Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu, fosta consiliera a lui Traian Basescu pe cand acesta era presedinte, raspunde intr-un articol publicat pe blogurile Adevarul acuzatiilor de tradare aduse de fostul sef de stat. Saftoiu sustine ca afirmatiile lui Basescu sunt un autodenunt si ca fostul presedinte avea acces la orice convorbire telefonica isi dorea, ba mai mult decat atat, se faceau ascultari "in ideea ca poate-poate iese ceva", or in cazul ei a "a iesit fix de o parere nefavorabila", pe care Basescu ar fi resimtit-o ca tradare, si care a dus la plecarea Adrianei Saftoiu de la Cotroceni.

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

Fostul presedinte Traian Basescu a declaratin 25 ianuarie, invitat la nasul TV, ca fosta sa consiliera, Adriana Saftoiu, a parasit postul pe care il ocupa la Palatul Cotroceni, dupa ce sefului statului i-au fost puse la dispozitie o serie de interceptari telefonice, fara a preciza insa ce anume contineau interceptarile sau in ce baza au fost facute, scrie Evenimentul Zilei.

"Adriana Saftoiu si sotul ei m-au tradat. Adriana Saftoiu a plecat dupa ce mi s-au adus la cunostinta niste convorbiri telefonice. Institutiile statului mi le-au pus la dispozitie, pentru ca presedintele trebuie protejat", a spus Basescu la Nasul TV.

In articolul publicat marti sub titlul "Autodenuntul lui Traian Basescu", Adriana Saftoiu explica ca este vorba despre o convorbire telefonica care s-a desfasurat intr-o duminica de martie din 2007, intre ea si un membru PD, in care ea a afirmat ca "Traian Basescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea." A doua zi, sustine Adriana Saftoiu, Traian Basescu i-a reprosat "exact acest cuvant: a domina. Cum mi-am permis sa spun asta? E adevarat, atunci nu existau atatea dovezi cate s-au adunat la finalul celor 10 ani de mandat. Dar, pentru mine, erau suficiente ca sa inteleg raportul de forte."

"In logica lui Traian Basescu, se numeste tradare sa nu fii de acord cu optiunile lui care nu aveau legatura cu interesul national", scrie prim-vicepresedinta PNL.

In ceea ce priveste baza interceptarii, Adriana Saftoiu afirma ca Basescu i-a spus ca "cazuse pe interceptare" si ca nu era interceptata ea ci partenerul de conversatie. Saftoiu adauga ca pana la aceasta data nici ea si nici politicianul in discutie nu au fost chemati de vreo institutie a statului in legatura cu vreo fapta penala care ar fi explicat necesitatea interceptarii.

"Sa spunem ca m-as fi facut vinovata de ceea ce sugereaza Traian Basescu. Cum de nu am fost macar o data citata, in 9 ani de zile de cand am plecat din functie? Toata lumea a avut dovezi, de la Traian Basescu la institutiile abilitate, dar nimeni nu a instrumentat cazul?! Cred mai degraba ca, invocand faptul ca trebuie sa fie bine informat, a cerut sa se intocmeasca un dosar. Nu a cazut nimeni pe ascultare. Se faceau ascultari in ideea ca poate-poate iese ceva. Si a iesit fix de o parere nefavorabila, e drept, colaboratoarei loiale", scrie Adriana Saftoiu.