Banca Mondiala: Economia palestiniana nu este pregatita sa sustina un stat independent. Economia palestiniana nu este suficient de puternica pentru a sustine un stat independent palestinian, a anuntat miercuri Banca Mondiala intr-un raport, cerand autoritatilor reducerea costurilor si imbunatatirea eficientei economiei. "Autoritatea Palestiniana a facut progrese constante de-a lungul anilor pentru infiintarea institutiilor necesare viitorului stat, dar economia nu poate deocamdata sa-l sustina, a declarat economistul John Nasir. "O economie durabila nu poate depinde de ajutorul strain, iar prin urmare este esential ca Autoritatea Palestiniana sa intensifie schimburile comerciale si sa incurajeze cresterea in sectorul privat", a completat Nasir, scrie AFP.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

FMI va imprumuta Iordaniei doua miliarde de dolari pentru consolidarea economiei. Fondul Monetar International a hotarat miercuri sa imprumute 2 miliarde de dolari Iordaniei, a carei economie a fost lovita de pretul ridicat al petrolului si de tulburarile cauzate de "primavara araba" printre tarile vecine. "Oficialii FMI au fost de acord sa sprijine Iordania pentru consolidarea fiscala", a anuntat FMI, care va furniza lichiditati in urmatorii trei ani, pentru a permite autoritatilor sa puna in aplicare treptat programul fiscal. Rezervele valutare ale Iordaniei au ajuns in luna iunie la 8.7 miliarde de dolari, in scadere de la 10.9 miliarde de dolari la sfarsitul anului trecut, conform guvernatorului Bancii Centrale, Ziad Fariz, anunta Reuters.

Mexic: Explozie la o mina de carbune, sapte mineri blocati in subteran. Sapte mineri au ramas blocati in subteran dupa explozia unei mine de carbune din nordul Mexicului, au anuntat miercuri mai multe surse mass-media. Conform politiei locale, explozia a avut loc la mina de carbune din San Juan de Sabinas, in statul Coahuila. Acest stat s-a confruntat cu mai multe accidente miniere mortale in ultimii ani. In mai anul trecut, 11 mineri au murit in subteran in urma unei acumulari de gaze. Cu cinci ani in urma, 65 de mineri au fost ucisi intr-o mina din Pasta de Conchos, pana in prezent fiind recuperate doar doua trupuri, informeaza AFP.

Natiunile Unite solicita reconciliere nationala in Irak. Consiliul de Securitate al ONU a solicitat miercuri discutii politice pentru reconcilierea nationala in Irak, la o zi dupa valul de atacuri revendicate de Al Qaeda, in care au fost ucisi 115 oameni in intreaga tara, iar cateva sute au fost raniti. Intr-o rezolutie de extindere a misiunii civile in Irak pentru un an, cel mai puternic organism ONU a subliniat necesitatea ca toate comunitatile sa se abtina de la declaratii care ar putea agrava tensiunile, pentru a ajunge la o solutie privind distributia bogatiei de petrol si rezolvarea disputelor asupra granitelor interne ale tarii, scrie FoxNews.

Grecia: Sase epave antice au fost descoperite in apropiere de Atena. Sase epave antice au fost descoperite in largul Golfului Evia, in apropiere de Atena, datand din secolele II-IV d.H, a anuntat miercuri agentia de stiri greaca Ana. In primele patru epave, identificate la o adancime de 37-47 metri in largul insulei Makronisos din sudul golfului, au fost descoperite amfore din Sicilia si Rhodos. In celelalte doua vase, datand din primele doua secole, s-au gasit materiale de constructii si o amfora elenistica datand din perioada 330-190 i.H. Un total de 18 epave au fost descoperite pana in prezent in sudul Golfului Evia, care arata ca zona facea parte dintr-o ruta majora de transport comercial maritim, care lega nordul si sudul Marii Egee, anunta AFP.