Traian Basescu catre PDL-isti: Spuneti ca ganditi politic si de fapt va ganditi la voi. Presedintele Traian Basescu a dat in aceasta seara semnalul pentru inlocuirea lui Emil Boc de la sefia guvernului, avertizandu-i pe parlamentarii democrat-liberali ca, daca nu fac o mutare rapida, in doua-trei luni actuala formula de guvernare nu va mai avea sustinere. Seful statului le-a atras atentia PDL-istilor ca in actuala formula partidul nu are cum sa mai creasca si ar trebui sa se gandeasca in perspectiva la alegerile viitoare. Ca termen le-a sugerat luna martie, precizandu-le ca a discutat cu ceilalti parteneri de Coalitie, iar cei de la UDMR i-au cerut un ragaz pana dupa congresul Uniunii de la finalul lui februarie, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ultima runda pentru taberele din PDL. Pana la sfarsitul lunii februarie, PDL trebuie sa ia o decizie: ramane cu Emil Boc in fruntea guvernului sau aduce un tehnocrat. Tot ieri, seful statului a avut intalniri la BNR pentru a tatonain ce masura un viitor premier poate fi selectat din aceasta zona. Traian Basescu a deschis dezbaterea in interiorul PDL despre posibilitatile relansarii partidului, astfel incat formatiunea sa se poata mentine la putere pana la alegerile de anul viitor si pentru dupa 2012. Lucrurile nu sunt transate, dupa cum ne-au declarat surse participante la discutiile de ieri, iar PDL trebuie sa se decida daca vrea sa-l pastreze pe Emil Boc la Guvern sau daca nu ar fi mai eficient sa mizeze pe un tehnocrat. Dupa discutiile lui Traian Basescu de la Banca Nationala a Romaniei, s-au vehiculat mai multe nume care s-ar afla in carti pentru functia de premier, dar deputati PDL ne-au explicat ca la intalnirea cu seful statului dezbaterea a ramas la nivel general si nu au fost indicate persoane, anunta Romania Libera.

Blaga: "Au fost puncte de vedere, care au sprijinit ideea numirii unui premier independent". Imediat dupa intalnirea pe care grupurile parlamentare ale PDL au avut-o cu presedintele Traian Basescu, secretarul general al partidului, Vasile Blaga, a declarat ca s-a discutat si despre oportunitatea numirii unui premier independent, dar ca nu s-a concluzionat nimic pe aceasta tema. "S-a pus problema si in acest sens - fara a fi nominalizat cineva -, dar nu s-a tras nicio concluzie. Au existat insa puncte de vedere care au sprijinit aceasta idee. Vom continua discutiile. dupa Congresul UDMR" a spus Blaga In legatura cu eventuala sa candidatura pentru presedintia partidului, Blaga a precizat ca va face acest anunt la momentul potrivit. "Eu nu-mi schimb pozitia de la o zi la alta, in functie de evenimente, dar nu e momentul acum sa discutam acest subiect" a spus Vasile Blaga, informeaza Gandul.

Funeriu si-a anulat printr-un ordin propria Lege a educatiei. Politicienii-rectori isi vor pastra ambele functii. Ultimul ordin al ministrului Daniel Petru Funeriu anuleaza, practic, Legea educatiei nationale. Funeriu a amanat aplicarea celor mai importante prevederi ale Legii educatiei cu trei sau patru ani. Avand in vedere ca alegerile parlamentare vor avea loc in 2012, "Legea Funeriu" a fost omorata din fasa, dovedindu-se, dupa cum anticipau multe cadre didactice, doar un manunchi de paie aruncat in focul politic. Prin ordinul semnat recent, Funeriu a oferit un "cadou" Ecaterinei Andronescu si celorlalti politicieni instalati in fotoliile de lideri ai universitatilor de stat, permitandu-le sa-si pastreze functiile. Profesorii vor sustine inca cel putin trei ani examenul de titularizare, scrie Puterea.

Victor Ponta: "Boc nu va fi schimbat. E praf in ochi. Basescu incearca sa prosteasca Romania". Presedintele PSD sustine ca inlocuirea premierului cu un independent este un subiect inventat de Traian Basescu. PSD va vota impotriva oricarui guvern care vine de la PDL sau Traian Basescu a anuntat azi Victor Ponta, seful social-democratilor. "E praf in ochi. Basescu incearca inca o data sa prosteasca Romania. Ca sa nu se mai vorbeasca de Blejnar, de spaga din vama si de scandalul din PDL, Traian Basescu a mai inventat un subiect: inlocuirea lui Boc cu un premier independet. Nu cred ca Boc va fi schimbat. Oricum nu el e premier ci Elena Udrea. Ca sa ne gandim la schimbarea guvernului trebuie sa ne uitam daca Udrea mai face parte sau nu din el", a declarat Victor Ponta pentru EVZ.

Basescu vrea PDL-ul la guvernare si in 2012. Presedintele Traian Basescu le-a spus parlamentarilor PDL, potrivit unor inregistrari difuzate de Antena 3 si prezentate ca fiind de marti, ca se apropie anul 2012, cu alegeri locale si parlamentare, si ca trebuie sa se gandeasca la posibilitatea de a continua guvernarea. "Trebuie sa incepeti sa priviti la realitatea anului 2012, care se apropie cu alegeri locale si alegeri legislative si sa priviti la posibile formule de a continua guvernarea", a spus Basescu, potrivit inregistrarilor. Presedintele s-a intalnit, marti, la Parlament, timp de doua ore, cu parlamentarii PDL. Basescu a declarat, dupa intalnire, ca a demarat consultari cu partidele si grupurile aflate la putere cu privire la posibilitatile de relansare a increderii in coalitie si in Guvern, mentionand ca discutiile pentru o solutie finala in acest sens vor avansa dupa alegerile din UDMR, informeaza Romania Libera.