Laura Codruta Kovesi, sefa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a declarat, marti, pentru cotidianul Adevarul, ca nu doreste sa candideze la functia de presedinte al Romaniei si nici sa intre in politica, asa cum a speculat o parte a presei.

Laura Codruta Kovesi prezinta bilantul DNA pe 2014Foto: Captura Privesc.eu

"Nu doresc sa candidez la functia de presedinte al Romaniei, nici in 2016 si nici intr-un alt an. Nu ma intereseaza o candidatura la aceasta functie. Anul acesta o sa fac o vechime de aproape 20 de ani in magistratura si am sa-mi utilizez toata experienta profesionala in folosul sistemului judiciar. Scopul meu principal este sa-mi duc la bun sfarsit mandatul si ceea ce ma intereseaza este ca eu si colegii mei din DNA sa ne facem in fiecare zi treaba intr-un mod profesionist si cat mai eficient", a afirmat Kovesi pentru adevarul.ro.

Aceasta a infirmat "categoric" astfel de speculatii: "Nu ma intereseaza niciun fel de candidatura si orice speculatii care se fac pe tema aceasta vreau sa le infirm si va spun categoric ca nu imi doresc sa candidez la functia de presedinte al Romaniei".