Ion Iliescu: Este nevoie de o dezbatere parlamentara pe tema Canalului Dunare-Bucuresti. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a propus organizarea unei dezbateri in Parlament pe tema unui eventual proiect al canalului "Dunare-Bucuresti". "Am aflat cu surprindere ca premierul Boc a tratat, cu prilejul vizitei in China, includerea printre obiectivele de investitii la care s-a solicitat participarea unor parteneri chinezi, si a asa-numitului "canal Dunare-Bucuresti". Trebuie sa intelegem ca guvernul Boc isi asuma realizarea acestui obiectiv de investitii, promovat la vremea sa de Nicolae Ceausescu", arata fostul sef de stat, potrivit caruia investitia este foarte costisitoare. "Primul-ministru si ministrii care succesiv au sustinut acest proiect, nefiind de specialitate, sunt convins ca nici nu pricep o serie de argumente pro si contra acestui proiect. Insa, dincolo de orice argumente, la aprobarea unei investitii (...) de asemenea dimensiuni si valoare, trebuie sa se dea un raspuns simplu: daca este necesara o asemenea investitie si la ce slujeste ea? Pentru ca acest asa-zis "Canal" nu raspunde deloc vreunei necesitati!", mai spune Ion Iliescu pe blogul sau, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Marton Arpad: Cu uninominal necompensat in 2012, partidul lui Basescu nu mai intra in Parlament. Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, joi ca presedintele Traian Basescu nu realizeaza faptul ca folosirea votului uninominal necompensat la alegerile parlamentare din 2012 ar face ca "partidul domniei sale" sa nu mai intre in Parlament. "Cred ca domnul presedinte Traian Basescu nu prea isi da seama ce ar rezulta dintr-un astfel de sistem - partidul domniei sale nu ar mai intra in Parlament", a spus Marton Arpad. In opinia acestuia, un astfel de vot distorsioneaza cel mai mult vointa electoratului, nu este reprezentativ. "Un partid care are un procent de 40 la suta la nivelul intregii tari poate sa ajunga sa obtina suta la suta din mandatele din Parlament. Astfel, nu se respecta vointa populara", a apreciat deputatul UDMR. "(Traian Basescu - n.r.) are iarasi niste tehnici la fel de bune ca si alte asemenea proiecte, care niciunul nu este benefic nici poporului, nici domniei sale", a atentionat acesta, anunta Gandul.

USL, pepiniera generalului Oprea. In Parlament, UNPR, condusa de ministrul Gabriel Oprea, a "rupt" 30 de senatori si deputati de la PSD si PNL. In teritoriu, in doar o luna si jumatate, UNPR a strans peste 30 de primari de comuna, doi primari si trei viceprimari de municipii, precum si aproape 200 de consilieri locali. Cele mai recente "achizitii" ale UNPR sunt in judetul Bacau, judet colorat in rosu (PSD) dupa alegerile locale din 2008, cu exceptia municipiului Bacau, unde a iesit invingator liberalul Romeo Stavarache. De aici, UNPR i-a racolat pe primarii comunelor Damienesti, Beresti-Bistrita, Luizi-Calugara, Parjol si Rachitoasa, care vor da la alegerile locale din 2012 lista PNL pe cea a UNPR. Cu doar o zi in urma, Uniunea anunta, cu surle si trambite, inregimentarea a trei primari din Salaj si unul din Gorj, ambele judete fiind, de asemenea, considerate fiefuri ale PSD. Apoi, mergand un pic mai in urma, acum zece zile, UNPR anunta ca a convins trei viceprimari de municipiu (Cosmin Cristian Costa si Marcel Morar, viceprimarii din Deva, respectiv, Robert Dan, viceprimar in Hunedoara) si 185 de consilieri locali sa il urmeze pe Mircia Muntean, exclus din PNL si inscris in Uniune, informeaza Romania Libera.

UDMR spune nu altei legi electorale. Presedintele Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor, Attila Korodi, a declarat, ieri, ca ideea de vot uninominal necompensat, inaintata de presedintele Traian Basescu, ar presupune ca o mare parte din societatea romaneasca sa fie marginalizata, chiar daca si-a exprimat votul. "Sa marginalizezi o parte importanta a societatii romanesti (...) este sinucidere pe constructia nationala", a declarat Attila Korodi. El sustine ca ipoteza de uninominal intr-un singur tur de scrutin este una care nu a mai fost vehiculata pana acum, scrie Puterea.

Candidatul USL din Maramures s-a ascuns in gaura de sarpe. Dupa dezvaluirile din EVZ, privind trecutul sau sinistru, candidatul USL nu mai apare la nicio dezbatere publica si nu mai merge la nicio emisiune in direct. Staff-ul PSD a impus tacere totala. Liderii de la PSD au instaurat in organizatia din Baia Mare a partidului un climat de teroare. Toata lumea banuieste pe toata lumea ca ar sabota candidatura lui Florin Tataru pentru postul de deputat in cadrul Colegiului Electoral din Baia Mare. Dupa aparitia articolului de ieri din EVZ, prima care a fost banuita a fost Ludovica Parvu, avocat de meserie si actual consilier judetean. Parvu a fost chemata la partid din ordinul direct al lui Adrian Nastase si a fost somata sa redacteze un memoriu in care sa descrie daca a fost contactata de reporterii EVZ. "Sunt isterizati. Sondajele il dau pe Tataru pe locul doi la o diferenta de cinci procente si nu mai stiu ce sa faca", spune o sursa din interiorul PSD Maramures. Sondajele dau candidatul PDL cu un procent de 36% fata de 31% Florin Tataru de la PSD, restul de procente fiind impartite intre "candidatii de mana a doua", anunta EVZ.