Alesii se intorc de maine la munca. Vezi ce au de rezolvat dupa Paste. Senatorii, deputatii, dar si guvernantii se intorc de maine la munca. Dupa vacanta linistita de Paste, alesii au de incheiat mai multe proiecte amanate in ultimele saptamani, printre acestea aflandu-se votul pe legea care permite eutanasierea maidanezilor si inceperea dezbaterilor in Parlament a statutului minoritatilor. Deputatii au amanat votul pe cateva legi importante pana dupa vacanta de Paste. Legea care permite eutanasierea cainilor strazii ar fi trebuit sa primeasca un vot final in camera Deputatilor martea trecuta. Pentru a doua oara, proiectul a fost amanat, aflandu-se acum pe ordinea de zi de maine, scrieEVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Imagini inedite cu ferma de la Cornu a lui Adrian Nastase. Fostul prim-ministru al Romaniei a petrecut Pastele alaturi de familie, la ferma sa de la Cornu, din judetul Prahova, acolo unde are parte de o liniste incredibila. Adrian Nastase a profitat de acest weekend calduros si a ales sa petreaca Pastele la Cornu, in familie. Presedintele Consiliului National al PSD a postat, pe blogul personal, cateva poze realizate duminica dimineata prin ferma sa. "M-am gandit sa prefatez randurile pe care le scriu astazi (n.r. duminica) cu fotografii pe care le-am facut de dimineata, la Cornu. Aseara, am mers cu Dana, cu Andrei si cu Mihnea, la biserica din Cornu. De dimineata, fiindca vremea era superba, ne-am plimbat prin gradina si prin ferma. Multi pomi au inflorit. E o liniste incredibila. Pamantul miroase a primavara, a proaspat. De marti, reincepe politica", a scris Adrian Nastase pe blog. Integral inAdevarul.

Vin alegerile! A reinviat moda pachetelor de Paste. Dupa "inghetul" de anul trecut, cand politicienii au uitat cu desavarsire de pachetele de Paste, anul acesta moda darurilor politice a fost reinnodata. Mai firav insa, nefiind an electoral. Cadouri cu iz electoral au fost distribuite de politicieni in toate zonele tarii. In unele cazuri, operatiunea "Cozonacul" a fost demarata cu mult inaintea Pastelui. In Bucuresti, liberalii par sa fi ignorat uniunea parafata cu social-democratii si au impartit sacose galbene cu sigla PNL si numele primarului Andrei Chiliman. La Slatina, consilierii locali au aprobat alocarea a 26.000 lei pentru o "campanie social-culturala", care ar trebui sa se incheie pe 6 mai si care presupune si impartirea de pachete cu o valoare de 25 lei/pachet. Si premierul Emil Boc a impartit cadouri de Paste batranilor de la Centrul de Ingrijire si Asistenta din Cluj-Napoca, scrieRomania Libera.

Ce porecle au avut politicienii in tinerete. Leul, Danezu', Vulturu' sau Sica sunt cateva dintre supranumele pe care si le amintesc demnitarii romanii ca le-au primit in adolescenta. "Un pusti un pic mai vanos si mai batus", se autocaracterizeaza deputatul William Branza, amintindu-si de copilarie. Pentru ca era mai aprig si mai manios decat ceilalti i se spunea Leul. "Am facut box in tinerete, am fost legitimat la un club din Prahova, coleg cu Doroftei. De acolo mi se tragea porecla", povesteste deputatul. Senatorul Dan Coman Sova a avut doua porecle in copilarie. "In gimnaziu mi se spunea Pianistul. Eu studiasem multi ani la scoala de muzica Din Lipatti si am primit porecla de la noii mei colegi, dupa ce m-am mutat la scoala Iulia Hasdeu", isi aminteste senatorul PSD. Pianistul a fost pana in liceu, dupa care a devenit Danezu'. In primul rand pentru ca il chema Dan si apoi pentru ca era cu mult mai blond decat este acum, scrieEVZ.

Victor Ponta: "Doamna Udrea este puternica doar prin asocierea cu Traian Basescu". Presedintele PSD, Victor Ponta, nu a ratat ocazia de ataca din nou tabara presedintelui tarii, tinta sa fiind Elena Udrea. Liderul social-democratilor a afirmat ca Udrea nu a realizat nimic si este puternica datorita relatiilor sale cu Traian Basescu. "Doamna Udrea este puternica doar prin asocierea cu Traian Basescu. Altfel, este zero, zero politic. Nu a dovedit niciodata nimic", a spus acesta. Victor Ponta a vorbit si despre o posibila colaborare USL-PDL, precizand ca asa ceva nu este posibil. "Sa fie clara opinia mea pe tema asta. Nu vad posibila niciun fel de colaborare intre USL si un PDL condus de Vasile Blaga. Dar vad posibila, si mi se pare normala, o relatie intre un USL aflat in opozitie si un PDL la putere cu Blaga sau un USL aflat la putere si un PDL condus de Blaga". Integral inAdevarul.

Parlamentarii romani muncesc din ce in ce mai putin. Conducerea Senatului a discutat, in cadrul sedintei din 18 aprilie, despre situatia cvorumului in plen, reprezentantii opozitiei acuzand ca de la an la an se munceste tot mai putin, in timp ce puterea a considerat ca nu e nevoie de prezenta la toate activitatile, precum declaratiile politice. Discutia privind necesitatea sau nu ca in timpul sesiunii de declaratii politice sa existe cvorum a fost ridicata de liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, potrivit stenogramei BP din 18 aprilie. Conducerea Senatului a decis, in urma cu cateva saptamani, ca declaratiile politice care de obicei se prezentau luni, inaintea plenului dedicat legiferarii, sa fie citite miercuri dimineata, intre orele 9.00 si 10.00. Situatia a generat insa unele probleme, intrucat presedintele Senatului, Mircea Geoana, verificand cvorumul de sedinta pentru inceperea declaratiilor politice, a fost nevoit sa suspende cu totul lucrarile de plen, din cauza absentei senatorilor, scrieRomania Libera.