Doi tineri ii acuza pe medicii de la Spitalul „Sfantul Pantelimon” ca au urmarit superficial gravida si ca nu i-au acordat primul ajutor micutei Daria. Nicoleta Olaru sustine ca a fost lasata sa se chinuiasca timp de trei zile fara sa i se acorde asistenta medicala adecvata sarcinii ei.

Parintii sustin ca fetita s-a nascut vie insa tubul de oxigen la care a fost conectata era gol, iar medicii i-au acordat foarte greu primul ajutor. Doctorii, in schimb, afirma ca femeia a avut „travaliu precipitat” si ca fetita s-a nascut moarta. Legistii au stabilit insa ieri ca bebelusul s-a nascut viu. Sotii Olaru au depus deja o plangere la Colegiul Medicilor si la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea.

„A incercat sa traiasca”

Medicii de la Laboratorul de Anatomie Patologica din cadrul spitalului au efectuat ieri necropsia, stabilind ca bebelusul avea aer in plamani, semn ca a incercat sa traiasca. Doctorul Ana Maria Trus, care a asistat-o la nastere pe Nicoleta Olaru, sustine ca, dupa un travaliu precipitat, micuta a suferit o „asfixie intrapaterna prin dubla circulara de cordon pericervical”, mai exact fetita a murit strangulata cu cordonul omblical.

Tatal copilului ne-a declarat ieri ca nu a primit niciun document care sa ateste cauza mortii.„Ce stiu mi-a spus verbal doamna doctor Ludmila Marin - si anume ca suprarenalele fetitei erau putin marite, ficatul la fel si ca avea aer in plamani, gasit chipurile de la intubare. Daca fetita noastra se nastea moarta, nu o mai intuba nimeni, va spun eu! Copilul traia, era viu. Voiam sa-i punem numele Daria”, ne-a spus Marin Olaru.

„Asistenta tipa la mine”

Nicoleta Olaru, 27 de ani, a povestit pentru EVZ cum a fost tratata in maternitatea din Focsani. „Acum, dupa ce cazul a devenit public, este o atmosfera total schimbata. Asistentele m-au chemat, mi-au vorbit, m-au ingrijit, pe cand atunci cand eram in chinurile facerii nici macar nu m-au lasat sa plang”, sustine femeia.

Ea mai spune ca in timpul travaliului a suferit cel mai mult. „Cel mai urat tratament a fost cand am nascut, din partea asistentei care tipa la mine de fata cu colegele din salon. Eu ii spuneam ca nu mai pot de dureri, ca mi-a trecut sorocul si ea imi spunea ca nu sunt de nascut, ce tot fac atata scandal”, povesteste Nicoleta Olaru.

Integral in Evenimentul Zilei