Fiscul scoate la licitatie casa de vacanta din Predeal detinuta de Camelia Voiculescu, cu tot cu mobila si electrocasnicele din ea, pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in 2014, la 10 ani de inchisoare cu executare. Prejudiciul in acest caz a fost estimat la 60 de milioane de euro. ANAF va organiza o licitatie pentru vanzarea vilei si a terenului aferent, cu o suprafata de 901 metri patrati, pe 22 decembrie, la ora 12:00, pretul de pornire fiind de 343.000 de euro, fara TVA, potrivit Adevarul.ro.

Camelia Voiculescu si tatal sau, Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Vila scoasa la licitatie are 4 niveluri, iar in aceeasi zi, Fiscul scoate la licitatie si obiectele de mobilier si electrocasnicele din locuinta, care au un pret de pornire de 15.000 de euro, fara TVA.

Printre obiectele ce urmeaza sa fie scoase la vanzare se numara 10 scaune si masa ovala de living din esenta nobila, vitrine, fotolii si canapea din lemn masiv si piele, paturi, dulapuri, cuiere sau pat de masaj. Pachetul licitat mai include si masina de spalat vase, combina frigorifica, DVD player, televizoare, masina de curatat zapada, aparat de spalat auto si altele.

ANAF a vandut la licitatie, in iunie anul acesta, un apartament al familiei Voiculescu de pe Soseaua Kiseleff din Bucuresti, pentru 427.000 de euro, tot in vederea recuperarii prejudiciului din dosarul ICA.

De asemenea, o alta licitatie care vizeaza bunurile familiei Voiculescu are loc marti in Bucuresti, fiind scoasa la vanzare participatia pe care Camelia Voiculescu o detinea la compania RC Media Company, la pretul de pornire de 28.800 de euro.

Alte doua licitatii vor avea loc pe 17 decembrie la Targu-Mures, unde vor fi scoase la vanzare actiunile pe care fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina, le detineau la compania Sanagra SA. Pretul de pornire in licitatie este de 1,259 milioane de lei in cazul participatiei Corinei Voiculescu si de 1,097 milioane de lei in cazul Cameliei Voiculescu. Pretul este redus cu 25%, dupa ce la prima licitatie, de pe 19 noiembrie, nu s-a prezentat nicio persoana interesata.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a evaluat terenurile si cladirile omului de afaceri Dan Voiculescu la 32,58 de milioane de euro, putin peste jumatate din prejudiciul stabilit in dosarul ICA.