PSD ii poarta de grija lui Bunea Stancu pentru ca baronul sa nu toarne la DNA. Presedintele suspendat al CJ Braila ar fi ajutat de social-democrati ca sa scape de problemele pe care le are la DNA. In stenogramele dosarului "Mita la PSD", acesta se lauda ca il stie foarte bine pe Dan Nica, actualul europarlamentar. Lideri PSD ar fi "tocmit" avocati si ar fi incercat sa intervina pentru Gheorghe Bunea Stancu, baronul de Braila, aflat acum in arest la domiciliu intr-un dosar DNA de abuz in functie si conflict de interese. Presedintele suspendat al Consiliului Judetului (CJ) Braila incheia contracte publice cu firme apropiate, printre care si una controlata chiar de acesta, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Autonomia Tinutului Secuiesc incalca toate cotloanele Constitutiei. Proiectul de autonomie al Tinutului Secuiesc, lansat in dezbatere publica de UDMR, sfideaza, pur si simplu, Legea Fundamentala a Romaniei. Politicienii maghiari sustin ca legea poate fi adoptata fara sa se schimbe actuala Constitutie. UDMR a propus, in prag de alegeri prezidentiale, un proiect legislativ cu damf electoral prin care judetele Harghita, Covasna si Mures, cu populatie maghiara numeroasa, sa formeze, oficial, o regiune autonoma, numita Tinutul Secuiesc. Forma finala a proiectului este o imbinare de prevederi scandaloase, greseli gramaticale si formulari greoaie, fara sens. Analizand propunerea legislativa din perspectiva legilor in vigoare, a statului de drept, e lesne de inteles ca Tinutul Secuiesc se vrea a fi un stat in stat. De fapt, am putea rezuma astfel proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc: un stat separat pe teritoriul Romaniei, care sa traga, totusi, anumite foloase si de la Romania. Am comparat proiectul de autonomie cu actuala Constitutie a Romaniei, una foarte permisiva in drepturile minoritatilor. Rezultatul? Proiectul de autonomie calca in picioare principii generale, dar si capitole-cheie ca administratie, economie si justitie. Sa le luam articol cu articol, anuntaAdevarul.

Cine poate fi si ce risca un ofiter acoperit intrat in cursa pentru Cotroceni. Traian Basescu a promis deconspirarea unui candidat prezidential care ar fi fost ofiter acoperit al serviciilor secrete. Miza ar putea fi un articol din lege care interzice cadrelor militare active sa candideze la prezidentiale. Seful statului le-a cerut candidatilor la alegerile prezidentiale sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti. El a adaugat ca, daca acest lucru nu se va intampla, o va face el. "Am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperiti, dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi", si-a justificat Traian Basescu demersul, informeazaRomania Libera.

Romania, "scoala" de mici cersetori ai Europei. Sute de mii de copii nu invata altceva decat sa ceara sau sa munceasca. Din cauza saraciei, sute de mii de copii n-au ajuns niciodata la scoala sau au fost nevoiti sa renunte la ea. Fara carte, nu-si pot face un rost in viata, dar parintilor nu le pasa si ii trimit la munca sau, mai grav, la cersit. UNICEF le atrage atentia autoritatilor ca nivelul abandonului scolar in Romania este unul ingrijorator pentru Uniunea Europeana. Acesti patru frati pleaca in fiecare dimineata de acasa la cersit. Au invatat singuri adunarea si scaderea, dar singurele calcule pe care le fac sunt cele de la finalul zilei, cand numara banii pentru care colinda strazile nu mai putin de 14 ore pe zi, scrieStirileProtv.ro.

DW: Porniri spre rau si cum pot evita romanii ucrainizarea. Nu poti face bine prin facere de rau. Nici dreptate, mintind. Premierul Ponta da dovada de o tulburatoare incapacitate de a-si stapani pornirile spre rau. A-l alege presedinte ar insemna agravarea acestui neajuns. A-l alege, sustine unul din bine remuneratii sai consilieri, ar insemna "schimbare". Numitul Stewart Mitch l-a ajutat pe Obama sa ajunga la putere. Dar cui i-a folosit? "Yes, we scan", nu "yes, we can", ar fi trebuit sa fie lozinca nefericitului presedinte american, a carui politica externa s-a innadit intr-un lant nesfarsit de neputinte si de catastrofe. Dar Romania, de ce schimbare va avea ea, oare, parte? E Victor Ponta cel despre care presedintele afirma ca ar raspunde la o "dubla comanda"? Si cat ar conta, de fapt, sa fie asa? Nu-i oare suficient ce stim acum? Integral peDeutsche Welle.

Am mers din greseala la mare cu sustinatorii lui Ponta si am mancat cartofi UNPR. Vara asta a fost nasoala. N-am avut timp de nimic, dar nici n-am facut ceva productiv sau distractiv. Asa ca, atunci cand un prieten m-a invitat intr-o excursie gratis de o noapte la Costinesti, in ciuda reticentei firesti catre Mecca manelistilor, am zis ca-i o idee buna. El s-a gandit sa intre intr-un partid tot din lipsa de activitate, iar pentru asta i s-a oferit o noapte gratis la mare plus one, platita de partid, "fara nicio obligatie". Nu stiu de ce nu m-am gandit sa-l intreb care partid anume face gestul asta marinimos, credeam ca legionarii sigur n-au bani, deci meh, ce poate fi asa de rau? Atat timp cat nu trebuia sa bem sange in ritualuri dubioase, era ok. Vineri m-am dus sa iau autocarul de la Aviatorilor. Dupa ce-am frecat menta vreo ora in soare cu ghiozdanul in spate, am plecat la drum cu vreo 30 de oameni de vreo 40 de ani. In autocar ni s-au impartit niste tricouri rosii si niste sandwich-uri facute in casa. Evident, nu m-am uitat la ce scria pe tricou. Integral peVice.com.

Ministerul Justitiei cere extradarea Nicusor Constantinescu a fost localizat de americani. Magistratii Tribunalului Constanta vor judeca, in data de 13 octombrie, o solicitare a Ministerului Justitiei de "extradare activa" a presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu. Surse judiciare au explicat, pentru EVZ, ca mandatul de arestare international este, deja, in SUA, iar autoritatile americane urmau sa il puna in aplicare. Tribunalul Constanta are competenta de a stabili daca sunt intrunite conditiile legale pentru ca Nicusor Constantinescu sa fie adus acasa, in conditiile in care acesta a fost localizat. Avocatul baronului, Marius Mocanu, spune ca asteapta decizia instantei pentru a actiona in consecinta. "Domnul Nicusor Constantinescu va fi operat din nou, cel tarziu maine (joi). Asa au stabilit medicii din New York", a declarat Mocanu, pentruEVZ.