O poveste de cinema: Blestemul femeii care s-a indragostit pe Internet si a ajuns intr-o puscarie din Brazilia. O poveste halucinanta traieste o timisoreanca de 45 de ani, fosta ofiter STS, care s-a indragostit pe Internet. L-a crezut ingerul salvator dupa ce primul sot i-a murit, copiii i-au crescut mari (18 si 16 ani) si se vedea indreptandu- se, prea devreme, spre o batranete singuratica. Numai ca barbatul visurilor ei - care se prezenta pe reteaua de socializare bogat, plin de masini si proprietati prin Spania - era dealer international de droguri. De mai bine deun an femeia se afla intr-o inchisoare din Brazilia, iar copiii nu mai au niciun mijloc de subzistenta in tara. Prinsa in vartejul dragostei, femeia a vrut sa faca pasul decisiv: inaintea calatoriei, si-a vandut casa cu 80.000 de euro, masina cu inca 10.000, a cumparat baietilor adolescenti un apartament mai ieftin, in rate, iar restul banilor i-a luat cu ea. "Voia sa-i arate barbatului ca nu depinde de banii lui, ca nu ii vaneaza averea", au explicat copiii Roxanei Dima. Acum, copiii sunt in pragul de-a fi dati afara din casa, scrieEVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Integarea europeana, din perspectiva romaneasca.Privit din Romania proiectul constructiei europene nu mai apare ca o promisiune luminoasa, lipsita de umbre, ci ca un viitor cu adevarat problematic. Politica romaneasca este sfasiata de o mare contradictie: pe de o parte, prin slabiciunea ei economica si precaritatea ei sociala, Romania ar inclina catre o Europa cu adevarat unificata, care sa imparta dificultatile in beneficiul celor mai saraci. Romania sociala ar adera asadar la versiunea promovata de liberalul Guy Verhofstadt sau socialistul Hannes Swoboda, care cer Germaniei sa mutualizeze datoria tarilor europene. Pe de alta parte, conservatorismul ei cultural si frustrarea nationala provocata de dictatura comunista, ar indemna-o mai curand catre o forma moderata de integrare, care sa pastreze intacta natiunea ca proiect politic. Se vede de pe acum, ca sa luam un singur exemplu, ca studiul limbii si literaturii romane, laolalta cu cel al istoriei nationale au decazut mult in interes si ca vechiul canon se ruineaza pe zi ce trece, analizeazaDeutsche Welle.

Presedintele Academiei Medicale: Doi cercetatori romani care lucreaza in SUA au potential sa obtina premiul Nobel.Modelul savantului Emil Palade este mai actual ca oricand, doi cercetatori romani care lucreaza in SUA, Victor Velculescu si George Calin, avand potential sa obtina premiul Nobel pentru Medicina, a declarat vineri presedintele Academiei Medicale, profesorul Irinel Popescu, citat de Mediafax. Cercetatorii nominalizati de Popescu lucreaza la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore si, respectiv, Universitatea Texas din Houston. Declaratia a fost facuta la Simpozionul "George Emil Palade", organizat de Academia de Stiinte Medicale in colaborare cu Institutul de Biologie si Patologie Celulara (IBPC) "Nicolae Simionescu", la 100 de ani de la nasterea singurului roman premiat cu Nobelul pentru Medicina, pentru descoperirea ribozomilor, dupa ce si-a facut cercetarile in Statele Unite, la Institutul Rockfeller din New York si la Universitatea Yale din New Haven, scrieRomania libera.

Cum se cumpara in Romania o candidatura cu banii jos. "Nu vreau sa iasa in presa vreun rahat, sa ma fac de cacao". Stenograme. Octavian Seciu si Adrian Ungur sunt doi dintre candidatii PPDD din Bistrita. Seciu este acuzat de DNA ca a incercat sa-i vanda lui Ungur locul de deputat pentru 75.000 euro. Ungur spune in declaratia de avere ca are 52 de apartamente. Seciu a fost personajul unui flagrant pe jumatate ratat organizat de insusi procurorul Ioan Irimie, propus de Mona Pivniceru pentru sefia DNA. Seciu a fugit cu banii de flagrant pana la Vatra Dornei si l-a confundat pe procurorul Irimie cu un hot. In referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit de procurorul Ioan Irimie sunt inserate si cateva stenograme despre care procurorul sustine ca dovedesc ca Seciu a vandut locul de parlamentar, scrieGandul.

Bogdan Naumovici tasteaza F9. Miscarea Forta Noua.O structura politica inedita, Miscarea Forta Noua, prescurtat F9, a devenit extrem de activa, in ultima perioada, pe Internet. Unul dintre initiatorii ei este Bogdan Naumovici, un publicitar cunoscut. Alaturi de Naumovici, Miscarea Forta Noua a fost demarata de cativa dintre oamenii care au constituit grupul de Facebook "Impreuna 2012", printre care Aneta Bogdan si Viorel Pascale. Miscarea isi propune sa reprezinte politic interesele clasei de mijloc, invocand faptul ca niciunul dintre partidele de pe scena politica nu face acest lucru. De altfel, Forta Noua se vrea o alternativa la actuala clasa de mijloc. F9 isi propune sa devina partid, dar, pana in prezent, are doar 600 de membri, scrieAdevarul.

Al doilea caz Mazare: radarele se strica pe capete in fata grangurilor.Scandal urias in Politia din Sibiu, unde Directia Generala Anticoruptie (DGA) cerceteaza modul in care a fost suspendat carnetul unei femei de 62 de ani, care a condus cu 105 km/h prin oras. Cercetarile verifica daca in locul femeii nu a fost fiul acesteia, fostul consilier ministerial Virgil Orlandea. Ancheta DGA a luat amploare abia in cursul acestei toamne, desi evenimentele reclamate au avut loc in prima parte a lunii martie. Atunci, pe una din strazile din Sibiu a fost surprinsa o masina ce rula cu 105 km/h. La volan se afla Virgil Orlandea, fostul consilier al ex-ministrului Economiei, Ion Ariton. Insa, dupa cateva interventii politistii au suspendat nu permisul lui Virgil Orlandea, ci al mamei acestuia, scrieEVZ.ro

Actorul si salbaticia legii.Iesirea din scena politica a senatorului Mircea Diaconu coincide cu inceputul campaniei electorale dinaintea votului pentru un nou Parlament. Un prilej bun pentru a testa putin limitele integritatii politice romanesti. De fapt, nici nu a prea vrut sa intre in politica. Acolo, insa, la el, in Muscel, este un personaj apreciat si oamenii si l-au dorit. Apreciat este, pana la urma, peste tot in tara. Mai fiecare roman il stie de pe ecrane, unii chiar de la teatru. Poarte il iubesc, poate nu - dar cam toata lumea e de acord ca Mircea Diaconu este unul dintre cei mai buni actori ai Romaniei. Si, daca a decis sa se lase atras inspre politica, atunci, si-a zis, nu e cazul sa faca doar figuratie. Si-a luat rolul de parlamentar in serios, si-a pus crezul politic pe masa si a spus tot ce a crezut ca trebuie spus. Acum s-ar putea sa il iubeasca o jumatate de Romanie. Cealalta jumatate, insa, cu siguranta nu. La fel cum jumatate de Romanie nu crede ca titlul de parlamentar se bate cap in cap cu directoratul unei institutii de cultura in vreme ce jumatatea cealalta striga din rasputeri "Incompatibilitate!", scrieDeutsche Welle.