Trei medici au fost trimisi in judecata pentru ca au luat mita de la peste 300 de pacienti. Procurorii cer confiscarea unui milion de euro! Trei medici din Caras-Severin, printre care se afla si Sebastian Telbis, seful Serviciului de Evaluari Medicale din cadrul Casei de Pensii Caras-Severin, au fost trimisi in judecata pentru ca au luat mita de la peste 300 de pacienti, carora le-au eliberat ilegal decizii de pensionare pentru grad de invaliditate. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Sebastian Telbis este acuzat de savarsirea a 291 infractiuni de luare de mita; Ioan Dorel Ungur de 8 infractiuni de luare de mita, iar Octavian Ioan Cenda de 4 infractiuni de luare de mita. De remarcat faptul ca procurorii solicita instantei confiscarea extinsa de la Sebastian Telbis a unor sume de bani si imobile in valoare de aproximativ 1 milion de euro, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Acord istoric intre organizatiile romanesti din Valea Timocului. Principalele organizatii ale romanilor din Valea Timocului (Serbia) au incheiat un protocol de colaborare in eforturile de pastrare a identitatii nationale. Initiativa a apartinut parohului bisericii romanesti de la Malainita, Bojan Aleksandrovic. Liderii romanilor/vlahilor din Serbia de rasarit s-au reunit, duminica, 25 mai 2014 la biserica romaneasca din Negotin cu hramul "Sfantul Mucenic Ioan Valahul", relateaza Romania Global News. Dupa oficierea Sfintei Liturghii de catre Bojan Aleksandrovic, protopop al Daciei Ripensis si Vicar al Timocului impreuna cu un sobor de preoti, reprezentantii asociatiilor romanesti si-au tinut sedinta, la care au mai participat un oficial al Ambasadei Romaniei din Belgrad si reprezentanti ai romanilor din Banatul sarbesc - Voivodina, anuntaAdevarul.

Un tanc romanesc participa la exercitii militare in Germania. Bizonul, mai tare ca Abrams-ul americanilor. Un tanc de fabricatie romaneasca s-a intrecut in lupta cu cel mai puternic vehicul al americanilor si chiar l-a invins. Pentru prima oara dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, o masinarie romaneasca de razboi a iesit din tara, pentru a participa la un exercitiu militar din Germania, la care participa 14 state. Abrams si Bizonul: cel mai puternic tanc din lume fata in fata cu cel romanesc. Militarii romani admit ca au avut emotii. Stiau insa ca se pot baza pe Bizon. "Am plecat putin cu emotii, cu emotia romanului ca altii sunt mai buni, dar nu a fost asa. Alaltaieri, camarazii mei cu sase tancuri au doborat opt Abrams-uri din 11. Am vorbit cu un american care era vadit iritat", spune un militar roman, informeazaDigi24.

Viitura de pe Dunare ameninta Galatiul. Viitura de pe Dunare a ajuns in zona Galati-Braila, ieri fiind depasita cu cativa centimetri cota de inundatie in zona Portului Galati. In amonte, au fost inundate sute de hectare de teren agricol, paduri si pasuni, din judetul Constanta, printre cele mai afectate localitati fiind Harsova, Dunareni, Ostrov si Topalu. Ieri, apele inregistrau cea mai mare crestere in zona Harsova, unde cresterea de nivel in 24 de ore era de 14 cm si la Cernavoda, unde Dunarea crestea cu 9 cm in 24 de ore. La Braila, "varful" de viitura este asteptat astazi si maine, urmand ca apele sa inceapa sa scada de joi. Au fost semnalate unele probleme la digurile din Insula Mare a Brailei, unde sunt infiltratii si grifoane, dar si pe terasa Brailei, de la Galati spre Chiscani. In zona Galatiului, "varful" viiturii va fi inregistrat maine, cand, potrivit specialistilor de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), va fi depasita cota de inundatie cu 10 cm. Ieri, nivelul Dunarii era de 598 cm, cu doi centimetri sub cota de inundatie, scrieRomania Libera.

DW: Expulzarea strainilor care abuzeaza de ajutoarele sociale. Imigrantii vinovati de abuz in sistemul social german ar putea fi expulzati pentru o perioada de pana la 5 ani. Acestea sunt prevederile unui nou proiect de lege, care va fi semnat probabil la inceputul lunii iunie. "Germania nu e o uniune sociala", declara cancelara Angela Merkel inainte de alegerile europarlamentare. "Nu dorim sa oferim ajutoare de somaj unor cetateni europeni in cautare de locuri de munca in Germania. Vrem sa eliminam abuzul", a adaugat sefa executivului de la Berlin. Controversatul proiect de lege a ajuns pe agenda politica de la Berlin, dupa ce Curtea Europeana de Justitie respinsese plangerea unei romance din Leipzig, care a solicitat ajutor social, fara sa fi lucrat vreodata pe teritoriul statului german. Dar schimbarea legislativa vine si pe fondul campaniei "Cine abuzeaza zboara", initiata recent de Crestin-Socialii din Bavaria (CSU) si indreptata in special impotriva asa-numitei imigratii a saraciei din Romania si Bulgaria, anuntaDeutsche Welle.

DNA acuza: Blejnar l-a acoperit pe "Regele Motorinei". Ancheta procurorilor intr-unul din cele mai mediatizate dosare de coruptie este aproape de finalizare. Audiat, fostul sef al Fiscului s-a declarat nevinovat. Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar (44 de ani), a fost audiat ieri la DNA in dosarul de evaziune fiscala de peste 16 milioane de euro. Procurorii l-au anuntat ca i-a fost schimbata incadrarea din "invinut" in "suspect" potrivit noului Cod Penal. Este vorba de o formalitate, iar potrivit unor surse judiciare in perioada urmatoare dosarul urmeaza sa fie trimis in judecata. Fostul sef al Fiscului a dat o declaratie la DNA. Blejnar este acuzat de procurorii DNA ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, un grup infractional care ar fi initiat un mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare. Este vorba de gruparea condusa de Radu Nemes, supranumit "Regele motorinei", recent extradat din SUA, alaturi de sotia sa, Dana Nemes, informeazaEVZ.