Noul insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, despre OUG care permite migratia politica a alesilor locali: Nu am avut discutii cu partea romana dupa ce Ambasada SUA si-a facut publica pozitia/ Cea mai buna cale de urmat, o procedura parlamentara transparenta
"Cum am spus in declaratia noastra, inainte de miscarea facuta de Guvern, am avut discutii cu toate partiel implicate. Am discutat cu oameni din Guvern, am dicutat cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe directii diferite. Si, repet, declaratia noastra nu a luat vreo pozitie pe substanta problemei de fata, referindu-se mai degraba la procedura si la faptul ca noi credem ca o procedura parlamentara transparenta este cea mai buna cale de urmat cand vine vorba de schimbat legi", a declarat Dean Thompson, intrebat daca a fost contactat de premierul Victor Ponta sau vicepremierul Liviu Dragnea cu privire la aceasta Ordonanta.
"Ulterior, nu am avut discutii cu nimeni despre asta", a adaugat diplomatul american, drept raspuns la intrebarea daca i s-a explicat procedura de catre autoritatile romane dupa ce Ambasada SUA a transmis, saptamana trecuta, pozitia sa referitoare la OUG.
Intrebat de gandul cum isi explica lipsa de reactie a Guvernului, Dean Thompson a replicat, cu referire la ordonanta: "Aceasta este o decizie pe care Guvernul a luat-o pe baza propriilor calcule si a eforturilor sale de a face - imi imaginez - ceea ce crede ca trebuie facut".
Intrebat daca este anti-democratic sa schimbi regulile in timpul jocului, diplomatul american a reiterat faptul ca procedurile trebuie sa fie transparente.
"Nu cred ca este cazul sa incep sa comentez daca ceva este anti-democratic sau nu. Din nou, as reitera ca ce incercam sa facem cu Romania acum este sa cream situatia in care toate procedurile din sistem sunt transparente, deschise si pot fi intelese de toata lumea. In acest moment, Romania vrea sa isi creeze o imagine foarte puternica, in tara si in strainatate, drept un mediu sanatos de afaceri, un partener solid al NATO si al celorlalte institutii din care face parte. Astfel, in aceste institutii, exista anumite asteptari, idei despre cum ar trebui sa se procedeze in anumite situatii. La asta va munci Romania in continuare", a spus Thompson, citat de Mediafax.
Ordonanta de urgenta care le permite alesilor locali sa-si schimbe partidul timp de 45 de zile a fost publicata marti in Monitorul Oficial, dupa ce a fost aprobata de guvern in urma cu cinci zile.
Proiectul de act normativ a starnit reactii negative din partea Ambasadei SUA, a partidelor de Opozitie si a societatii civile.
Ambasada SUA arata intr-o declaratie remisa presei ca "suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales" in privinta proiectului de OUG care permite migratia politica a alesilor locali. "Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta", se mai arata in declaratia de presa a Ambasadei SUA.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Sa-l trimita la discutii cu acest Thompson...pare cam frustrat, saracul. Vor discuta de la egal la egal, cum se face intre parteneri !
S: Sezi, culcat, aport!!
P: Woof, woof ;-)
Pe bune, inteleg ca cenzurezi opiniile, dar cenzurezi si memoria faptelor?
Ce a rezolvat Boc (din camera de hotel) in vizita aia: investiţiile de la hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, Centura de Sud a Capitalei, podul de la Brăila, investiţiile de la Rovinari şi Turceni, aflate în fază de finalizare, şi un proiect stabilit cu prim-ministrul chinez.
informeaza-te.
2. Centura de sud - Care ? Acelasi drum pe o banda pe sens.
3. Podul de la Braila ? Care Pod ? Singuele poduri peste Dunare sunt la Cernavoda si Vadu Oii.
4. Rovinari - Turceni. Chinezii de la Huadian au bagat bani acolo in 2014, pe timpul lui Ponta.
Tu te-ai informat sau vorbesti din auzite ?
Au fost cateva discutii chiar si in perioada guvernarii Boc, dar toate negocierile s-au blocat in momentul in care chinezii au incercat sa-si impuna conditiile. Una dintre ele, poate cea mai importanta, era utilizarea propriei tehnologii, nu cea candadiana (CANDU), agreata atat de autoritatile romane, cat si de Comisia Europeana.
RO l'u PSD-elu va vinde Chinei vaci, porci şi cereale. Adică ceea ce vindea şi acum 100 de ani în Occident şi ceea ce dădea în barter în Europa de Est înainte de ‘90. Deocamdată România exportă în China produse agroalimentare de doar 1,2 mil. euro pe an
.
Urmeaza sa intre in scena Mirel cu al sau numar de delirium tremens, cu care ne-a obisnuit