Iliescu: Udrea este o femeie draguta, care are in mod real calitati, umbrite insa de niste rautati. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, intr-un interviu pentru revista "VIP", preluat de "Gandul", ca liderul PDL Elena Udrea este "o femeie draguta", care are "in mod real, niste calitati", umbrite insa de "niste rautati care o dezavantajeaza". Iliescu a vorbit, printre altele, despre principalele personaje de pe scena politica, afirmand ca nu are resentimente fata de cei care l-au tradat si laudand "calitatile" Elenei Udrea. "Are o evolutie precipitata", a spus Iliescu despre ministrul Turismului. "E greu sa dai sfaturi. Cu toate acestea are, in mod real, niste calitati. Reuseste sa aiba atata succes in randul partidului din care face parte, in randul celor alaturi de care lucreaza, precum si in societate. E o femeie draguta, agreabila, cu prezenta placuta si... reuseste. Are niste calitati intrinseci clare", a spus Iliescu, citat de Romania Libera.

politic showFoto: Colaj foto

Macovei: Autosuspendarea lui Severin nu are valoare. Demisia! Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca autosuspendarea lui Adrian Severin din BPN al PSD nu are nicio valoare, mentionand ca se asteapta demisia acestuia din functia de europarmanentar si ca "rusinea se intinde si l-a acoperit si pe Ponta, care nu face nimic". "Autosuspendarea lui Severin nu are valoare. Demisia! Autosuspendarea lui A. Severin din BPN al PSD nu are nicio valoare. In Bruxelles se asteapta demisia din Parlamentul European, asa cum au facut ceilalti doi europarlamentari, si nimanui nu ii pasa de suspendarea din BPN-PSD. Oamenii intreaba: Ce este BPN? Si ce legatura are BPN-ul asta cu functia lui Severin din Parlamentul European? Niciuna, desigur", scrie europarlamentarul, scrie Gandul.

Doi deputati prinsi ca au votat in locul colegilor ar putea fi sanctionati. Deputatii Ciprian Luca (PSD) si Vasile Berci (PNL) ar putea fi sanctionati, dupa ce la o sedinta de plen ar fi votat, ilegal, si pentru colegii absenti. Colegii deputati din Comisia Juridica le vor discuta sanctionarea la solicitarea Institutului pentru Politici Publice (IPP). "S-a hotarat ca solicitarea sa fie trimisa la Comisia juridica pentru un punct de vedere" a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici. Organizatia neguvernamentala sustine ca, in sedinta din 8 martie, deputatii Ciprian Luca si Vasile Berci au fost filmati de catre jurnalisti in timp ce votau in numele altor colegi care absentau, scrie EVZ.

Esecul motiunii scindeaza USL. PSD va ataca Codul Muncii si din perspectiva deciziei puterii ca propriii parlamentari sa nu voteze la motiunea de cenzura, dar liberalii sunt sceptici cu privire la reusita. Totusi, tactica acuzata de social-democrati a fost folosita inclusiv de PSD si PNL, in cazul deputatului PDL Dan Pasat. Judecatorii Curtii Constitutionale ar trebui sa decida maine daca noul Cod al Muncii respecta sau nu Legea fundamentala. Totusi, social-democratii au decis sa mai depuna o sesizare, de data aceasta impotriva hotararii prin care Parlamentul a luat act de respingerea motiunii de cenzura. Este vorba de hotararea prin care se arata ca motiunea opozitiei nu a intrunit, miercurea trecuta, numarul suficient de voturi pentru a fi adoptata. Iar vinovati ar fi, in viziunea social-democratilor, parlamentarii PDL, UDMR si UNPR carora li s-a trasat ordin de la partid sa nu voteze. "Decizia celor de la putere de a impune parlamentarilor sa nu voteze incalca prevederile constitutionale privind mandatul imperativ. Si, atata timp cat acesti parlamentari (...) au venit sub un mandat imperativ, decizia Parlamentului de respingere a motiunii de cenzura este neconstitutionala", a incercat sa explice, ieri, demersul PSD liderul Victor Ponta. "Prin astfel de atitudini se neaga esenta parlamentarismului", declara saptamana trecuta si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. In fapt, social-democratii invoca incalcarea art. 69 din Constitutie, potrivit caruia "in exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului" si "orice mandat imperativ este nul", scrie Romania Libera.

"Epurarile" din PDL, amanate pana dupa congres. Taberele din PDL s-au confruntat ieri cu armele pe masa dupa ce oamenii lui Emil Boc au trecut la represiuni in tabara lui Vasile Blaga. Dupa cateva ore de discutii, democrat-liberalii au cazut de acord ca reglarile de conturi sa fie amanate pana dupa Conventia Nationala din mai. Scos pe tusa de filiala sector 1 pe care o conduce, imediat dupa ce si-a anuntat sustinerea pentru Vasile Blaga, Bogdan Cantaragiu a venit ieri in sedinta conducerii democrat-liberalilor pentru a cere explicatii. Dupa ce acesta a aprins scanteia, potrivit unor surse din partid, ostilitatile au fost preluate de secretarul general al partidului Vasile Blaga. El le-a pus in vedere democrat-liberalilor ca situatii de genul celei de la sectorul 1 s-ar putea repeta, ultimul lucru de care PDL-istii ar mai avea nevoie ar fi sa se atace intre ei, scrie EVZ.

In editorialul "Stiu cine l-a lucrat pe Severin", Gabriel Bejan scrie: "Cazul e limpede. Adrian Severin nu este corupt, ci victima unei conspiratii planetare, pentru ca - dupa cum spune chiar europarlamentarul - 'intr-o lume in care Romania este tot mai putin influenta, un roman influent nu este acceptat'. Jurnalistii de la Sunday Times au realizat un experiment si au contactat nu mai putin de 60 de europarlamentari, carora le-au oferit bani, in numele unei firme de lobby fictive, pentru a sustine modificarea unei legi. Doar trei politicieni au acceptat targul, un austriac, un sloven si romanul Adrian Severin. In ziua in care a fost publicata investigatia, austriacul a anuntat ca se retrage din viata politica pentru a nu afecta imaginea partidului din care face parte. A doua zi, si slovenul 's-a simtit' si a demisionat din functia de eurodeputat. In schimb, Severin a trecut la atac, amenintandu-i pe ziaristii britanici cu plangerea penala si acuzandu-i de conspiratii". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Marturisesc, sunt o cucuvea platita de Cotroceni sa-l huleasca pe Crin", Mircea Marian scrie: "Crin Antonescu m-a demascat: sunt parte a grupului de cucuvele platite de Cotroceni sa maculeze onoarea diafana a PNL. Ma mira ca i-a luat atat de mult timp sa o spuna. Gadea, Badea si Ciutacu stiau de mult. Mi se pare putin amuzant faptul ca invitatul permanent al lui Dan Voiculescu in studiourile Antenei 3 se crede victima unei campanii de propaganda 'fara precedent'. Este adevarat, suntem vreo cativa, putem fi numarati pe degetele de la o mana, doua, care ne ambitionam sa scriem despre subiecte care nu intereseaza pe nimeni: dosarul de securitate al lui Voiculescu, resuscitarea unui fals pericol maghiar sau protectia pe care toate partidele parlamentare, subliniez toate!, o acorda coruptilor si turnatorilor. Nu ca ne-am face sperante ca am schimba ceva. Si stiu, Crin Antonescu ar vrea sa citeasca doar despre dictatorul Basescu". Integral in Gandul.