Document secret. Diversiunea maghiara inainte de Revolutie: Romania a indreptat 7 rachete spre Ungaria. Generalul Stanculescu: "Nem igaz!" Jurnalistul Arpad Szoczi, nascut in Canada din tata maghiar si mama austriaca, actualmente angajat al postului de televiziune Deutsche Welle din Germania, a facut public un document inedit descoperit in arhivele Securitatii din Ungaria. Acesta a gasit documentul datat cu 13 decembrie 1989. Era, de fapt, o telegrama din capitala Romaniei, avand numarul 9081, de la "tovarasul D-49 catre tovarasul Lang". Iata ce scrie in telegrama: "In vara, sapte rachete cu raza de 500 kilometri au fost transportate catre baracile militare de la Floresti, aproximativ noua kilometri de Cluj-Napoca. Rachetele, de provenienta chineza, au fost aduse in Romania prin intermediari arabi. Omul nostru de acolo crede ca sunt pentru distrugerea fabricilor si a centralelor atomice, iar tinta e, probabil, Ungaria", scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Iohannis isi ia concediu si pleaca in Florida pentru sarbatorile de iarna Presedintele Klaus Iohannis isi va petrece sarbatorile de iarna in Statele Unite ale Americii, in Florida, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Potrivit surselor citate, seful statului va intra in concediu si va pleca impreuna cu sotia spre Florida, unde cei doi isi vor petrece Craciunul. Este posibil ca seful statului sa nu se intoarca in tara decat dupa Revelion. Klaus Iohannis si-a petrecut si o parte a lunii decembrie 2014 in Florida. Astfel, dupa castigarea alegerilor prezidentiale si dupa ce si-a dat demisia de la Primaria Sibiu, dar inainte de depunerea juramantului ca presedinte al Romaniei, Iohannis a petrecut o saptamana in Palm Beach, anunta Gandul.

Legea care stopeaza publicitatea la medicamente, sustinuta de farmacisti Legea care interzice publicitatea la medicamente este sustinuta de Colegiul Farmacistilor. Colegiul sustine ca acest act normativ vine sa apere interesele pacientilor, supusi ani la rand unei presiuni foarte mari, dar si in permanenta, de campaniile publicitare. Colegiul Farmacistilor mai arata, potrivit Mediafax, ca publicitatea la medicamente a avut numai un scop comercial, nu unul care sa ajute pacientii. Astfel, pacientii ar trebui sa urmeze tratamente medicale numai conform cu prescriptia medicilor, nu dupa o anume campanie de publicitate, anunta Romania Libera.

Rusia pune stapanire pe Siria. avertisment pentru Turcia: doboram tot Presedintele rus Vladimir Putin ameninta ca orice avion turc ce va intra fara autorizatie in Siria va fi doborat de fortele ruse, precizand ca recenta doborare a unui bombardier rus de catre Turcia a fost un "act inamic", informeaza Corriere della Sera. "Daca doborarea avionului rus ar fi fost un accident, asa cum sustine Turcia, ar fi trebuit sa prezinte scuze; in schimb, turcii au cautat sustinerea NATO. Nu exista nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborarea bombardierului Suhoi Su-24, poate ca Turcia a vrut sa faca pe placul Statelor Unite, poate ca autoritatile turce au vrut sa arate Statelor Unite si Uniunii Europene ca sunt un partener de incredere", a declarat liderul de la Kremlin, conform EVZ.

Sondaj Dacian Ciolos intra direct pe podium in topul increderii Premierul Dacian Ciolos si vicepremierul Vasile Dancu au fost pentru prima data masurati in Barometrul INSCOP Research in ceea ce priveste increderea populatiei in personalitati. Primul ocupa locul al treilea, celalalt e pe pozitia a noua. Klaus Iohannis se mentine in continuare pe prima pozitie in topul increderii in personalitatile publice, 59,8% din respondenti afirmand ca au incredere multa si foarte multa in presedintele Romaniei (fata de 58,6% in luna septembrie). Seful statului este urmat in clasament de Mugur Isarescu cu 40,4%, incredere multa si foarte multa (fata de 41,6% in septembrie). Masurat pentru prima data in sondajele INSCOP Research, premierul Dacian Ciolos se situeaza pe pozitia a treia cu 32,6% incredere multa si foarte multa, informeaza Adevarul.

Am vorbit cu creatorul de moda care a facut colectia controversata Colectiv Tot internetul s-a infuriat azi, dupa ce s-a viralizat o prezentare de moda cu tematica Colectiv, in care niste femei imbracate in negru, cu niste pantofi de metalisti, au purtat paturi termince lucioase, ca cele purtate de victimele scoase din incendiu. Imediat, toata tara a sarit sa-l injure pe Eugen Olteanu, creatorul colectiei si sa-l acuze ca profita de durerea acelor oameni ca sa ajunga celebru. Problema e ca toata colectia asta a fost, de fapt, una cu scop caritabil, iar Olteanu a donat toti banii obtinuti familiei lui Pavlos Jester, un tanar de 16 ani care a intrat in mijlocul flacarilor de la Colectiv ca sa-si salveze un prieten, care era in scaunul cu rotile. Jester este acum in coma, intr-un spital din Belgia, alaturi de familia sa. Olteanu i-a dat doua mii de euro in direct sorei lui Jester, in emisiunea lui Mihai Morar, ca sa-i ajute familia sa stea alaturi de el in spital, scrie Vice.

Europa se lupta pentru Marea Britanie Ca si cum n-ar avea destule probleme, la summit-ul UE sefii de guvern mai trebuie sa se preocupe si de premierul britanic si planurile sale de reforma dinaintea referendumului. Subiectul s-ar putea sa le taie pofta de mancare sefilor de guvern aflati la Bruxelles. Lista planurilor de reforma din Marea Britanie urmeaza sa fie discutata cu toate statele membre, tocmai la cina. David Cameron are nevoie de cateva schimbari radicale in relatia cu UE, pentru a-si putea asigura un "DA" la referendumul care urmeaza, legat de ramanerea regatului in comunitatea europeana. Dar chiar daca ar vrea, sefii de guvern din UE nu-l pot ajuta atat de repede. Deciziile se vor lua abia la urmatorul summit, in februarie, anunta Deutsche Welle.