Un senator UNPR cere salariu de 3.500 de euro: Trebuie sa-mi schimb in fiecare zi camasile. Poporul roman ar trebui sa constientizeze ca nu ma pot duce la intalniri in haine de santier sau in trening
Dupa ce in ultimele zile, deputata PNL Steliana Miron a fost in centrul atentiei pentru o declaratie in care marturisea ca indemnizatia de parlamentar nu i-ar ajunge nici pentru coafor, a venit si randul unor alti alesi sa sublinieze problema salariilor mici de care beneficiaza parlamentarii.
Senatorul Ionel Agrigoroaei, fost coleg de partid cu Steliana Miron, pe vremea cand amandoi erau alesi pe listele PPDD, marturiseste ca increderea sa in institutiile statului a scazut din cauza "gruparilor infractionale", prezente inclusiv in Parlament.
"Eu am avut permanent incredere in toate institutiile statului si am in continuare. Dar 5%, 3%, 10% din cei care fac parte din gruparile infractionale din institutiile statului, e valabil pentru orice institutie, compromite rolul compromite eficienta, credibilitatea tarii noastre si afecteaza foarte mult cetatenii nostri prin acest fapt. Acele retele, grupuri infractionale care sunt instalate in toate structurile statului, incepand de la Parlament, acele persoane, urmarind interese personale si coordonand retele infractionale pe evaziune fiscala, pe a influenta legile pentru anumite grupuri de interese, pentru a sustine anumite grupuri infractionale din lumea interlopa, pentru a fura statul, pentru a fura cetateanul roman, alea sunt probleme serioase de siguranta nationala. Chiar daca sunt rezultate notabile in ultimii ani, totusi sunt probleme foarte grave, se acutizeaza si mai mult lupta intre aceste grupuri infractionale, a interlopilor si a institutiilor statului, fac referire la oamenii corecti", a declarat el pentru Gandul.
In opinia senatorului, indemnizatia mica duce si la neincrederea in institutia Parlamentului asta pentru ca, sustine senatorul UNPR, un ales nu se poate prezenta in haine ponosite in fata partenerilor.
"Chiar daca pe multi i-as deranja, o mie de euro, eu, personal, stiu ca trebuie sa vin in costume si sa-mi schimb in fiecare zi si camasile, si absolut tot, pentru ca am intalniri cu delegatii din strainatate, am intalniri la cel mai inalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul roman, cetatenii mei, ar trebui sa constientizeze ca eu nu ma pot duce in haine de santier sau in trening. Ar trebui sa inteleaga ca aici este vorba de o presiune enorma din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupti care sunt in institutii sau in afara lor, care incearca permanent sa faca presiuni pentru a influenta anumite legi. Daca eu nu am un venit care sa asigure un trai decent pentru familia mea, daca nu am asigurata o garantie ca daca sunt corect, eu sunt protejat de institutiile statului, va dati seama ca este o problema de eficienta, de credibilitate a institutiilor statului", a spus senatorul UNPR.
Citeste continuarea pe Gandul.info.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
2. max 30 ani puscarie + ridicarea imunitatii
3. Triplarea salariilor pt cei care mai raman si fac treaba
Si daca e competent oricand isi poate lua un serviciu in zona privata cu 3500 de euro. Dar ma indoiesc ca ar fi capabil, e doar un adunator de voturi pe baza de promisiuni desarte si nu se plateste prea bine meseria asta.
Ei se duc acolo ca sa fure.
Si daca le dai 3500 de euro, asta o sa-i impiedice sa dea legile hotesti pe care le dau? Normal ca nu.
Parlamentarii nu ar trebui platiti deloc; ce au, au obtinut prin furt, contracte paguboase cu statul, mite pentru favorizarea unor hoti sau a unor companii, licitatii trucate, defrisari ilegale, nepotism, vanzarea pe nimic a resurselor nationale etc.
Repertoriul infractional al parlamentarilor este vast. Sunt cei mai hoti dintre hoti.
Ah si cu 1000 de euro pe luna iti permiti destule camasi daca nu le faci pe comanda, stai linistit coruptule. Dar tie nu iti ajung cele din magazin, tu vrei lux pe masura arogantei tale.
alegerile pentru parlament sunt "libere".. daca maine decizi ca vrei sa candidezi, independent, nimeni nu te poate opri. exista o gramada de romani care ar fi mult mai capabili decat actualii parlamentari. de ce nu candideaza? nu este evident?
ca viitor candidat ai nevoie de timp ca sa strangi semnaturi, sa cunosti oamenii din circumscriptia ta si ei sa te cunoasca, sa discuti cu ei ce probleme au, eventual sa le explici care ar fi prioritatile mandatului si cum te pozitionezi in problemele esenetiale ale societatii romanesti. acest timp inseamna bani. daca muncesti 8-10 ore pe zi, nu mai ai timp sa-ti faci campania. deci va trebui sa lasi munca, dar daca ai avut o cariera de succes, cine iti va asigura nivelul de trai cu care esti obisnuit? daca vrem sa vedem profesionisti in parlament, trebuie sa intelegem si sa acceptam ca acesti oameni exista, dar costa.. costa in privat zeci de mii de euro si nu putem sa le cerem sa-si sacrifice ei viata si cariera pentru altii..
din ilustru necunoscut nu ajungi in parlament peste noapte decat daca esti pe lista unui partid votat de prostime.. altfel trebuie sa muncesti macar 2-3 ani inainte de alegeri. si dupa ce le castigi? inca 4 ani... deci 6-7 ani minim, in care respectivul, un avocat de succes, un manager de multi-nationala, un antreprenor.. va lasa o viata de satisfacii profesionale si materiale doar ca sa fie parlamentar pentru 1000 de euro amarati?..
Totul se vinde...
Din 1500 E poti sa faci cateva pe luna daca asta e prioritatea. Presupunând ca nu sunt de unica folosința, in cateva luni de mandat poti avea o cămașă pe zi daca asta e prioritatea.
Mai ales ca parlamentarii stau in chirie gratis, au mâncare la Parlament aproape gratis, au transport oriunde gratis, deci nici o alta cheltuiala. Plus diurne, etc, etc.
Daca le-am tăia toate gratuitățile ar fi paralizați.
Noi n-avem nevoie de nimic, ca numai voi va schimbati camasa!
Nesimtirea atinge cote maxime. Numarul mandatelor neghiobilor trebuie sa fie limitat. Altfel, ne trezim cu fel si fel de exemplare de care poporul nu mai poate scapa!
Uneia nu-i ajung banii nici macar pentru coafor, altuia nici pentru camasi! De ce stati, fratilor, asa chinuiti acolo?!
Mergeti in privat, pe salarii frumoase! Sau nu stiti sa faceti nimic?
da la cit de eficienti sinteti nu va trebuie voua camasi
ci camasi de forta sau "camasi la incheietura mainii "
Ia vino dumneata intr-o scoala, intr-un spital, intr-o unitate de politie, intr-o piata la ora 8 dimineata si spune-le oamenilor, cetatenilor tai, ca vrei sa primesti macar 15000lei ca nu ai camasi.
Salariile politicienilor de nivel înalt (parlamentari, miniștri, secretari de stat, primari de orașe mari etc.) ar trebui crescute pentru ca actualii hoți să fie concurați de oameni competenți care în acest moment își desfășoară activitatea în mediul privat. Un manager cu 10 ani de experiență și câteva proiecte de success în CV câștigă câteva mii de euro (net) chiar și-n România, un IT-ist decent cu 5 ani de experiență câștigă două mii chiar și-n Cluj ori Timișoara, managerul unui club ori al unui pub de succes merge acasă cu vreo 2000; știu chiar și câțiva maiștri din construcții care primesc 1500 euro pe lună!
Astfel, păstrând nivelul actual de salarizare, ne aflăm în următoarea situație*:
- cei care au competențele și conduita morală necesare pentru a ocupa o funcție înaltă nu sunt interesați de funcțiile publice pentru că nu le-ar asigura venituri la fel de mari ca în mediul privat
- cei care nu pot obține salarii de +1000 de euro în mediul privat n-au ce să caute în funcții de publice pentru că nu au competențele necesare
Problema e că și în situația în care nici un om decent nu se înscrie în cursa electorală cineva tot o câștigă și așa ne tot trezim cu imbecili ocupând funcții înatel (Tăriceanu, Zgonea, Geoană, Șova, Olguța Vasilescu, Robu) și luând decizii absolut incredibile pentru oricine are un nivel minim de inteligență (mărirea accizei pentru benzină și motorină de anul trecut).
Urăsc actuala administrație a orașului Timișoara din toată inima, dar cred că ar trebui să mărim salariul primarului către 10.000 de euro / lună tocmai pentru că vreau ca la alegerile din 2016 să aibă vreo 4-5 concurenți care au câteva competențe reale și o conduită morală cât de cât
1. Numarul de parlamentari sa fie maxim la media numarului de parlamentari pe cap de locuitor din UE.
2. Imunitatea sa fie doar referitoare la declaratii politice. Pentru coruptie sa nu mai fie nevoie de aprobarile Parlamentului.
3. PENSIA sa fie pe principiul contributivitatii. Ai stat 30 de ani ca lenesul si te-ai facut 4 ani parlamentar cu 7000Euro pe luna apoi inca 20 de ani lenevesti, iei in functie de cat ai contribuit.
4. Pedepse cu circumstante agravante, ca la judecatori pentru coruptie. Adica batranii care iau 10 ani FAC 10 ani pentru coruptie. Infractiunea este de 3 ani se dau 6 ani! samd/
Si atunci ne-am permite nu 3500Euro, 7000euro!
A propos de Agrigoroaei și de întâlnirile lui „la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante”... cine este Ionel Agrigoroaei?
Să vă fie rușine!
Altfel vor crede elevii ca toti adultii sunt jegosi precum parlamentarii!
Gureshul asta nu spune nimic de diurne si indemnizati si mai are si pretentii de boier pe frecat buha si combinatii penale.
2) La schimb, Agrigoroaie ar trebui s-o trimita pe Miron la coaforul lui. Presupun ca nu e atit de scump, ca nu l-am auzit plingindu-se ca l-ar costa 5000 lei/luna.
Case closed... Next!
Pe lângă cei 16 parlamentari deja ieşiţi din Legislativ ca urmare a condamnării, arestării sau incompatibilităţii decise definitiv de instanţă, alţi 52 scriu şi modifică astăzi legi, ca senatori şi deputaţi în funcţie, având în acelaşi timp fie o condamnare definitivă cu suspendare, fie statutul de urmărit penal sau de trimis în judecată de procurorii DNA pentru suspiciuni de corupţie ori de ANI pentru conflict de interese.
Exemple cu "nevinovatii " UDMR-isti :
Deputatul Mate Andras, condamnat definitiv pe 10 februarie la şase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar deschis la iniţiativa Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru conflict de interese.
Condamnat, tot pentru conflict de interese, şi tot cu suspendare de pedeapsă, şi Karoly Kerekes, care continua să activeze în grupul UDMR şi în Comisia pentru muncă şi protecţie socială, luând deciziile preliminare pentru legile din acest domeniu şi dându-şi votul pentru toate celelalte acte normative care ajung în Parlament
În ciuda condamnării definitive şi irevocabile într-un dosar finalizat de instanţă în 2014 şi propunerii sale pentru arestare în cazul retrocedărilor ilegale – „dosarul Bica” – UDMR nu i-a retras lui Marko Attila rolul de secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului. Plecat din ţară înainte ca Parlamentul să permită procurorilor să îl aresteze, Marko Attila şi-a păstrat funcţiile şi statutul, anunţând recent prin avocat că „este sub protectoratul premierului maghiar Viktor Orban”
Preşedintele UDMR a afirmat că el ştie că Marko Attila este nevinovat în dosarul Bica !???
Si sa le spui alora la interviu ca ceri 3500 e pt camasi, nu pentru competente Te vor arunca afara,de la etaj, bai lunaticule!