PDL iese la bataie in teritoriu. Cele 400 de crese promise de ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, fac parte din planul electoral gandit de liderii PDL. In programul pus la cale de Gheorghe Flutur si Ioan Oltean au fost incluse si actiuni in teritoriu cu ministri si parlamentari PDL in care sa fie laudate initiativele Guvernului. Pentru ca planul constructiei celor 400 de crese sa poata prinde contur cat mai repede, data fiind presiunea electorala, fiecare primar a primit sarcina de la Elena Udrea sa declare ce teren poate pune la dispozitie Ministerului Dezvoltarii. Potrivit unor documente obtinute de "Adevarul", conducerea centrala i-a mobilizat si pe presedintii de organizatii judetene, care au primit ordin sa transmita la centru un sumar al principalelor evenimente culturale, religioase, politice, care sunt planificate in fiecare judet, pana la finalul anului.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deputatul care vrea interzicerea prin lege a etichetelor taioase. "Mi s-au plans trei oameni. Am simtit-o si pe pielea mea". Deputatul PDL Daniel Oajdea a initiat un proiect legislativ care sa oblige fabricantii de haine sa aplice etichete mai moi in interiorul hainelor, avand in vedere ca cele existente in prezent zgarie prea tare. Proiectul a fost respins de Comisia Juridica, unde deputul PSD Ciprian Nica a declarat ca o astfel de problema se poate rezolva foarte simplu prin taierea etichetei, iar Parlamentul ar trebui sa se ocupe de lucruri mai serioase. La randul sau, deputatul PNL Alina Gorghiu a spus ca etichetarea hainelor se face potrivit unei hotarari de guvern care nu poate fi modificata, procedural, de o initiativa legislativa. Contactat de Gandul, initiatorul proiectului, Daniel Oajdea, a recunoscut ca problema este una minora, insa a afirmat ca va merge inainte cu proiectul, pentru ca a primit sesizari din partea alegatorilor din colegiul sau.

Preda viseaza un "dezghet" portocaliu. Eurodeputatul PDL Cristian Preda cere conducerii partidului sau sa iasa din starea de "congelare" si sa isi precizeze pozitia privind rezultatele de la Bacalaureat. Preda a criticat, ieri, Biroul Permanent National (BPN) al PDL pentru ca s-a comportat "ca si cum problema nu ar exista". "Ma surprinde faptul ca BPN-ul recent ales nu se pronunta. Pare sa fie un BPN pus la congelator. Ar trebui in primul rand sa discute problema", a comentat Preda. El nu l-a uitat nici pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. "Acum sigur ca exista o nefericita suprapunere de situatii, in care gafe facute de ministru saptamana trecuta, gafe legate chiar de exprimarea in limba romana au fost urmate de un control foarte sever asupra procesului la Bac.", crede Cristian Preda. El a deplans nivelul dezbaterii despre Bacalaureat si faptul ca totul s-a rezumat la contre intre cei care au detinut de-a lungul timpului portofoliul Educatiei, scrie Adevarul.

Baconschi: Mersul pe bicicleta este un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi. Plus: Ce nota a luat Ministrul de Externe la bacalaureat. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, ca sprijina inmultirea numarului de piste pentru biciclisti, el apreciind ca bicicleta este nu doar un mijloc ieftin si curat de transport, ci si "un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi, de a trai intr-un ritm mai omenesc". "Traim intr-un oras incarcat de poluare si de poluare sufleteasca de multe ori, de incrancenare, de proasta vecinatate. Cred ca bicicleta este nu doar nu sport, nu doar un mijloc ieftin si curat de transport, dar si un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi, de a trai intr-un ritm mai omenesc, de a scapa putin de frenezia claxoanelor si a gazelor de esapament", a spus Baconschi, la evenimentul de lansare a unui centru de inchiriere de biciclete Cicloteque, in Parcul Titan. El a povestit ca a trait de-a lungul timpului in mai multe orase europene - capitale sau nu - in care "bicicleta este suverana", scrie Gandul.

Vanghelie: O iubesc pe Roberta, dar trebuie sa-si caute un intelectual rasat. Aparat de presedintele Camerei, Roberta Anastase pentru modul "dictatorial" prin care Victor Ponta l-a inlaturat de la sefia PSD Bucuresti, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a comentat, ironic, ca pentru el ar fi "o chestie frumoasa" daca l-ar iubi "Roberta". Totusi, liderul social-democrat ramane in continuare circumspect, inclinand sa creada ca este vorba doar de o iubire "otravitoare". "Mie imi plac femeile sa stiti, nu barbatii, eu o iubesc pe Roberta, dar ar trebui sa isi gaseasca unul ...un tip mai cuminte, un intelectual rasat care ar putea sa se ademeneasca. Daca as crede chiar ca ma iubeste Roberta acum, pe cuvant ca pentru mine ar fi o chestie frumoasa, dar este o iubire otravitoare", a spus Vanghelie, citat de EVZ.

Kelemen despre bacalaureat: Nu poti sa spui ca din cauza lui Funeriu s-a produs acest dezastru. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca examenul de bacalaureat a fost unul "dur care a adus la suprafata o gramada de probleme", afirmand ca nu se poate spune ca din cauza ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, s-a produs "acest dezastru", pentru ca "nu este corect si nu este asa", transmite corespondentul Mediafax. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, la Tabara "Tineretul si Uniunea Europeana" de la Izvorul Muresului (Harghita), ca dezastrul inregistrat la examenul de bacalaureat este "rezultatul anilor care au schimbat in mod radical invatamantul". "Acesta este rezultatul anilor care au schimbat in mod radical invatamantul. Cel putin zece ani ar trebui sa vedem ce s-a intamplat, pentru ca nu s-a intamplat in ultimul an", a spus Kelemen Hunor, citat de Romania Libera.