Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, se declara amuzata de glumele care se fac pe seama sa, cum ca ar bea dimineata lacrimi de corupt in loc de cafea, dar spune ca cei care o cunosc isi dau seama ca este "un om obisnuit", care nu are "nici trei capete, nici cinci maini".

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Sefa DNA a nu este de acord, intr-un interviu acordat revistei Elle si care va fi publicat in editia din luna mai, cu ideea ca este cea mai puternica femeie din Romania.

"Nu cred ca e chiar asa ... Stiu ca sunt multe glume care circula in spatiul public despre mine. Exista un website care tot timpul face glume si care a scris despre mine ca eu nu beau cafea dimineata, ci lacrimi de corupt, ca nu ma vopsesc pe par cu vopsea, ci cu sange de corupt, ca cineva a vrut sa-mi ofere un martisor de 1 martie si eu nu am vrut sa-l primesc ca nu avea chitanta si l-am arestat. Ma amuza sa citesc asemenea lucruri, dar cred ca cei care ma cunosc si intra in contact cu mine isi dau seama ca sunt un om obisnuit. Nu am nici trei capete, nici cinci maini, nici puteri supranaturale, n-am o bagheta magica. Sunt un om ca oricare alt om, o femeie ca orice alta femeie de varsta mea", spune ea, potrivit extraselor publicate pe site-ul Elle.ro.

Intrebata daca ii este greu sa mentina un echilibru intre munca si viata personala, aceasta recunoaste ca acest echilibru nu exista: "Un avantaj, daca pot sa-i spun asa (fiindca este, in acelasi timp, un dezavantaj in viata personala), este ca nu am copii, nu am sot".

"Si atunci, foarte multe din problemele curente pe care le are o mama si o sotie, eu nu le am, ceea ce-mi confera mai mult timp pentru serviciu. Deci n-as putea sa spun ca este un echilibru, dar cred ca in acest moment ocup o pozitie foarte importanta si toata energia pe care o am trebuie sa o indrept si sa o folosesc pentru a-mi indeplini atributiile.

Pentru mine, acum, cariera este mult mai importanta decat viata personala. Sunt foarte multi oameni care depind de mine, este o institutie care evolueaza sau involueaza in functie de deciziile pe care le iau, si asta e prioritatea mea.

Sigur ca sunt momente, cum este duminica, in care iti doresti sa ai familie, sa ai copii, sa fii intr-un alt mediu. Dar de fiecare data ma gandesc ca acum am o misiune de indeplinit si asta este mult mai important", mai spune ea.