Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca premierul Emil Boc in continuare nu a dovedit ca ar fi capabil sa sporeasca increderea publicului in aceasta guvernare, el amintind ca de-a lungul vremii a spus despre acesta ca ar trebui sa-si gaseasca alt job, relateaza Mediafax.

El a facut afirmatiile intr-o emisiune a postului Antena 3, in contextul in care a fost intrebat daca partidul nu ar trebui sa ia nicio decizie in legatura cu declaratiile lui Iulian Urban privind atacurile din Norvegia.

"Acum, stiti cum e, partidul se teme sa ia vreo decizie in privinta tuturor celor care au un vot acolo in Parlament, este o majoritate foarte stransa", a spus Preda.

Intrebat daca se simte confortabil, europarlamentarul a replicat: "Eu nu ma simt deloc confortabil, eu am spus de-a lungul vremii si de Boc ca ar trebui sa-si gaseasca alt job. Nu mi-a dovedit de-atunci incoace ca ar fi capabil sa sporeasca increderea publicului in aceasta guvernare, din pacate. Asta e situatia".

Pe de alta parte, Preda a explicat si prezenta sa la Antena 3, in conditiile in care PDL a decis recent sa nu isi mai trimita reprezentantii la emisiunile acestui post de televiziune.

"Daca ma pot exprima intr-o emisiune, vin (...) Pe de alta parte, decizia asta din PDL nici nu a fost discutata (...) Eu am retinut din momentul in care am intrat in PDL - si tin la acuratetea termenilor - ca orice decizie este precedata de o discutie. Se si spune foarte frecvent, e un leitmotiv in discutiile din interiorul partidului - cei 3 D: dezbatere, decizie, disciplina; deci esti disciplinat dupa ce se ia o decizie, dar care e bazata pe dezbatere. Asta nu a fost bazata pe dezbatere. Cred ca trebuie sa ramanem liberi ca oameni politici", a spus el.

PDL a decis, in 11 iulie, sa formuleze plangeri catre CNA si sa nu isi mai trimita reprezentantii la emisiunile Antena 3, dupa ce acest post de televiziune a sustinut ca Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune in 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals in acte.