Un preot tanar din satul galatean Carapcesti, parintele Vasile Boldeanu (33 de ani), si-a atras aprecierea parohiei prin actiunile sale, relateaza Adevarul. Preotul a ridicat o biserica cu ajutorul localnicilor, a facut o biblioteca din donatii, a urmat cursuri de asistenta medicala pentru a putea acoperi nevoile medicale ale satenilor si a inceput constructia unui azil pentru oamenii in suferinta.

In primii zece ani de activitate, din 2002 si pana in 2012, parintele Vasile Boldeanu nu si-a luat niciodata salariul, donandu-l pentru ridicarea unei noi biserici, la care au contribuit cu bani si satenii, dar si oameni din satele din jur.

Adevarul relateaza ca parintele Vasile Boldeanu a decis ca este cazul sa faca si o scoala de asistenti medicali la inceputul carierei sale de preot. "Intr-un sat, preotul trebuie sa fie mai mult decat un preot, trebuie sa suplineasca si lipsurile satului", spune preotul.

Astfel, in prezent el este si asistentul medical al satului iar din 2008, salariul sau se duce pe consumabile medicale si medicamente.

Printre realizarile preotului Vasile Boldeanu se numara si infiintarea unei biblioteci unde copiii satului pot veni sa imprumute carti.

Citeste integral povestea preotului Vasile Boldeanu pe Adevarul