Razboi pentru controlul Serviciilor Secrete. Vechii securisti din USL ataca SRI, via Ghita. Miza razboiului pe care Antena 3 il duce impotriva Romaniei TV este controlul asupra serviciilor de informatii In USL a izbucnit un nou conflict, de o parte fiind deputatul PSD Sebastian Ghita, prietenul lui Victor Ponta, iar de cealalta parte Dan Voiculescu, Sorin Rosca Stanescu si omul de afaceri Ioan Niculae. Disputa este vizibila si in media, Ghita avand in spate Romania TV, in timp ce adversarii sai se folosesc de Antena 3 si Realitatea TV. Voiculescu, Stanescu si Niculae sunt uniti prin legaturile cu fosta Securitate: primii doi au fost turnatori, cel de-al treilea a fost ofiter. Conflictul politic a aparut la sfarsitul saptamanii trecute, cand Rosca Stanescu s-a dus la Antena 3 si a declansat un atac impotriva lui Ghita, pe care l-a acuzat ca si-ar fi obtinut contractele cu statul cu ajutorul SRI, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Criza ne-aduce in farfurie mizerii cu gust de saracie. Romanii pun tot mai des pe masa paine si cartofi, iar parizerul tine loc de carne pentru multi dintre ei. Aceste obiceiuri alimentare explica amploarea pe care a luat-o obezitatea in Romania, mai ales la copii. Efectele scumpirilor si ale scaderii puterii de cumparare a romanilor se vad cel mai bine in structura cosului zilnic alimentar. Statisticile oficiale arata ca romanii sunt nevoiti sa cumpere alimente tot mai ieftine pentru a-si asigura cantitatea de hrana necesara zi de zi, ceea ce inseamna practic renuntarea la produse superioare in favoarea celor mai slabe calitativ. Asta reiese si din noua structura a cosului de consum, dupa care se calculeaza inflatia in 2013, comunicata ieri de Institutul National de Statistica, anunta Adevarul.

Grave nelegalitati in procedurile de revocare din CSM a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet. Vezi care sunt si cine le-a descoperit. Directia de Legisltie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat grave nelegalitati privind modul in care au fost convocate, s-au desfasarat si s-au motivat ( adica NU s-au motivat) hotaririle adunarilor generale de revocare din CSM a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet. Aceste nelegalitati atrag nulitatea hotarilor de revocare. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va dezbate miercuri rapoartele de specialitate ale Directiei Legislatie, care a analizat modul in care s-au desfasurat adunarile generale de revocare din CSM a judecatorilor Alina Ghica , aleasa de 16 Curti de Apel, si Cristi Danileti, ales in CSM de 178 de judecatorii din intreaga tara. Directia Legilatie a constatat grave nelegalitati in procedurile de revocare din CSM a celor doi judecatori. Intre nelegalitati, cea mai grava, dar si comica greseala a fost numararea unei instante de doua ori pentru a iesi la numar revocarea, asa cum numara personajul Pristanda steagurile in piesa de teatru "O scrisoare pierduta" de I.L.Caragiale. Gresela a fost depistata la analizarea instantelor care l-au revocat pe judecatorul Cristi Danilet, informeaza Romania Libera.

DW: Pe cand o campanie pentru redescoperirea Romaniei? Daca Marea Britanie s-ar fi umplut de studenti romani la Oxford si Cambridge probabil ca tabloidele nu ar fi declansat o campanie anti-romaneasca. Campania organizata de ziarul Gandul ("Why dont't you come over?"), ca replica la mesajele impotriva imigrantilor romani difuzate de ziarul britanic The Guardian, are un singur defect: nu se bazeaza deloc pe realitate. Ar fi fost cu adevarat eficienta daca romanii ar fi putut face britanicilor o invitatie care sa fie luata in considerare. Dar totul s-a desfasurat in plan imaginar, intr-o sarja care s-a dorit comica fara sa reuseasca pe de-a-ntregul, intr-un spatiu bucolic in care femeile sunt toate frumoase ca printesele la moda (Pippa si Kate) in care mancarea e mai buna decat proverbial de proasta mancare britanica samd, scrie Deutsche Welle.

Sursa "Medicul de garda" reclama interesele ce exista la Ministerul Sanatatii pentru monopolul achizitiilor de medicamente: "Doi furnizori neplatiti pot sista livrarea de medicamente vitale!" Ministrul Eugen Nicolaescu a lansat promisiunea, la investire, de a reda romanilor un sistem de sanatate cat mai aproape de standardele europene. Din pacate, lucrurile se misca greu, iar masurile dispuse de ministrul liberal merg spre un drum infundat. Tot mai multi medici si specialisti in domeniu vin cu probe si explicatii ca ordinele ministrului vor arunca sistemul sanitar in alt haos, unde va domni interesul unor oameni cu afaceri in domeniu. Despre Ordinul Ministerului Sanatatii privind cen tralizarea la ministerul Sanatatii a achizitiilor de materiale sanitare, EVZ a scris de curand, publicand opinia argumentata a managerul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Danut Capatana.

Un nou episod din interviul-eveniment cu Nicolae Stroescu Stinisoara. Cum lucra Securitatea contra "Radio Europa Libera". Interviul-eveniment cu Nicolae Stroescu Stinisoara continua astazi cu un episod aparte dedicat metodelor prin care Securitatea din Romania actiona asupra "Radio Europa Libera". Care erau metodele prin care Securitatea actiona la "Europa Libera", dincolo de atentatele cu bomba pe care astazi le cunoastem; la ce fel de presiuni erau supusi angajatii? Din capul locului, trebuie spus ca Postul de Radio Europa Libera in calitatea sa de organizatie neguvernamentala subventionata de Congresul american nu era, in nici un fel, detinatoare de secrete de stat sau militare. Temeiul principal si de drept international al Europei Libere a fost articolul 19 al Declaratiei Uiversale a Drepturilor Omului, care afirma ca este dreptul oricarui barbat sau femeie acela de a cauta, primi si de a comunica mai departe informatii sau idei prin orice mijloace si netinind seama de frontiere. Asa ca noi nu aveam de ascuns ceva, ci de aratat, nu conspiram, ci luptam impotriva marei conspiratii dezinformative comuniste. Integral in Adevarul.

O supravietuitoare a Holocaustului, despre viata in lagar: Traiam cu teroarea ca nu stiam ce avea sa ni se intample in momentul urmator. Nanette Blitz Konig, supravietuitoare a Holocaustului, isi aminteste despre perioada cumplita in care a fost prizoniera, scrie website-ul worldcrunch.com. Nanette Blitz Konig a fost o prietena a Annei Frank, autoarea care a cuprins in jurnalul sau viata ascuna de ochii nazistilor. "Jurnalul Annei Frank" a fost publicat in 67 de limbi, impartasind astfel cu intreaga lume conditia dificila a milioanelor de evrei in timpul Holocaustului, prezentata prin ochii unei adolescente. "Ma intreb si astazi cum reuseam noi, doua schelete, sa ne recunoastem una pe alta..." Nanette Blitz Konig are 83 de ani si vorbeste despre ultima data cand si-a vazut colega de lagar, pe Anne Frank. Era 12 martie 1945 si tanara Anne avea sa moara la mai putin de doua saptamani de la acea data. Privirea vie a Nanettei tradeaza groaza sub semnul careia se afla amintirea. Cu toate acestea, este gata sa-si dezvaluie arhiva si istoria personala din casa aflata in Sao Pao, in care a trait din 1950 incoace, scrie Romania Libera.