Economia, al treilea trimestru de recesiune tehnica?In timp ce unii economisti afirma ca scaderea productiei industriale in august, anuntata zilele trecute de catre Statistica, afecteaza cresterea economica pe acest an, alti analisti sustin ca nu va exista un impact negativ. Desi nu s-a incheiat al treilea trimestru al acestui an si in pofida faptului ca se refera doar la productia industriala si nu la intreaga economie nationala, cifrele pe care Institutul National de Statistica le-a dat publicitatii zilele trecute ingrijoreaza. In august, productia industriala, responsabila pentru aproximativ o treime din formarea PIB, a scazut fata de luna iulie, in pofida rezultatelor pozitive valabile pentru primele opt luni ale acestui an, informeaza Romania Libera.ro.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cauzele luptei intestine din tabara dreptei. Ar fi gresit sa credem ca aceasta lupta electorala, care ii dezbina pe candidatii 'dreptei", ar fi doar expresia ambitiilor nemasurate. Aceste rivalitatile au si alta explicatie. Ar fi gresit sa credem ca aceasta lupta electorala, care ii dezbina pe candidatii "dreptei", ar fi doar expresia ambitiilor nemasurate. Aceste rivalitatile au si alta explicatie.Se fac tot soiul de calcule electorale, care par sa ignore situatia reala. In partea dreapta a spectrului politic, partizanii Monicai Macovei si ai Elenei Udrea il ataca sistematic pe Klaus Iohannis, cautand sa-i diminueze credibilitatea cu speranta, putin realista, ca una dintre ele ar putea intra in turul al doilea. Desigur, sondajele care au fost publicate pot fi falsificate, dar din experienta noastra de 25 de ani, niciodata falsificarea nu a schimbat ierarhia candidatilor de la varf, fiind vorba doar de proportii. integral pe Deutsche Welle.

Cifrele din spatele unei tragedii: pentru fiecare bolnav Ebola se folosesc zilnic 200 de litri de apa, 75 de litri de clor, 8 perechi de manusi si trei costume. De la izbucnirea celei mai grave epidemii Ebola din istorie, care a ucis pana acum peste 4.000 de oameni din 8.400 de persoane infestate, s-a vorbit foarte mult despre lipsa personalului medical calificat in statele afectate. Insa si resursele necesare pentru combaterea epidemiei sunt greu de obtinut, avand in vedere cantitatile uriase necesare pentru respectarea protocolului de carantina. In trecut, toate celelalte epidemii - 18 in total, care au facut 1.572 de victime - au fost oprite mult mai simplu, avand in veedere ca au izbucnit mereu numai in sate izolate din Africa. Acum insa, pentru prima data, epidemia face ravagii in mari orase. Raspandirea virusului poate fi oprita doar prin respectarea unei carantine stricte la care au esuat chiar si un spital american si unul spaniol, scrie Adevarul.ro.

"Rusia e oficial mai mare incepand de azi". Cum a reusit Kremlinul sa puna mana pe un teritoriu fara sa traga un foc de arma. Pentru a doua oara in acest an dupa anexarea Crimeei, Rusia si-a marit suprafata si de data asta fara proteste din partea comunitatii internationale. Cu toate ca e deja cea mai intinsa tara din lume, Federatia Rusa nu pierde niciun prilej sa mai puna mana pe o palma de pamant. De data aceasta nu e o vorba insa de o anexare sau cucerire, ci de o insulita de 4 hectare, descoperita in largul coastei de nord a Siberiei. Detalii pe Stirile Protv.ro

Siveco are un nou management: "Dupa ce ne mai dezmeticim, vom anunta o strategie mai coerenta". Siveco, cel mai mare producator local de software, si-a vazut reputatia publica daramata intr-o luna de zile dupa arestarea Irinei Socol, cofondator si CEO, intr-un dosar de evaziune fiscala si apoi asocierea cu scandalul licentelor Microsoft. Intrebarile de pe buzele tuturor sunt acum daca firma are capacitatea sa functioneze in continuare si ce impact vor avea cele doua anchete. Siveco are 1.000 de angajati si afaceri de 64 mil. euro. Noul management al Siveco spune ca niciun partener nu i-a inchis telefonul si ca acum cauta sa refaca increderea in companie, potrivit Gandul.info.

Guvernul creste salariul minim la anul. Statul ia inca 500 de milioane de lei de la privati. In urma majorarii de la 1 ianuarie, patronii si angajatii acestora vor plati jumatate de miliard de lei in plus in contul contributiilor sociale si a impozitului pe venit. Pensii mai mari, salarii majorate pentru cei cu venituri mici, crestere de indemnizatii de handicap ii asteapta pe romani imediat ce vor trece pragul alegerilor. Anuntul a fost facut ieri de ministrul Muncii, Rovana Plumb. Referindu-se la cresterea salariului minim, aceasta a declarat "ca exista un angajament al Guvernului astfel incat in 2016 sa ajungem la 1.200 lei. In urma discutiilor cu institutiile financiare internationale vom avea o majorare semestriala anul viitor cu 75 de lei". Citeste mai mult pe EVZ.ro.

Traian Basescu: "Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE intre 1997 si 2001". Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001. Seful statului a spus ca unul dintre candidati trebuie sa recunoasca ca este ofiter acoperit, pentru ca altfel, "ii va ranji in fata fostul sef". "Ii va ranji, cand va fi presedinte. Ca ii ranjeste acum, cand este prim-ministru, inca mai merge", a continuat Basescu. "Victor Ponta trebuie sa recunoasca ca in perioada 1997-2001 a fost ofiter acoperit al SIE", a anuntat presedintele, precizand ca acest lucru arata si "saltul lui". Mai mult peStirile Protv.ro.

Turcii joaca alba-neagra cu americanii. Ankara neaga ca a incheiat o intelegere cu SUA impotriva Statului Islamic. Dupa ce Statele Unite au anuntat ca turcii le pun la dispozitie bazele aeriene pentru a bombarda Statul Islamic, Ankara s-a razgandit si anunta ca nu a incheiat niciodata o astfel de intelegere cu Washingtonul.Turcia nu a incheiat nicio noua intelegere cu Statele Unite ale Americii pentru a le permite acestora sa foloseasca baza aeriana de la Incirlik pentru avioanele care bombardeaza pozitiile din Siria si Irak ale gruparii teroriste Statul Islamic, a transmis luni, pe surse, cabinetul premierului turc, informeaza Reuters, preluat de Adevatul.ro.