Catalin Avramescu: "Diplomatic e sa nu stai pe acelasi trotuar cu cei care te injura". Dupa trei in functia de consilier al presedintelui Traian Basescu, Catalin Avramescu pleaca in postul de ambasador al Romaniei in Finlanda tara unde, cu ani in urma, a devenit "docent". Avramescu vorbeste despre cum a intrat in MAE in 1991 dar si despre pregatirea filosofica facuta la Helsinki. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Scandalul votului care a trantit disponibilizarile de la Interne. Cum a fost tradat Boc in Parlament si pe cine arata cu degetul pedelistii. Fragila majoritate pe care puterea o detine in Parlament e la un pas de a fi spulberata dupa cel mai dur test picat de coalitie in acest an. Avand sarcina de a trece cu un vot decisiv ordonanta prin care Guvernul vrea sa disponibilizeze aproximativ 10000 de cadre din Ministerul de Interne, puterea a clacat, marti, in plenul Camerei Deputatilor. Proiectul Executivului nu a reusit sa intruneasca numarul necesar de voturi, dupa ce 22 de parlamentari din arcul guvernamental au refuzat sa sprijine intentiile guvernului. Concret, initiativa Cabinetului Boc a primit doar 150 de voturi pentru, in conditiile in care avea nevoie de 167, anunta Gandul.

Severin se ascunde la umbra credibilitatii lui DSK. Intr-o declaratie facuta luni pentru Mediafax, europarlamentarul Adrian Severin a facut o paralela intre cazul sau si cel al fostului director FMI, Dominique Strauss-Kahn. Severin a facut declaratiile dupa audierea in comisia de Afaceri Juridice a Parlamentului European, pe a carei ordine de zi s-a aflat si ridicarea imunitatii sale parlamentare. Acesta s-a plans de "manevre absolut asemanatoare si de inscenari absolut din aceeasi familie" cu acuzatiile aduse lui Dominique Strauss-Kahn. Conform europarlamentarului roman, in cazul sau "victima principala este opinia publica, eu sunt victima colaterala. Dar opinia publica este cea care este victima. As indrazni sa spun ca si in cazul domnului Strauss-Kahn". Intrebat daca nu este de parere ca in cazul fostului director al Fondului Monetar International victima nu a fost alta, Severin a declarat ca in Franta "a fost si este o presa mai vigilenta si mai ales mai putin fericita de faptul ca un compatriot este in situatie dificila", informeaza Romania Libera.

Sedinte foto pe teritoriul bulgaresc. Ontanu isi duce votantii la Balcic cu Politia Locala. "Haideti la poze cu domnul primar. Cate zece va rog, haideti la poza", se striga intr-o portavoce in cel mai dulce grai romanesc, chiar daca te afli la Balcic. Te intrebi daca nu ai parasit teritoriul natal sau ce se intampla cu sedinta foto la care asisti fara sa vrei. Nu ai cum sa scapi insa de multimea cu sepcute rosii. Nici ienicerii de altadata nu erau asa numerosi, zgomotosi si bine organizati. In locul steagurilor de altadata, cate o domnisoara ridica un stegulet, evident tot rosu, pentru a-si strange mica armata de care raspunde. Fiecare stegulet ridicat coincide cu un autocar sosit in excursie. In locul vechiului tobosar, un chelios cu portavoce joaca rolul coordonatorului. Primarul Ontanu se distinge in rolul comandantului, gradul de general recomandandu-l pentru acest post. Si pentru ca in epoca moderna imaginea are un rol esential, recuzita sta la loc de cinste, scrie Puterea.

Coalitia subreda scapa politistii de concedieri. Cu o mana au vrut sa-i concedieze, cu alta i-au tinut in sistem. Asta s-a intamplat, ieri, in Camera Deputatilor, cand parlamentarii puterii au doborat la vot dorinta lui Emil Boc de a da afara peste 9.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Deputatii din arcul guvernamental nu au reusit sa se mobilizeze la vot, astfel ca proiectul disponibilizarilor a fost respins. Peste asta, au existat si razvratiti din Coalitie care au votat cu buna stiinta "impotriva", ori s-au abtinut. Miscarea lor a dat peste cap planurile Guvernului si au creat discutii intre liderii Coalitiei, anunta EVZ.