Sapte piloti militari sirieni au fost ucisi intr-un atac al fortelor opozitiei. Sapte piloti militari sirieni au fost ucisi joi, intr-un atac armat care a vizat autocarul care ii transporta in centrul Siriei, anunta surse ale opozitiei, citate de AFP. Atacul a fost comis de "beduini inarmati", in apropierea localitatii Palmira, fiind revendicat de Armata Siriana Libera (ASL), o grupare formata din militari dezertori. Intr-un comunicat dat publicitatii, ASL recunoaste ca una din brigazile sale a atacat un autocar care transporta piloti militari pe soseaua care face legatura intre Palmyra si Homs. In atac au fost ucisi sapte ofiteri si soferul autocarului. Consiliul national al opozitiei din Siria (CNS) a indemnat miercuri organizatia Armata siriana libera (ASL sa inceteze atacurile asupra armatei.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

O jurnalista franceza a fost agresata sexual in Piata Tahrir din Cairo. O jurnalista a postului de televiziune France 3 a fost batuta cu cruzime si agresata sexual de mai multi barbati joi, la Cairo, relateaza AFP, la scurta vreme dupa ce o jurnalista americana a declarat ca a fost violata de politistii egipteni. Jurnalista Caroline Sinz era insotita de cameramanul sau si mergeau pe o strada care ducea spre Piata Tahrir si Ministerul de Interne, locul ciocnirilor violente dintre manifestanti si fortele de ordine din ultimele zile. "Ne pregateam sa filmam pe strada Mohamed Mahmoud in momentul in care am fost atacati de tineri de paisprezece sau cincisprezece ani", a declarat jurnalista. "Am fost atacati de o multime de oameni. Am fost batuta de un grup de tineri si de adulti care au smuls hainele de pe mine", a povestit Caroline Sinz. Ea a precizat ca a fost atinsa intr-un mod care "corespunde definitiei de viol". "Cateva persoane au incercat sa ma ajute, insa fara nici un rezultat. Am fost linsata. Totul a durat in jur de trei sferturi de ora, dupa care am putut sa fug. Am crezut ca voi muri", a relatat jurnalista franceza, adaugand ca si cameramanul a fost batut. Dupa ce a fost ajutata de cativa egipteni, Caroline Sinz s-a intors la hotel si a anuntat Ambasada Frantei de la Cairo, inainte de a fi consultata de un medic. O alta jurnalista americana de origine egipteana, Mona al-Rahawy, a anuntat pe contul sau de Twitter ca a fost eliberata joi din arest, dupa ce a fost agresata sexual de politisti. "Dupa ce ca m-au batut, acesti caini (politistii) m-au supus la cele mai rele agresiuni sexuale", a povestit jurnalista. "Cinci sau sase politisti mi-au atins si mi-au ciupit sanii si partile genitale, incat nu-mi mai dadeam seama cate maini imi intraseara in pantaloni", a explicat jurnalista.

Iranul a arestat 12 agenti ai CIA. Iranul a arestat 12 spioni ai CIA, dupa cum arata rapoartele oficiale ale agentiei de presa IRNA, citata de BBC. Parviz Sorouri, un influent parlamentar, a declarat ca agentii CIA vizau armata iraniana si programul sau nuclear. El a precizat ca spionii CIA colaborau cu Mossad, serviciul de informatii externe al Israelului, dar si cu agenti regionali. Sorouri, care este si membru al Comisiei pentru securitate nationala si politica externa, a refuzat sa dezvaluie nationalitatea agentilor chiar si dupa arestarea acestora. "Statele Unite si aparatul regimului sionist de spionaj au incercat sa foloseasca serviciile regionale de informatii, atat in interiorul cat si in afara Iranului, avand scopul de a da o lovitura puternica tarii noastre", a mentionat Parviz Sorouri. "Din fericire, operatiunea a esuat datorita masurilor luate de oficialii ministerului de informatii", a afirmat parlamentarul. In luna mai, Iranul a anuntat ca a arestat 30 de persoane dupa destramarea unei retele de spionaj condusa de CIA.

Portugalia, paralizata de o greva generala ca urmare a masurilor de austeritate. O greva generala a paralizat joi Portugalia, unde mii de grevisti au manifestat impotriva masurilor de austeritate pe care guvernul de centru-dreapta s-a angajat sa le implementeze in scopul redresarii economice, informeaza AFP. Sectorul transporturilor si zborurile comerciale au fost afectate in mod special, precum si serviciile publice. Principalele aeroporturi din tara au fost practic paralizate, sute de zboruri au fost anulate, in timp ce metroul din Lisabona nu a circulat. "Rata de participare a fost mult mai mare decat cea a grevei generale de anul trecut", cand au fost mobilizati peste trei milioane de oameni, a declarat Manuel Carvalho da Silva, secretarul general al sindicatului CGTP. Aproximativ 30 de manifestatii au avut loc in intreaga tara, in special in Lisabona, la initiativa sindicatelor si miscarii "indignatilor". Mai multe incidente au avut loc in timpul grevei de la Lisabona, dupa ce cativa necunoscuti au atacat doua trezorerii si au aruncat cu cocktaluri molotov, insa fara sa ia foc si fara sa faca victime sau pagube. Guvernul portughez a adoptat incepand din iunie un plan de austeritate pentru relansarea economiei in schimbul unei asistente financiare de 78 de miliarde de euro acordate de Uniunea Europeana si FMI. Masurile de austeritate includ cresterea TVA-ului si a preturilor din transport, inghetarea salariilor bugetarilor, iar in sectorul privat, ziua de lucru ar putea creste cu pana la jumatate de ora.

Un fost prim-ministru al Egiptului va forma noul guvern. Kamal el-Ganzouri, fost premier in timpul regimului lui Hosni Mubarak, a acceptat miercuri sa formeze un nou guvern la cererea generalilor aflati la putere, transmite Reuters. Ganzouri a fost de acord sa conduca, in principal, un guvern de salvare nationala, la sfarsitul intalnirii cu liderul armatei, maresalul Mohamed Hussein Tantawi. Kamal el-Ganzouri, prim-ministru intre anii 1996-1999 in timpul regimului Mubarak, a fost demis pe 11 februarie de o revolta populara.

Cel putin 20 de cadavre au fost descoperite in camionete abandonate in Mexic. Cel putin 20 de cadavre au fost descoperite joi dimineata in trei camionete abandonate in orasul mexican Guadalajara, potrivit autoritatilor din statul mexican Jalisco, citate de AFP. "Au fost descoperite trei camionete si numeroase cadavre. Din primele constatari, s-a stabilit ca ar fi 20 de corpuri", a declarat Lino Gonzalez, purtatorul de cuvant al procurorului din statul mexican Jalisco. Ministrul Securitatii din statul Jalisco, Luis Carlos Najera, a confirmat ca este vorba de "peste 20 de cadavre" gasite in trei camionete.