Valeriu Turcan: La viitoarele alegeri prezidentiale problema fundamentala ar putea fi cine va prelua "doctrina Basescu"
"In arhitectura sistemului politic romanesc, seful statului nu are cum sa nu fie o locomotiva pentru partidul cu care colaboreaza. Eu stiu ca multi oameni de la PDL vorbesc de locomotiva, uitand ca presedintele Traian Basescu a fost si ramane o locomotiva, reprezentand nu doar un candidat si un om politic ofensiv si cu mesaj, ci si un sistem de idei. Eu cred ca, din punctul asta de vedere, s-ar putea sa nu observe faptul ca presedintele Traian Basescu reprezinta o doctrina in sine", a declarat, la TVR Info, Valeriu Turcan.
Declaratia acestuia a fost facuta in urma intrebarii referitoare la afirmatiile purtatorului de cuvant al PDL, Sever Voinescu, potrivit caruia nu vor mai exista locomotive electorale.
"De aceea, eu cred ca problema fundamentala ar trebui sa fie pentru cei care se gandesc la viitoarea locomotiva a PDL, cum translatam, cum preluam doctrina Basescu, pentru ca si la viitoarele alegeri prezidentiale, si pot sa spun asta acum, pentru ca presedintele nu mai candideaza, problema fundamentala s-ar putea sa fie, la un moment dat, cine preia doctrina Basescu", a mai spus Turcan.
Potrivit acestuia, elementele doctrinei Basescu sunt "un tip de suveranitate efectiva, atat in plan intern, cat si in relatiile externe, demnitate in relatiile externe care poate, in anumite momente postdecembriste, a lipsit, angajament si asumare, stimularea participarii politice, inclusiv prin referendumuri, angajament total fata de aliatii Romaniei, predictibilitate atat fata de aliati, cat si fata de state care ar putea sa nu fie incluse in categoria aliatilor, descentralizare, un stat minimal, dar puternic, cu institutii eficiente, sprijinirea constanta de la cel mai inalt nivel a luptei impotriva coruptiei, un tip de relatie democratica cu mass-media, stoparea unui tip de concubinaj care a existat inainte, cand patronii de presa erau sfatuitori ai presedintilor".
"E greu sa-l compari pe presedintele Basescu, cu fostii presedinti, doar daca ne gandim la faptul ca, din punct de vedere al afirmarii politice, Romania, sub mandatele presedintelui Basescu, s-a aflat pe un varf. Si am sa va dau doar cateva exemple: Summit-ul NATO din 2008, organizat la Bucuresti, in continuare cel mai mare summit din istoria Aliantei; aderarea la Uniunea Europeana si scutul antiracheta, chiar daca pe unul dintre cele trei elemente a fost un efort national, transpartinic, al presedintilor si guvernelor anterioare", a spus purtatorul de cuvant al Presedintiei.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
"elementele doctrinei Basescu sunt un tip de suveranitate efectiva, atat in plan intern, cat si in relatiile externe, demnitate in relatiile externe" - asta in contextul in care Basescu sustine SUE si renuntarea la "anumite parti" din suveranitatea teritoriala a fiecarui stat.
Doctrina asta are un nume: Tradare.
E limpede?
Asta care a adus Romania in sapa de lemn , pe nicaieri in ce priveste relatiile externe(aderarea la UE nu i se datoreaza, sa va fie rusine Dle Turcanu!!!) si societatea romaneasca in cea mai neagra dezbinare din perioada post'89...
Asta mi se pare cel mai grav dincolo de saracia si de coruptia generalizata la nivel politic.
Insiruirea aia de "elemente ale doctrinei Basescu" este o ipocrizie portocalie tipica PDLului, realitatea mandatului prezidential al lui Traian Basescu este o mare dezamagire si un esec total pentru Romania.
Dupa 7 ani de mandat Basescu Romania e azi pe nicaieri pe plan extern, nebagata in seama, si indepartata de la marile decizii ale Europei, unde Presedintele a reusit sa se puna rau cu toti decidentii mari ai UE.
Iar incompetenta si coruptia care au explodat efectiv in mandatul lui Basescu(ultimii 3 ani de guvernare PDL nu-i va uita usor poporul roman) sunt evidente pe care cuvintele goale portocalii nu mai reusesc sa le acopere, nu mai crede nici dracu' ce mint astia de la putere.
Stau insa si sincer ma intreb cat crede Dl Turcan din aiurelile astea, cum i s-o fi pus lui pe creier asta cu "doctrina Basescu", cand despre Romania poti spune un singur lucru fara rezerve: o tara in bataia vantului, fara directie, fara conducatori care stiu incotro merge tara.
Noroc cu FMI si BM si CE ca altfel cu Basescu si Boc azi eram in faliment chiar si fara criza mondiala.
"Un stat minimal, dar puternic, cu institutii eficiente, sprijinirea constanta de la cel mai inalt nivel a luptei impotriva coruptiei, un tip de relatie democratica cu mass-media" - adica Dl Turcan vorbeste despre "institutii eficiente" cand e vorba de statul roman !
Doamne iarta-l, Dle Turcan trebuie sa mergeti la traininguri Dvs ori nu aveti proprietatea termenilor , ori ipocrizia va caracterizeaza de la mama natura sau de la postul ce vremelnic il ocupati..
Aia cu "tiganca imputita" cum va suna dle Turcan?
Se vede ca nu intelegi nimic din ce se petrece acum, in lume. Din pacate, ca tine sunt inca citeva milioane, care nu vor sau nu pot. Romanii care au inteles ceea ce spune si face Basescu, au fost redusi la tacere, si s-au indreptat spre alte zari. Ati ramas in Romania,sefi, voi... Costel si cu Dorel. Abia astept sa va alegeti comandantii, dintre Porumbacu si Poanta proasta a iliescismului romanesc !
Comentariul lui Costica (cat de infantil poti sa fii incat sa caracterizezi o pesoana pe care n-o cunosti doar pentru ca poarta un nume relativ comun?!) are mult bun-simt, criticile lui neavand nimic care sa semene cu ceeace ai putea tu numi "laturi bolsevice"! Dimpotriva, de-abia ultima parte a comentariului tau poate fi catalogata ca avand un continut de laturi!
Si, ca sa-i raspund lui Costica (recunosc, folosind si ceva laturi, pentru ca porcii asta merita!), imi exprim parerea ca Turcan vorbeste de Lazaroiu care pare a fi cel care exprima cel mai clar gandirea marinarului, atat prin continutul mesajului cat si ca mod de exprimare. Cred ca el ar fi cel mai porivit sa preia atat ceeace s-ar putea numi "doctrina Basescu" cat mai ales sticlele ramase neincepute dupa plecarea mitocanului.
PS: ce zici WM-ule, lasi comentariul sau te faci ca ploua?
...la ultima intrebare, raspunsul este: NU! Buni sunt cei care fac plecaciuni puterii TRECUTE! Adica tovarasilor Iliescu, Voiculescu, Nastase si Cosmanca.
Asteptati voi sa-i voteze romanii, din nou, pe Iliescu si Nastase!!!
Unde ati invatat sa dialogati intr-un asemenea mod? Ca nici la PDL nu se prea
vorbeste asa!
Sunt FERICIT ca nu MAI sunt roman si ca
nu ma voi mai ciocni cu unul ca tine prin tramvai sau autobuz
basescu a insemnat ceva diferit de ilici, ca orientare geografica >>cap compas vest.
cum a ajuns base un mare politician ? de unde a rasarit, ce pregatire politica are ? ce carti, lucrari, de politia, economie ?
doctrinar ? ideologic ? care'i ideologia lui base ?
daca cineva o poate explica, sumar, pe idei, m'ar lumina si pe mine.
base a iesit, la marea iemanare, de supt fusta
lici(s)ta. s'a rematcat prin lacrimi si a promis tzepe.
ne'a si tras cateva.
a dat'o pe axa wash-londra-bucale, a bombat peptul la steagul romanesc, pe care cica'l saluta pe catarg, ca apoi sa devina din atlantist, ioropean, sa sustina cedarea a o leaca de suveranitate. dar nu la unguri :-)
s'a umflat la rege si monarhie, si, de la un pahar cu jiji, la o cumetrie cu mondialul, alta cu printul pol si printesa lia ciocarlia, a ajuns admirator al maresalului, la o hahaiala cu cristoiu.
ba, chiar l'a apreciat si pe carpatul din scornicesti.
ca sef al statului, si'a criticat si subminat primii ministrii, inclusiv pe cosasul boc, un om pentru criza.
cam asta este ce stim dela base.
discipoli ? unde, cine, cand ?
ilici a lasat cativa gagautzi in urma. a scris niscai brosurele, a incercat sa contureze o idiologie.
stramba, sleampata, dar cu urmasi. exista o scoala ilicista, e un fondator de partid.
despre milu, ce sa mai vorbim. sa fie iertat, ca el a fost o viata intreaga doar un trepadus, la nivel de secretar de organizatie de baza. chiar daca la ub.
pana nu se implica elitele in politichie, slaba speranta la alta calitate.
nu au nevoie de oameni mai DESTEPTI decat ei,pe care sa nu-i poata manipula.Asa
ca ati ramas cu academicienii doctori ingineri sau mai stiu eu ce,demnii urmasi ai
Ceauseascai,cu diplome care mai de care mai sforaitoare! Sa traiti bine!!
a fost un momentum, alianta civica.
dar s'a gasit don profesor manole sa faca ..pac.
si pac ! ...s'a dus.
ca apoi sa votam pe ilici, iarasi, ca de, altul de unde ...
elitele nu trebuie neaparat sa se implice direct in politica, se pot implica in educarea maselor.
asta este sarcina elitelor, sa ridice nivelul educatiei si culturii intr'o tzara.
sa scoata niste dascali mai acatarii care sa puna ceva in capul copiiilor.
asta pen' c'a pomenit antevorbitorul de politicieni de calitate.
politicienii sunt cei pe care'i votam, iar, si iar, si iar...
altfel, copiii lor, a nomenclaturistilor de partide, vor fi sefi peste ce mai ramane si chineji. :-)
si cu gogorita ca ar lupta cineva cu coruptia. ba baieti plecati repede si faceti-va sepuku ca va bate lumea cu pietre foarte foarte curind.
Ulterior, într-o intervenţie la Realitatea TV, consilierul prezidenţial Valeriu Turcan a susţinut că "s-a produs o confuzie şi preşedintele a fost imprecis în exprimare".
"Preşedintele ştia că, la un moment dat, România a avut peste 240 de tone de aur şi, în contextul discuţiilor de la Roşia Montană şi al cifrei vehiculate de unul dintre participanţi, s-a produs o confuzie, preşedintele plecând de la premisa de bună-credinţă a persoanei care a prezentat informaţia. În consecinţă, a fost vorba de o imprecizie în afirmaţia preşedintelui, imprecizie pe care domnia sa o regretă. A fost o discuţie într-un context aparte. La un moment dat s-a produs o confuzie şi preşedintele a fost imprecis în exprimare. Nu a fost vorba de o vânzare de aur în acest scop. Preşedintele m-a mandatat să vă precizez că regretă acea imprecizie de la Roşia Montană", a spus Turcan.
Miniciuni, minciuni, minciuni....asta este "doctrina Basescu".....
doctrina basescu pana una alta e singura pana acum care a adus shi ceva rezultate shi nu NUMAI minciuni.
sa fie oare abundenta de basisti aici pe site???
A muncit mai ceva ca la un articol serios de inalta clasa.... sau o avea si el minciuna in sange ca si Basescu.... mai repede cred ca asa este....
Minciunile portocalii de care ne-am saturat....
Mint la greu portocaliii astia, cu Basescu in frunte....
Cum vine asta, presedintele "meu" ma insulta si ma jigneste? Insulta institutii ale statului, categorii sociale...de fapt in general cine nu e de partea sa, ajunge in aceasta postura.
Asta se cheama practic dispret fata de valorile democratice si o totala neintelegere a lor. El nu intelege acest sistem si probabil considera ca nu i se potriveste, prin asta dovedindu-si practic primitivismul.
Zice Dl Turcanu asta din "doctrina Basescu: "predictibilitate atat fata de aliati, cat si fata de state care ar putea sa nu fie incluse in categoria aliatilor..."
2 intrebari despre "predictibilittaea" asta ce-l caracterizeaza pe Basescu:
1) cu criza ce bantuia mapamondul si Basescu ne asigura ca nici o criza nu va lovi mandra Romanie, nu i-a iesit "predictibilitatea" nu ???!!!!!!
2) acum vreo cateva luni cand Franta si MB au atacat Libia, Basescu era "pe langa", afirmand ca rebelii aia sunt de nicaieri, asta in timp ce orice analist vedea incotro bate vantul. Azi, dl Basescu participa la Paris la conferinta internationala unde acei rebei ai dlui Basescu sunt recunoscuti ca reprezentanti legitimi ai poporului libian, ba mai mult senin nevoie mare in fata ambasadorilor straini la Bucuresti dl Basescu a recunoscut CNT al acelor rebeli ca "partener de dialog" !!!!
Halal "predictibilitate" si viziune externa, asa cum ar vrea Dl Turcan asta sa fie Presedintele Romanie!!
NU este Dle Turcanu, nu este pe nicaieri Presedintele Roamniei!!
Din pacate....
Adica, vai de Romania pe mainile cui a incaput de aproape 7 ani.....