VIDEO Aspazia Cojocaru, judecator la CCR, pentru EVZ: Eu nu vreau sa fac puscarie, sa incalc legea. Transmiteti-i domnului Predescu sa lupte in continuare singur!
Aspazia Cojocaru (66 de ani) a fost numita judecator la Curtea Constitutionala in anul 2004, de catre Camera Deputaţilor, pentru un mandat de 9 ani. Prima femeie din Romania numita judecator la CCR, Aspazia Cojocaru s-a nascut în Lozna, Botoşani. Este căsătorită şi are un copil. A absolvit Facultatea de Drept – Universitatea Bucureşti, în 1972, şi Facultatea Internaţională de Drept Comparat, Strasbourg, Franţa, 1978 - 1980. Specializată în drept civil, în 1991 a primit Premiul Academiei Române "Nicolae Titulescu". Prof. univ. dr, este autor şi coautor a numeroase tratate şi monografii.
VIDEO Victor Ponta: Decizia CCR va fi respectata si implementata/ CCR a luat o decizie pur politica. Pe ei ii interesa sa convinga inca un judecator, s-o convinga pe doamna Aspazia Cojocaru/ Nu as mai accepta inca o data prevederea cu cvorumul, regret ca ne-am lasat pacaliti de niste oameni necinstiti
Victor Ponta: Basescu m-a sunat pe 11 iunie, dupa alegerile locale, si mi-a spus pe un ton agresiv "Gata, s-a incheiat, de azi ies la lupta cu Guvernul si cu USL"

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Veti ramane in istoria tarii ca femeia care a avut curajul de a se impotrivi sistemului infractional ticalos.
Inca o data BRAVO!!!!
Daca vrei sa incalci legea lui Ohm, esti liber s-o faci. Poti s-o incalci pana nu mai poti, pana-ti iese. Iar daca-ti iese, atunci cu siguranta vei fi premiat cu premiul Nobel.
Daca insa incerci sa incalci o lege juridica, faci puscarie!
Ai priceput?
Daca instigai la nerespectarea unei anumite legi, poate aveai dreptate. Dar instigi la nesupunere in general, ceea ce arunca in aer totul, fara sens. Asta nu-i progresul la care te referi ci doar anarhie.
Forta bruta pe care o sustii ajuta doar societatile totalitare, fundamentaliste, comuniste.
In democratie, asemenea violente sint canceroase, provoaca anarhie si totalitarism, in aceasta ordine.
Exemplu: Japonia vs Somalia.
Prima tara se remarca printr-un respect extrem fata de legi al majoritatii cetatenilor ... in cea de-a doua tara nu se aplica mai nicio lege. QED !
Logica si pseudo-argumentele tale sunt ridicole.
PS: animalele nu respecta nicio lege. Vitele, sau maimutele nu respecta nicio lege. E clar pentru orice persoana inteligenta cat de mult au progresat ele din cauza asta.
Vad ca toti lingaii sunt dementi, isi dau arama pe fata... badea, popalaul ala...
Oare greaca mai este cu fundul pe aragaz?
Oare ciuvica ce/o face?!
Este rezultatul dementei pe care au adus-o pucistii legali.
In rest, declaratia doamnei judecator mi se pare beton. Ce ne facem cu domnul judecator Predescu, care va fi in continuare unul din judecatorii CC.
P.S. Are dreptate cind spune: cum ma duc eu in fata studentilor mei, ce sa le spun?
- Un juriu format din 5 judecatori, format doar din femei, l-a condamnat pe Nastase.
- O femeie de la CCR a abandonat linia partidului in favoarea legi, Aspazia Cojocaru
Decizia de invalidare era simpla si clara si ar fi trebuit luata cu 9 din 9 voturi inca din data de 2.08. A fost vorba doar despre o aritmetica banala.
Daca o astfel de decizie se ia atat de greu, ce sa mai zicem de una complexa, unde legea mai permite si interpretari?
Dupa cei 3 judecatori contra, ar mai fi trebuit sa asteptam luni de zile in incertitudine politica?
Felicitari pentru curajul dumneavostra, doamna!
Sunt mandra de dv .Sunteti o femeie care a aratat ca are mai mult curaj decat multi dintre barbatii actori politici din tara asta si mult , mult mai mult respect de sine si pentru lege.
ma miram dece nu v'am vazut in cadrele transmise pe vuvuzele.
Nici la inceput si nici acum nu am auzit nimic juridic, doar declaratii ce seamana infiorator cu declaratiile politice: "Am luptat". "Daca legea a fost incalcata" etc.
Nici un cuvant despre faptele de inclacare a Constitutiei, nici un cuvant despre baza legala a unui verdict (oricare ar fi fost acela).
Mai avem o generatie pana la un stat de drept functional. Acesta in care traim este doar un stat de drept handicapat care este aparat de discriminari pozitive.....
cred ca rus deja stia...
declaratie si cu modul cum v-ati facut datoria!
In marile momente de cumpana ,in istoria romanilor
a fost o femeie care a salvat natiunea, femei stiute si nestiute.:nu stiu daca mama lui Stefan cel Mare l-a trimis la lupta,probabil ca da,sigur este ca fara
Regina Maria, Romania nu ar fi fost Romania Mare!
Inca o data RESPECT pentru Dna Cojocaru!
Votul doamnei judecator Cojocaru nu are nimic a face nici cu istoria, nici cu vreun brav gest de vitejie. Votul domniei sale este votul unui om normal, limpede de minte, care stie sa citeasca fie ea si o lege si care, mai presus de toate, nu poate arunca, cu buna stiinta si propriul consimtamant, o cariera profesionala facuta la zi, fara repetentii, fara pile, fara copy/paste. Un om normal nu se poate acoperi cu rusine pentru tot restul vietii, atat cat mai are, de dragul unor nimeni isterici, care socotesc o natiune intreaga drept o adunatura de nevertebrate, fara nici un neuron valid, gata sa-i urmeze in haul istoriei. Asta ar fi fost atitudinea oricarui alt care a muncit si munceste cinstit, care nu-si nesocoteste semenii si care nu vrea sa se intoarca, dimpreuna cu ei, inapoi in copac.
O aplaud si eu pe doamna judecator Cojocaru dar nu pentru vitejie, nu pentru istorie, ci pentru NORMALITATE.
O respect pentru ca ma respecta, pentru ca a refuzat sa contrazica regula matematica, venind sa ne spuna ca 46 este mai mare decat 50.
In rest, oameni buni, indiferent de valorile la care va raportati: democratie sau totalitarism, munca sau pomana sociala, putere a legii sau putere a pumnului, faceti o pauza cat mai lunga si efort in a-i baga in seama pe politrucii amenintati de propriile lor faradelegi si haideti la munca, avem treaba, avem vieti ... de trait acum.
..inca un Roman care ma face mandru ca sunt Roman!!!
D-na Aspazia se adaugă d-nelor judecător din "curtea" lui Năstase, d-nei Monica M, d-nei Laura K, d-nei Alina D, d-nei Ela F....
Lista rămâne deschisă Doamnelor!
A fost un rezultat politic, al unei structuri politice. Nimic altceva. In acest sens, nu este mare lucru sa gasesti un tradator. Cu atat mai usor, cu cat este vorba de tabara lui Felix, care, spre deosebire de tabara pdl, sunt mai dispusi actului de tradare.
Cine stie, in viitor, pe langa reguli si legislatie, poate ca studentii acestei judecatoare vor invata si semnificatia, adevarata semnificatie a simbolului Balantei. Pot sa-i asigur ca nu are nicio legatura cu politica.
Oricum, din declaratiile emisarilor de peste ocean, precum si declaratiile politicienilor europeni, acest rezultat putea fi intuit cu usurinta.
Nu se intelege un lucru referitor la justitie. Legea, este facuta de cel puternic. Intodeauna! Intr-o societate, sistemul de reguli are ca scop fluidizarea activitatilor, metinerea ordinii si obligarea membrilor de a respecta deciziile celui puternic. Totul, in vederea unitatii si stabilitatii neamului.
In acest sens, adevaratul scop al Balantei, este cel de a intocmi cele mai bune reguli, cele mai echilibrate. Atat! Este un concept total diferit decat cel cu care suntem familiarizati. Noi credem ca justitia imparte dreptatea, cand, in fapt, imparte dreptatea celui puternic.
Problema noastra, este problema alegerii. Nu stim sa alegem Puterea. Ne lasam pacaliti de aparente.
Si ca sa inchei, Puterea, nu este singura participanata in cadrul Deciziei. Alaturi, mai sunt Inteligenta si Rezistenta. Subiecte total diferite.
Am trăit s-o văd şi pe asta: mecanismele gândite pentru stăpânirea mediului infracţional lucrând în procesul de decizie judecătoresc!
Inseamnă că legea e bine gândită. Nu trebuie modificată, domnu Ponta!