O diriginta de la Liceul "Dimitrie Gusti" din Sectorul 5 al Capitalei a fost filmata cu camera ascunsa de reporterii Digi 24 inapoind mamei unei eleve suma de 600 de euro pe care ar fi primit-o pentru ca fata sa ia examenul. Parintele a contactat-o pe profesoara pentru a-i cere inapoi banii pentru ca fiica ei a fost eliminata de la proba de matematica, deci a picat si examenul de bacalaureat.

Vezi pe Digi24 inregistrarea video

Duopa ce eleva a fost eliminata, mama a sunat-o pe diriginta pentru a cere banii inapoi. Dupa discutia telefonica, femeia s-a intalnit cu profesoara, care i-a returnat banii in parcarea unui mall.

Dupa ce si-a recuperat banii, mama fetei a povestit pentru postul de televiziune citat ca, "pentru bacalauretaul fetei trebuie sa dau suma de 600 de euro. Mi-a spus ca in ziua aia, sa dau banii pana la ora 12:00, daca nu, nu mai poate sa ma ajute cu absolut nimic".

Profesoara neaga insa ca ar fi primit mita pentru a aranja examenul de bacalaureat pentru eleva.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a inceput joi o ancheta la Liceul "Dimitrie Gusti" din Sectorul 5 al Capitalei, dupa ce o eleva a reclamat ca a fost exclusa pe nedrept din examenul de bacalaureat, verificarile vizand si suspiciuni potrivit carora unii elevi ar fi dat mita.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au declarat joi, pentru Mediafax, ca o eleva a depus, miercuri, o plangere la sediul institutiei, in care a reclamat faptul ca ar fi fost data afara pe nedrept din examenul de bacalaureat pe care il sustinea la Liceul Tehnologic "Dimtrie Gusti".

ISMB a inceput o anchta la Liceul "Dimitrie Gusti", in urma sesizarii facute de eleva. Verificarile au fost extinse, ulterior, si pentru suspiciuni ca unii elevi care sustin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Gusti" ar fi dat mita pentru a promova examenele scrise. Decizia a fost luata dupa ce in presa au aparut informatii privind suspiciuni de dare de mita la Liceul "Dimitrie Gusti".

Reprezentantii ISMB au precizat ca in plangerea depusa de catre eleva nu exista nicio referire privind o eventuala mita data de elevi care sustin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Gusti", aceasta reclamand doar ca a fost data afara din examen pe nedrept.