Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gandul", ca Dinu Patriciu a mintit atunci cand a afirmat ca a contribuit la formarea USL, incercand sa-si "dea o importanta pe care nu o are".

Crin Antonescu dezminte versiunea prezentata de omul de afaceri Dinu Patriciu potrivit careia acesta a avut un rol important in formarea USL si in impunerea principiului paritatii in cadrul Uniunii, noteaza sursa citata.

"Am vazut uluit declaratia domnului Patriciu ca a avut un rol in formarea USL pentru ca, daca toate comentariile negative ale domnului Patriciu la adresa USL, la adresa PNL, la adresa mea, sunt dreptul domniei sale si ma intereseaza destul de putin, aceasta afirmatie este de-a dreptul caraghioasa si este o minciuna completa. Domnul Patriciu nu numai ca nu a participat in vreun fel la discutiile care au dus la formarea USL, la discutiile despre paritate, n-a participat pentru ca nu avea nicio calitate si nu are nicio calitate in continuare, dar nu a fost nici macar informat, nu a fost deranjat in niciun fel domnul Patriciu. Declaratia domnului Patriciu, dincolo de faptul ca este o minciuna, este comica. Un comic de care doar domnul Patriciu este in stare, sa afirmi luni de zile ca USL este o monstruozitate si o nenorocire si apoi sa te lauzi ca tu ai facut aceasta uniunea sau ai contribuit in vreun fel la constituirea ei", a precizat pentru "Gandul" Crin Antonescu.

Presedintele PNL crede ca Dinu Patriciu incearca "sa-si dea importanta" si sa sugereze ca influenteaza conducerile PSD si PNL.

"Numai unul din cei doi imi este partener, respectiv domnul Voiculescu. Domnul Patriciu nu imi este partener, este membru PNL, dar prin toata pozitionarea sa de multa vreme calitatea de membru PNL a devenit pur formala, in nici un caz nu este pentru PNL un membru in adevaratul sens al cuvantului, nicidecum un partener", a mai spus Antonescu.

  • Dinu Patriciu, despre relatiile cu liderii USL: Ar putea fi foarte bune, dar sunt mai sporadice

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat, sambata, ca relatiile sale cu liderii USL sunt "sporadice", ca nu pleaca din PNL, nu face vreun alt partid si nu are de gand sa se amestece in jocul politic, mentionand totodata ca are respect fata de o "alcatuire" la "obarsia" careia se afla si el, relateaza Mediafax.

"Am respectul pe care nu pot sa nu-l am fata de o alcatuire la obarsia careia ma aflu si eu. Si nu-ti omori copiii. Asa incat contati ca nu plec nici din PNL, nu fac nici vreun alt partid, nu am de gand sa ma amestec in jocul politic. Dar cred ca in afara politicului, in afara partidelor, pot exista miscari civice, ca cea a Alintei Civice, care a facut greseala de a se tranforma in partid", a spus Dinu Patriciu, sambata, la Realitatea TV.

Intrebat cum ar caracteriza relatiile sale cu liderii USL, luand in considerare ca, desi a sprijinit formarea Uniunii, a facut apoi unele afirmatii critice, Patriciu a raspuns: "Cu liderii USL ar putea fi foarte bune, dar uneori sunt mai putin... sunt mai sporadice. Dar eu am avut de la inceput cu ideile o problema mare, pentru ca USL ar fi putut fi util doar daca programul USL era unul liberal de reforma rapida si nu un compromis, o ciorba dulce ametita intre stanga si dreapta, intre social-democratie si liberalism".

Pe de alta parte, Dinu Patriciu a infirmat zvonurile din presa privind o impacare cu seful statului. Intrebat daca s-a impacat cu Traian Basescu, avand in vedere ca au aparut comentarii in acest sens in ultima perioada, raspunsul lui Patriciu a fost "nu". Referitor la aparitia acestor zvonuri, el a opinat ca ar putea fi vorba de obiectivitatea sa din postura de comentator al scenei publice. "Pentru ca incerc sa fiu obiectiv si eu, ca si comentator ... pentru ca nu sunt un politician... Nu ma intereseaza niciun fel de functie politica, niciun fel de activitate politica... Si probabil pentru ca uneori mi s-a intamplat sa consider jumatati de masura ale Guvernului ca fiind in directia buna. De pilda Codul Muncii", a mentionat el.

Dinu Patriciu a mai spus ca nu este un radical anti-Basescu, ci un liberal radical, el raspunzand astfel unei observatii a moderatorului.

"Pare o ciudatenie, in zgomotul actual, atunci cand cineva vine si nu injura ... chiar atunci cand toata lumea stie ca ar avea de ce, dar nu injura. Eu cred ca astazi este atmosfera politica extrem de confuza si datorita lipsei de comunicare, a lipsei de negociere, a injuraturilor", a mentionat el.