in Parlament, va garantez ca Guvernul Boc si presedintele Basescu vor raspunde in fata romanilor. Sunt premise parlamentare ca, pana la 25 martie, Traian Basescu sa fie suspendat", a declarat Voiculescu, citat de Romania libera.

"Liberalul" Voiculescu si uneperistul Cristian Diaconescu, instalati vicepresedinti la Senat. Radu Berceanu ia functia de chestor. Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu si uneperistul Cristian Diaconescu au primit luni votul prin care au acces oficial la sefia Senatului. Daca Voiculescu este la al doilea mandat de vicepresedinte din actuala legislatura, schimband doar grupul parlamentar (PNL, in loc de PSD+PC), postul de vice al lui Cristian Diaconescu a fost obtinut dupa o saptamana de discutii si negocieri intre liderii formatiunilor politice. Practic, Diaconescu a fost admis in Biroul Permanent al Senatului, o data cu recunoasterea ca grup a independentilor lui Gabriel Oprea, fapt ce a determinat si schimbarea raportului de forte. Conform intelegerii scrise dintre putere si opozitie, in actuala sesiune parlamentara puterea va detine majoritatea in Biroul Permanent, avand sapte reprezentanti, fata de cei sase ai opozitiei, anunta Gandul.

Opozitia face avansuri UDMR. Liderii Uniunii Social-Liberale fac lobby pe langa UDMR in tentativa de a forma o noua majoritate parlamentara. Pentru a-i "seduce" pe alesii maghiari, liberalii sunt dispusi sa voteze statutul minoritatilor pe care UDMR il negociaza deja cu PDL. In schimb, social-democratii sunt mai rezervati. Liberalii sustin ca au avut "discutii exploratorii cu UDMR" si ca, pentru prima data, nu ar fi primit un raspuns negativ. Surse din conducerea PNL au precizat pentru "Adevarul" ca partidul ar fi dispus sa voteze legea privind statul minoritatilor, dar este posibil ca un asemenea pas sa nu fie suficient, in conditiile in care UDMR are o promisiune similara de la PDL, relateaza Adevarul.

TVR respinge afirmatiile lui Ponta despre politizarea postului. TVR respinge, intr-o declaratie acordata MEDIAFAX, acuzatiile formulate, luni, de presedintele PSD, Victor Ponta, potrivit carora postul a devenit "o televiziune de partid" in conditiile in care 85% din stiri sunt, potrivit liderului social-democrat, despre actualul presedinte si despre Guvern. Reprezentantii TVR au declarat ca in luna ianuarie 2011, Televiziunea Romana a alocat 34,5% din timpi Presedintiei, 29,4% Guvernului, 9,2% majoritatii parlamentare, 17,8% opozitiei, 5,4% independentilor si 3,7% partidelor neparlamentare, informeaza Romania libera.