Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, este fericitul proprietar al unui teren de sase hectare, situat la intersectia Caii 13 Septembrie cu Trafic Greu, teren care si-a sporit valoarea de 600 de ori in ultimii noua ani.

Videanu a cumparat pamantul pe care avea Fabrica Titan Mar cu 4,6 dolari/mp in 1998 si vrea sa-l vanda acum cu 1.800 de euro/mp. Ca sa ajunga la o asemenea perfomanta imobiliara, Videanu a fost ajutat (zice el) de americanii cu care s-a asociat in 1997, si de reglementarile urbanistice votate de primarie, care au sporit valoarea terenului din 2000 incoace (zic analistii imobiliari).

Un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) comandat in 2007 de primarie pentru zona Razoare-Calea 13 Septembrie prevede pentru terenul detinut de primar inaltimi de P+20 de etaje. PUZ-ul a primit avizul favorabil al Comisiei de Urbanism din Primaria Capita

Caz de puscarie in Spania

Analistul imobiliar Artur Silvestri spune ca pretutindeni in lume chestiunea este legiferata strict. „In aprilie 2006 a izbucnit in Spania un scandal imens, din cauza unei situatii similare. Se numeste „Cazul Marbella” - in urma anchetelor facute de autoritati, s-a constatat ca intreaga echipa de decizie din Primaria Marbella era implicata in afaceri imobiliare in statiunea turistica cu acelasi nume de la Marea Mediterana. Acum toti acei demnitari sunt arestati”, povesteste Silvestri.

Evenimentul Zilei