Ioana Moldovan Buscu il acuza pe fostul sau coleg de la pupitrul stirilor PRO TV, Andrei Zaharescu, ex-purtator de cuvant al lui Victor Ponta, retras apoi pe postul de consul al Romaniei in Africa de Sud, ca "lua spaga la greu de la invitati", potrivit Adevarul.ro, care citeaza un text publicat de aceasta pe Facebook.

Andrei ZaharescuFoto: Agerpres

"Il aveam partener de prompter pe actualul consul al Romaniei in Africa de Sud, indragitul Andrei Zaharescu. Zaharescu lua spaga la greu de la invitati. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private - nimeni nu scapa", a scris ea.

Iata mai jos postarea Ioanei Moldovan pe Facebook:

"Am vazut ca se lucreaza intens la istoria PRO TV. Am dat peste cearta dintre Doina Gradea si Andreea Berecleanu. Doina zice ca Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu au fost mutati din televiziune pe motiv ca 'au prezentat un jurnal de dimineata mult prea comercial'. Andreea zice ca ea nu a prezentat niciodata jurnalul de dimineata. Si de aici a izbucnit cearta. Gradea a facut-o proasta, Berecleanu a facut-o 'usiera'. Ma vad nevoita stimati telespectatori, sa va povestesc cum au stat lucrurile. Actiunea se petrece in 1998. Stirile de dimineata erau prezentate nu de Berecleanu si nici de Gradea, ci de mine, Ioana Moldovan. Il aveam partener de prompter pe actualul consul al Romaniei in Africa de Sud, indragitul Andrei Zaharescu.

Zaharescu lua spaga la greu de la invitati. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private - nimeni nu scapa. In fiecare dimineata ne arata ceasurile lui scumpe si pantofii pretiosi. Eu, Neti, Irina Reisler si Ioan T. Morar, ceilalti prezentatori din matinal, habar n-aveam de acest comert. Zaharescu a mers cu tupeul atat de departe incat le dadea bietilor doctori chitante scrise de el.

Intr-o zi, o doctorita invitata in emisiune si-a uitat banii acasa si, intr-un moment in care Zaharescu nu era in studio, a intrebat-o pe Reisler daca poate sa plateasca data viitoare. Asa a fost dezlegat misterul ceasurilor lui Zaharescu.

In loc sa fie dat afara, pus sa aduca banii inapoi si dat pe mana politiei, Zaharescu a fost mutat intr-o sinecura la Petrom. Eu si, probabil, ceilalti prezentatori am fost chemati la avocata trustului, Liliana, si fortati sa semnam o hartie prin care ne angajam sa nu pomenim vreodata de aceste hotii. In caz ca vorbeam, urma sa platim o suma uriasa.

Eu aveam 21 de ani, eram in ultimul an la teatru si imi doream slujba, asa ca am semnat. Cred ca a semnat multa lume, fiindca vestea se raspandise. A fost un abuz juridic inimaginabil si toata lumea a inteles inca de atunci ca Zaharescu nu putea sa fie singur in aceasta poveste. El impartea cu cineva sumele culese zi de zi si cred ca acel cineva a avut grija sa-l faca disparut.

Asta e doar o frantura din istoria cu umbre a Pro TV care, iata, nu seamana deloc cu versiunea poleita a oamenilor care se mandresc cu ea".