Dezvaluiri despre monitorizarea lui Hayssam de catre SRI, incepand cu anul 1995, dar si despre oprirea informarilor catre autoritatile statului, au fost facute de actualul ministru de Interne. Din anul 2003, Omar Hayssam incepe sa fie interceptat si telefonic, iar rapoartele sunt distribuite tuturor reprezentantilor statului cu atributii de siguranta nationala, incepand cu presedintele Iliescu si premierul Nastase. Undeva erau, insa, blocate. Acuzatiile despre care vorbea, la vremea respectiva, Radu Stroe (si secretarul comisiei, pesedistul Ion Stan - in prezent judecat pentru coruptie) se refereau la evaziunea fiscala practicata de Hayssam, la spalarea de bani, transfer ilegal de valuta in strainatate. Astazi, ca ministru de Interne, Radu Stroe ne spune: "in cazul lui Omar Hayssam va fi urmata procedura obisnuita, adica analize medicale si discutarea dosarului de catre institutiile abilitate". Povestea lui Omar Hayssam, teroristul sirian care a fraudat statul roman, sub protectie politica, si a ordonat rapirea a trei jurnalisti in Irak, in Evenimentul Zilei de sambata.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Exclusiv in Gazeta Sporturilor: Cea mai tare lovitura de pariuri trucate in Romania avut loc marti! Casele de pariuri au fost "curatate" si reclama cazul la Interpol. Marti s-au jucat la Timisoara, Petrosani si Bucuresti mii de bilete identice la pariuri: infringeri cu scor exact la tenis pentru cinci jucatori in patru turnee challenger diferite!

Tablouri din patrimoniul universal, arse intr-o soba cu sosoni din Romania, subiect de prima pagina in presa straina, scrie Adevarul. Celebra publicatie americana New York Times dezbate intr-un amplu material publicat pe prima pagina posibilitatea ca cele sapte tablouri in valoare de peste 100 milioane de euro furate dintr-un muzeu olandez sa fi fost arse de mama unuia dintre suspecti. Cotidianul accentueaza insa golul de neinlocuit pe care disparitia celor sapte opere ale unor pictori legendari precum Picasso, Monet, Gaugain, Matisse, Lucian Freud si Meyer de Haan il lasa in lumea artei.

Profesorii ameninta cu proteste dupa inceperea anului scolar. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a depus vineri, la Guvern, memorii individuale si colective din partea a peste 20.000 de salariati din invatamant, precum si o scrisoare adresata premierului Victor Ponta, prin care avertizeaza ca nerezolvarea problemelor va duce la proteste dupa inceperea anului scolar. Ce nemultumiri au profesorii, intr-un material din Romania Libera.

Cumetriile politice care l-au facut celebru si bogat pe sirianul Omar Hayssam in Romania, in Adevarul. Controversatul om de afaceri sirian, Omar Hayssam, a avut legaturi cu o parte din cei mai influenti politicieni romani. Presa vremii a scris ca relatiile sale in sfera politicului l-au scapat de problemele cu justitia si i-au facilitat afacerile.

Saracia ii ameninta pe pensionarii germani. Sistemul de pensii din Germania, in pragul colapsului, anunta Deutsche Welle. Peste 20 de ani, pensionarii germani ar putea fi nevoiti sa traiasca de pe o zi pe alta. Pe intreg teritoriul tarii exista aproximativ 20,5 milioane de pensionari. In 2011, 2.6% dintre pensionarii cu varste peste 65 de ani depindeau de ajutorul social. In prezent, 760.000 de seniori muncesc cu norma redusa pentru a-si completa veniturile. Din nefericire, situatia pare sa se inrautateasca.

Certificate de handicap pe bani. Complicele fostei sefe a comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova au fost retinute de procurorii DNA, anunta Romania Libera. In perioada 2010 - 2012, Ioana Borcan, in calitate de membru al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, a primit, prin intermediar, suma totala de 13.200 lei, in mai multe transe, pentru a dispune incadrarea in grad de handicap si eliberarea certificatelor de handicap pentru 21 de persoane. De asemenea, in perioada 2009 - 2012, prin incalcarea atributiilor de serviciu, ea a contribuit la eliberarea, in mod ilegal, a 49 de certificate de incadrare in grad de handicap. Aceste persoane nu sufereau de bolile mentionate in certificate si, implicit, nu aveau dreptul la beneficiile prevazute in lege pentru gradul de handicap stabilit, astfel ca au obtinut, in mod ilegal, suma totala de 475.000 lei, reprezentand indemnizatii de handicap, indemnizatii de insotitor si bugete complementare personale.

Constantin Grajdan, omul care a incercat sa il scape de inchisoare pe Adrian Nastase, trimis in judecata. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Constantin Grajdan, fostul director al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), care a sustinut printr-o adresa trimisa instantei supreme ca prejudiciul provocat in dosarul "Trofeul Calitatii" nu exista. Grajdan este acuzat de favorizarea infractorului, scrie Gandul.

Romanul care a dat lovitura deceniului in Rusia. Fundasul Ioan Mera (26 de ani ) va primi 1,24 milioane dolari de la Alania Vladikavkaz (Rusia), club care l-a dat afara pe nedrept dupa ce a complotat cu fostul sau impresar. Ion Mera intentioneaza sa inveteasca o parte din bani in afacerea cu rochii de mireasa a sotiei sale, potrivit Pro Sport.