Unul dintre cei mai mari criminali din Romania a fost eliberat, desi era condamnat la inchisoare pe viata. Toader Covali, in varsta de 68 de ani, din Radauti, a fost eliberat din Penitenciarul Botosani, dupa 22 de ani petrecuti in Spitale de Psihiatrie si puscarii. Acesta a stat dupa gratii pentru ca in 1993 si-a omorat nevasta si unul dintre fii, iar in anul 1997 a recidivat cu o noua dubla crima, cand si-a ucis concubina, dar si o asistenta medicala. Toader Covali, un individ din Radauti, este considerat unul dintre cei mai periculosi criminali pe care i-a avut Romania. Acesta a fost eliberat in urma cu cateva zile de magistratii de la Judecatoria Botosani, noteaza Adevarul.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Marturisirile unui fost ministru de Interne. Traian Igas: "Doi s'un sfert se ocupa de can-can-uri: unde isi bea ministrul cutare cafeaua si cu cine". "Cu regret" spune ca "fratele" Cristian David a facut angajari "ca manelistii- fara numar, fara numar", iar Mircea Dusa a fost un ministrul "de carpa" care, la comanda politica, l-a facut sa ajunga singurul fost sef de la Interne caruia i s-a ridicat protectia. A vrut sa scape MAI de nepotism si toata lumea a dat examen Pe fostul ministru de Interne din perioada 27 septembrie 2010 - 9 februarie 2012 l-am intalnit in Parlament. In ziua in care a fost votata Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 - 2019. Senatorul ne-a trimis un SMS prin care ne anunta de ce a intarziat: "Ajung imediat, dar aici se bat militienii cu ceilalti! Scuze!". A aparut apoi certandu- se cu o doamna senator, careia ii spunea ca el nu a fost securist precum sotul ei si ca nu a turnat pe nimeni. Ea i-a amintit ca si-a dat Bacalaureatul la 24 de ani. Integral in EVZ.ro.

Un roman a castigat un concurs NATO. Romanul Catalin Lozici a castigat concursul pentru logo-ul noului sediu al Aliantei Nord-Atlantice. Alti doi romani au mentiuni: Adinel Chirita pentru popularitate, iar Sebastian Popa pentru concept. In urma cu aproape doua luni, Alianta Nord-Atlantica a lansat un concurs pe Facebook, pentru realizarea unui nou logo pentru NATO. Noul logo poarta numele "Uniti pentru libertate" si trebuia sa combine unul dintre simbolurile actualului sediu cu imaginea noii cladiri, noteaza digi24.ro.

In Romania, pana si drumul spre spatiul cosmic trece pe la DNA. Dupa zborul unic in spatiu de acum 34 de ani al lui Dumitru Prunariu, Romania ar fi putut avea, pana in 2025, inca un cetatean care sa priveasca planeta din imponderabilitate. Cel putin asa promitea Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) in 2012, cand anuntase ceea ce se numea Programul Spatial al Romaniei 2012 - 2025 , "o initiativa privata desfasurata de ARCA in colaborare cu partenerii sai, care are ca scop dezvoltarea la cel mai inalt nivel al domeniului aerospatial national". De atunci, insa, ca-n orice poveste romaneasca in care e vorba de multi bani, si mai ales de banii statului, lucrurile s-au impotmolit la DNA si eventualul Prunariu 2 asteapta departe de rampa de lansare, scrie vice.com.

Legaturile din dosarul lui Sebastian Ghita - din Emirate pana la Guvern. Contracte cu statul, circuite financiare sofisticate si fraude din fonduri nationale si europene. In linii mari, asa arata tabloul conturat de procurori in cazul deputatului Sebastian Ghita. Aflati din investigatia Digi24, marca "Romania furata", dedesubturile unui caz de coruptie de proportii, anchetat de DNA, cu legaturi care duc pana la Palatul Victoria si pana in Emiratele Arabe. Cele mai mari firme din grup - Asesoft International, 2K TELECOM si Teamnet International SA - au cifre de afaceri impresionante. Ultimele cinci bilanturi contabile depuse la Fisc arata astfel: 150 de milioane de euro - Asesoft International, 85 de milioane de euro - 2 K TELECOM si, cea mai importanta, Teamnet International SA, are o cifra de afaceri de 185 de milioane de euro. Majoritatea firmelor mari din grupul lui Sebastian Ghita au avut sute de contracte cu institutii de stat - autoritati locale sau centrale. Unele dintre cele mai mari afaceri facute de firmele actualului deputat au fost cu Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Administratiei si Internelor.

Apostolii lui Stalin. Cum se distrau comunistii in comunism? La sfarsitul anilor '40, tovarasii au facut totul pentru a pune mana pe putere. Aproape ca nu mai exista altceva in afara de Moscova si Stalin. Totusi, in pauzele luptelor lor subterane, comunistii au avut timp si pentru placeri mai umane. S-au distrat cu sange rece. Ca-n ultima zi a vietii lor. Acestea sunt cateva crampeie de la petrecerile lor. 1 Mai. Costinesti. Vama Veche. Foc de tabara. Petreceri cu trubaduri si voie buna. 23 august. Gratar, mititei, bere racita in rau. Ati fost acolo sau macar ati auzit despre cum se distrau romanii in comunism. Integral in Adevarul.ro.

DW: Dimensiunea politica a noului Cod Fiscal. Politica fiscala adoptata recent in Parlament contine indrazneli care suscita deopotriva sperante mari si ingrijorari pe masura. Noul Cod Fiscal e obiect de controversa intre guvernul Romanei si expertii de la Bruxelles. Scaderea taxelor va antrena o crestere a deficitelor peste limita convenita prin Pactul de Stabilitate pe care Romania l-a semnat sub administratia Basescu, iar cei mai pesimisti estimeaza ca, anul viitor, deficitul bugetar ar putea depasi chiar limita de 3%. Guvernul pare insa increzator ca va reusi sa tina deficitul sub acest prag, desi admite ca o crestere e inevitabila, scrie Deutsche Welle.