In cursul diminetii de ieri, statia de tratare a apei potabile de la Rosu, care alimenteaza o mare parte din populatia Bucurestiului, a fost afectata de o pana de curent, cauzata de o defectiune la reteaua de distributie. Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, a spus ca nu au fost probleme cu alimentarea cu apa a Bucurestiului, pentru ca necesarul de consum a fost asigurat de celelalte doua statii care deservesc orasul, Arcuda si Crivina. Dar edilul a atras atentia ca situatia s-ar putea complica in orice moment, pentru ca in nordul Capitalei exista riscul producerii unor defectiuni sau scaderi ale nivelului de tensiune, deoarece retelele gestionate de Electrica Muntenia Sud nu mai pot face fata consumului.

Oficialii companiei de distributie sustin ca un astfel de pericol nu exista pentru ca obiectivele strategice, precum statia de la Rosu, au surse de alimentare cu energie de rezerva. “In cursul ultimelor 40 de ore s-a produs defectarea, la interval de 35 de ore, a doua din cele 4 cabluri ce alimenteaza statia, aceasta neramanand nicio clipa fara tensiune”, suna un comunicat de presa remis ieri presei la orele pranzului. Reprezentantii Primariei Capitalei declara ca, in situatia in care doua din cele trei statii de tratare a apei potabile ar fi afectate de intreruperi de curent, jumatate din bucuresteni vor ramane fara apa.

Caderile de curent sunt fenomene obisnuite pentru bucuresteni. Anul trecut, de exemplu, zilnic s-au inregistrat in medie 55 de intreruperi ale electricitatii in Capitala.

Integral in Gandul